עבור לתוכן

מחפש לעשות SUBST לכונן NETWORK או MOUNT ל FOLDER

Featured Replies

פורסם

היי

אני צריך לעשות MOUNT ל FOLDER (לא לISO או IMAGE)

ז"א

יש לי כמה ספריות בנות 60-70 ג'יגה שאני רוצה לשתף ברשת ..

אבל ,אני צריך שהם יראו כאילו הם LOCAL ולא ממחשב אחר ברשת.

אפשרות מסורבלת לעשות את זה היא להפוך את כל ה70 ג'יגה לISO ואז לעשות לו MOUNT עם DEAMON TOOLS או משהו דומה.

אבל אני לא רוצה לבזבז זמן וכפול מקום על פתרון כזה

אם היה אפשרות לתת לDEAMON TOOLS ספריה במקום ISO ושהיא תופיע לי ככונן זה היה טוב (אבל לא מצאתי אפשרות כזאת)

לחילופין היה יכול לעזור לי אם היה משהו שבמקום לעשות קובץ ISO רגיל (שמכיל את כל המידע בתוכו בנוסף לספריה עצמה)

אם היה קובץ ISO שהוא רק לינק למידע ולא מאחסן אותו (כמו QUICKTIME REFERNCE מי שמכיר - שזה קובץ QUICKTIME קטנטן שרק מחזיק בתוכו לינקים לקובץ וידאו אחר.)

ניסיתי גם את SUBST שזו פקודה בCMD שמאפשרת להפוך כל ספריה לכונן וירטואלי (הספריה מקבלת אות נפרדת ב MY COMPUTER

אבל זה לא עובד ברשת.)

אם יש רעיון אחר - ייתקבל בברכה - תודה

:kopfpatsch:

פורסם

מה רע ב-Tools->Map Network Drive ב-My Computer

???

פורסם

זה עובד ברשת אבל שוב לא כמו שאתה רוצה, בעקרון מה שאתה מחפש זה LUN, שזה אחד העקרונות של NAS - Network Attached Storage.

אבל א) צריך חומרת storage יעודית או תוכנה שיודעת לעשות את זה וב) ביעד הקצה אתה צריך אפליקציה שיודעת לעבוד בפרוטוקול - הנפוץ ביותר זה iSCSI.. לwindows יש דבר שנקרא iSCSI initiator זה פתרון של MS ואמור להיות חינאמי לרוב מערכות ההפעלה(ל2003 server וvista ent/ult יש אותו builtin).

אבל לייצא תיקיה בiSCSI מהייעד זה בעיתי אישית אני לא מכיר שום תוכנה שיוצרת דבר כזה, ורוב הסיכויים אם קיימת כזאת היא יוצרת אצלך על הדיסק הקשיח קובץ LUN שישמש בתור דיסק קשיח ווירטואלי לקליינטים.

אז או שתחפש תוכנה שמשמשת בתור אפליקציית NAS או תבדוק אם לWindows File Services יש אופציה לייצר LUNים, אבל אז תצתרך להתקין Windows 2003 server.

בכל מקרה את זה צריך בשביל לשתף כונן מחשב X למחשב Y כדי שבמחשב Y זה יראה בתור local drive, אם אתה לא צריך את זה מבחינה אפליקטיבית אז כל השאר לא עקרוני.

פורסם
  • מחבר

א.התוכנה שאני עובד איתה לא עובדת עם MAP DRIVE רק עם LOCAL

ב.ההסבר של דובי זובי נשמע לי טוב - אפשר יותר פירוט

אני לא ממש מבין , צריך להתקין משהו על המחשב שמחזיק את הספריה הנ"ל (למשל סרבר או NAS) ואז להתקין קליינט אצלי במחשב שבאותה רשת והספרייה הזאת

תופיע אצלי כLOCAL?

פורסם

א.התוכנה שאני עובד איתה לא עובדת עם MAP DRIVE רק עם LOCAL

ב.ההסבר של דובי זובי נשמע לי טוב - אפשר יותר פירוט

אני לא ממש מבין , צריך להתקין משהו על המחשב שמחזיק את הספריה הנ"ל (למשל סרבר או NAS) ואז להתקין קליינט אצלי במחשב שבאותה רשת והספרייה הזאת

תופיע אצלי כLOCAL?

NAS זה קונספט בעולם הIT. בכלליות אתה רוצה שכל המידע שלך ישמר במקום 1 מהרבה סיבות, זול, אמין, וכו' וכו'.

אבל כפי שאתה רואה הרבה אפליקציות לא יכולות לעבוד עם ספריות רשת או במילים אחרות בסביבת SAN - Storage Area Network.

לכן יש פתרונות NAS - Network Attached Storage, הפרוטוקול הנפוץ כיום הוא iSCSI שזה תעבורת SCSI דרך Ethernet.

הדבר הזה מתבצע ע"י חומרה יעודית ברוב המקרים, לפחות בכל אלה שאני מכיר, כמו מכונות אחסון של NetworkAppliance או EMC.

אבל אני בספק גדול אם אין שרתי תוכנה שתומכים בסיפוק שרותי NAS בעקר כיוון שרוב שרתי הSAN בעולם הם מבוססים windows file services - ככה שתמיד יהיו פתרונות תוכנה צד שלישי.

אז כמו שאמרתי לך זה לחפש תוכנה שמספקת שרותי NAS בפרט LUNים בiSCSI כי אני בספק אם יש לך גם כסף לקנות כרטיסי FibeChannel למשל...

עריכה

מצאתי פתרון תוכנה מחיפוש בגוגל: http://www.open-e.com/iscsi_r3/storage_area_network/?lang=en&product_code=iSCSI-R3&show=description

היו כמה כמה קשקושים על linux אבל לא נכנסתי אליהם, תחפש פשוט NAS software או משהו...

פורסם
  • מחבר

Thanks - I will try it ASAP (in the morning) :-)

פורסם

מה זו התוכנה המוזרה הזאת שלא יודעת לעבוד עם ספריית רשת ממופה לכונן לוקאלי? אפילו ה-DOS של Windows 98 מזהה את זה בלי בעיה, שלא נדבר על XP. זה נראה בדיוק כמו כל כונן אחר.

פורסם
  • מחבר

השיטה של multicore לא עבדה - זה אומנם ממפה כונן אבל עדיין מראה אותו ככונן רשת (לפחות בתוכנה שאני השתמשתי ל NFS)

לגבי QttP

מדובר בתוכנה שרוצה שתקנה את השרת הייעודי שלה בשביל להשתמש בה ברשת - וזה עניין של 40000$ כאשר אין סיבה לא לעבוד איתה ברשת רגילה - אז לכן הם לא "רואים" כונני רשת אלה רק כונני LOCAL

פורסם

אבל כונני CD כמו מה ש-DAEMON TOOLS עושה הם כן רואים?

פורסם

תבדוק גם לגבי יישומים של NFS

http://en.wikipedia.org/wiki/Network_File_System_%28protocol%29

יש כיום דיי הרבה וריאציות שפועלות בפלטפורמות שונות.

NFS לא עוזר לו, זה כולה עוד ווריאציה של SAN, מה שהוא צריך זה דיסק לוקאלי, כלומר מערכת ההפעלה וכל תוכנה אחרת מתייחס אליו בתור localdisk, כלומר כל ניהול מערכת הקבצים, הסקטורים, ושאר הירקות מתבצע ע"י מערכת ההפעלה ישירות. זה בלתי אפשרי בסביבות SAN, וNFS זה סה"כ עוד פרוטוקול שיתוף.

פרוטוקולים שונים כמו iSCSI או FiberChannel מאפשרים לך להעביר "דיסק קשיח" דרך הרשת, אם למשל יצרת LUN בשרת X, במחשב Y אחרי שתתחבר אליו יתווסף לך דיסק קשיח שמערכת ההפעלה וכל תוכנה אחרת יראו בתור דיסק קשיח פיסי לכל דבר. וזה מאוד חשוב להרבה אפליקציות, אתה לא יכול להתקין מסד נתונים של SQL למשל על תיקיית רשת.

לפתוח הת'ראד.

בדף הוויקיפדיה של NAS יש לך כמה פתרונות חינאמיים מבוססים על לינוקס http://en.wikipedia.org/wiki/Network-attached_storage

FreeNAS קורץ מאוד כיוון שזאת התקנה מלאה ללא צורך בהתקנה על מערכת הפעלה קיימת, והוא גם מגיע בתור דיסק ווירטואלי של VMware.

והכי חשוב תומך בiSCSI targets - כלומר מאפשר לך לייצור דיסקים ווירטואליים, לכן אני מאוד ממליץ לך לנסות אותו.

מעבר לכך תצתרך להתקין iSCSI Initiator של Microsoft על המחשב שאמור להיות מחובר לכונן.

http://207.46.19.190/downloads/details.aspx?FamilyID=12cb3c1a-15d6-4585-b385-befd1319f825&DisplayLang=en

למקרה שלא הבהרתי את זה, כל LUN - iSCSI target יכול להיות מחובר למחשב 1 בלבד, כיוון שזה מסמלץ דיסק קשיח נטו מעבר לקובץ ואימולציה בסיסית בתוכה שיוצרת אותו מערכת ההפעלה שמתחבר אליו מנהלת אותו בצורה מלאה, לכן כל גישה למידע על אותו דיסק קשיח מעבר למחשב שאליו הוא יתחבר תתבצע בשיתוף רגיל בלבד.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שכן

כונן DVD רגיל הם מזהים - אני אנסה מחר גם DEAMON TOOLS להיות בטוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים