עבור לתוכן

גודל מסך, רזולוציה וביצועים

Featured Replies

פורסם

האם זה נכון שככל שהמסך גדול יותר, תהיה נטייה לבחור ברזולוציה גבוהה יותר ולכן העומס על כרטיס המסך יגדל ?

כלומר, אם יש לי כרטיס מסך מסויים ומסך "19 ואני בד"כ משחק ברזולוציה של 1024x768, כאשר אעבור למסך "22 ואשאר עם אותו כרטיס מסך, רזולוציית 1024x768 תראה עליו כבר פחות טוב כי המסך פשוט גדול יותר. ולכן סביר שארצה להגדיל את הרזולוציה. מה שאומר ש:

מסך גדול יותר = צריך לקנות כרטיס מסך חזק יותר.

אם כך, מדוע לקנות מסכי ענק של "22 ולא להסתפק במסך "19 ?

פורסם

נכון ובגלל שאפשר לראות דברים יותר גדול (סרטים), אפשר לעשות יותר דברים בו זמנית על המסך וכו'...

פורסם

יש לי בבית 2 מסכים, 1 19" ואחד 21" ההבדל בחווית משחק הוא גדול...

פורסם
  • מחבר

יש לי בבית 2 מסכים, 1 19" ואחד 21" ההבדל בחווית משחק הוא גדול...

אוקי, ההבדל בחווית המשחק הוא גדול, אבל למסך ה-"21 אתה זקוק לכרטיס מסך חזק יותר, לא ? או שאתה משחק באותה רזולוציה בשנייהם ?

פורסם

נתחיל מזה שהמסך שיש לך הוא מסך "מרובע" רגיל וכל המסכים הבייתיים מעל 20" הם רחבים - מה שאומר שלא תוכל להשתמש באותה רזולוציה בלי לעוות את התצוגה בגלל ההבדל ביחס גובה\רוחב. ברוב המשחקים הרזולוציה הרחבה הכי נמוכה היא 1280X800, שזה כבר 20%-25% יותר פיקסלים למלא.

שנית, אם משחקים ברזולוציה נמוכה יותר מהטבעית איכות התצוגה אכן תפגע, למרות שלא תמיד באופן משמעותי, מה שאומר שכדאי להשתמש ברזולוציה הטבעית.

אי אפשר להתווכח על כך שמשחק ייראה יותר טוב על מסך גדול ברזולוציה גבוהה, לשאלתך "למה להעדיף מסכים גדולים" - אם כי אתה צודק כשאתה אומר שעבור מסך גדול יותר תצטרך כרטיס מסך חזק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים