עבור לתוכן

כמה שאלות מאחד ש"לא מבין" (גם על ג'יפורס 6600)

Featured Replies

פורסם

**בשביל להכנס ככה לאווירה של השאלות שלי אתם יכולים לקרוא את ההקדמה, אבל אם בא לכם להגיע ישר ולעניין אז תעבירו את הכתב הכחול ותגיעו לשאלות שבשחור ;)

אז אפשרי לומר שעבר הייתי גיימר די כבד, בשנים האחרונות זה די פחת, בעיקר בגלל המחירים המטורפים שהתחילו להתפתח בשנים האחרונות בשוק החומרה ובגלל אי ההסכמה שלי לבזבז כאלה סכומים בשביל משחקי מחשב בלבד.

בכל אופן, היום אני במצב שכל הרכיבים במחשב כבר די מיושנים (בו נגיד שבמשחק ווארקראפט סוער באינטרנט עם עוד 9 אנשים כאשר שולחים את כל הצבא שלהם לאמצע המפה, המשחק יקרטע לי בטירוף, למרות שזה רק ווארקראפט). לא משנה.

היום בשיעור פרטי שלי קיבלתי מהמורה שלי את הכרטיס מסך הישן שלו, כי הוא בדיוק התקין אחד חדש (ב-2000 שקל, אם זה עוזר למישהו לכוון פחות או יותר ל-מה הוא קנה, כי לי אין מושג....) ובגלל שהוא יודע שהמחשב שלי לא מריץ משחקים חזקים במיוחד (האלף לייף רץ לי בסדר גמור, אבל בהיטמן האחרון למשל הייתי צריך לשחק על הגדרות נמוכות מאוד) הוא הציע לתת לי את הכרטיס הישן שלו.

ועכשיו אחרי כל ההקדמה, השאלות (אני רק מזכיר לכם שאני ממש לא מבין בענייני החומרה אז תחשבו שאתם מסבירים אתה דברים לאחיכם הקטן או לאחד ההורים שלכם, כי במושגים אני ממש לא בקיע) :

1. הכרטיס שקיבלתי נקרא ג'יפורס 6600, הכרטיס הנוכחי שלי נקרא ATI Radeon 9550, עד כמה גרוע הכרטיס מסך הנוכחי שלי, ועד כמה ירגיש שונה משחק מחשב כשהוא ישוחק נגיד עם החדש אחרי שנים שהתרגלתי לנוכחי?

2. כמה עולה הג'יפורס הזה היום בחנויות?

3. איזה שינויים מבצע הכרטיס מסך בדיוק? (אני מבין שמשחקים שאולי ראיתי מפוסקלים בעבר יראו פתאום חלקים, אבל מה עם ביצועי מהירות וכאלה?)

4. האם זה בטוח בכלל להתקין כרטיס מסך שהיה שייך למישהו אחר(הוא אשכרה נתן לי את הדבר שצריך להכניס למחשב שהוציאו מהמחשב שלו :o הוא רק וידא שיש לי XP כמו לו)?

5. האם אני אוכל להזמין טכנאי רק בשביל להתקין לי את זה במחשב? ואם כן, אז מה המחיר הטוב שאמורים לגבות ממני (אחרי הכל לא קניתי ממנו משהו, רק ביקשתי שיתקין לי אותו)?

6. אם כבר אני אקרא לטכנאי שיתקין לי את זה, איזה עוד שיפורים מינימלים אפשר לעשות במחשב בשביל הגברת מהירות וכאלה (אני לא מבקש שירוץ לי ביושוק חלק, אבל דברים שנחשבים די "חובה" היום...)

תודה רבה!

פורסם

לשאלותיך -

נתחיל מזה שיש 2 סוגים של חיבורי כרטיס מסך למחשב: AGP וPCIE. הכרטיס שקיבלת קיים בשניהן, אבל אם בעליו הקודם קנה עכשיו כרטיס ב2000 שקל זה אומר שכנראה יש לו PCIE. החיבור שלך, לפי הכרטיס שאתה משתמש בו כרגע, הוא AGP, מה שאומר שרוב הסיכויים שהכרטיס החדש פשוט לא יתאים לך.

ובכל זאת, לידע כללי:

הכרטיס הנוכחי שלך הוא על הפנים. בכל מובן אפשרי.

ה6600 הוא כרטיס ישן במונחים של היום אבל די בסדר יחסית לגילו, וחזק בערך פי 4 מהנוכחי שלך. מאפשר משחקים כמו NFS MOST WANTED על הגדרות בינוניות או HL2E1 על הגדרות בינוניות-גבוהות, אך ברזולוציה נמוכה יחסית של 1024X768. נדיר מאוד בחנויות היום מפאת גילו, ועולה כ200 שקל.

כעקרון, ככל שכרטיס המסך מתקדם יותר, כלומר ככל שכוח העיבוד הגראפי שלו גדול יותר, ככה התוצאה תראה טוב יותר, גם במונחים של רזולוציה וגם במונכים של איכות התמונה, כגון טקסטורות והצללה. יש לציין כי ההגדרות הנ"ל נעשות במשחק ללא תלות בכרטיס המסך שלך, אבל אם תגדיר הגדרות גבוהות מדי המשחק ממש יגמגם.

אין סיבה לא להתקין כרטיס מסך של מישהו אחר, כל עוד הוא תקין - אם עבד אצלו יעבוד גם אצלך (אם תוכל לחבר אותו כמובן, מהסיבות שהזכרתי בהתחלה).

התקנת כרטיס מסך היא פעולה פשוטה שאין שום סיבה שבעולם להזמין בגללה טכנאי. פשוט מכניסים את כרטיס המסך לסלוט המתאים בלוח האם (איפה שיושב הנוכחי), מורידים מהאתר של NVIDIA באינטרנט את הדרייברים המתאימים, וזהו.

לגבי המהרת המחשב - אני לא יודע איזה מחשב יש לך, אבל אני מניח שמאוד ישן (5 שנים פלוס מינוס, נכון?), עם קירור רגיל ואז אין לך איך לעשות המהרה - מה גם שהעסק עלול לדפוק את המחשב, לוקח זמן ואף טכנאי לא יסכים להתעסק בזה.

אם אתה רוצה להריץ דברים שהם "חובה" היום - תחליף מחשב.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהמורה שלי החליף את החיבורים האלה שדיברת עליהם, כי אני יודע שהוא הזמין איזה מומחה שיסדר לו שם הכל יופי.

יש דרך שאני יכול לבדוק את הרכיבים שלי כדי להראות לך כדי שבכל זאת תקבל מושג טיפה יותר כללי לגבי המחשב? כי גם לפני שנתיים-שלוש בערך הוא עבר עוד סוג של שידרוג.

ושוב - תודה!

פורסם

תתן לי את מפרט המחשב שלך ואולי אוכל לעזור לך יותר. יש תוכנה שנקראת CPU-Z שאפשר להוריד בחינם (חפש באינטרנט), דרכה אפשר לברר את היצרן והדגם של המעבד, לוח האם והזכרונות.

לגבי להחליף את החיבורים - לא מדובר בכבל שונה או משהו בסגנון, אלא בחומרה שונה לחלוטין - לא משהו שאפשר לסדר בלי להחליף את כרטיס המסך או את לוח האם.

פורסם
  • מחבר

אוקי הורדתי את התוכנה, אבל יש שם די הרבה נתונים, תגיד לי איזה ספציפיים אתה מחפש ואני אעתיק אותם לפה.

פורסם

הנתונים העיקריים הם אלה:

תחת MAINBOARD,

- MODEL

- GRAPHIC INTERFACE VERSION

תחת CPU,

- NAME

- CORE SPEED

תחת MEMORY,

- TYPE

- SIZE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים