עבור לתוכן

האם אנחנו בני ישראל בנינו את התרבות היפנית???

Featured Replies

פורסם

מצד אחד, יש שם כמה טיעונים נחמדים. מצד שני, רוב מה שהוא טוען מתבסס על "זה כמעט, אז נגיד שזה אותו דבר"

בנוסף, יש בעיה קטנה עם כל הדוגמאות שהוא הביא בשביל ההשוואות-

ביפן זה קיים, או שהיה קיים ומתועד. לגבי התנ"ך... באמת שאי אפשר לקחת את זה כספר היסטוריה אובייקטיבי, אין תיעוד לכלום.

כמו הקטע עם המזבח הנע ביפן, וארון הברית הישראלי. אחד מהם קיים בבירור, השני....

-חוץ מזה, ביוון לא נשאו את הקיסר בצורה זהה? :\

חביב, אבל לא יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

בלי קשר למה שפירסמתי כאן.

מי שמך לקבוע עובדות?.

אילו דיבורי סרק אלו הם לאמר שחלקים מן התנ''ך מבוססים על השארות ולא על עובדות

לידעתך

-ישנה אסטלת ניצחון אשורית המאשרת את קיומו של דוד המלך (בנוסף לעיר דוד בירושלים ומיטב הארכאולוגיה שבה)

באסטלה ניתן לראות הוחכות מדויקות בתבליטים וכתבות באשורית המאמתים את רוב הכתוב בתנ''ך לגבי ימי דוד המלך ומשקפים בדיוק את הרשום.

http://www.imjnet.org.il/htmls/article_126.aspx?c0=13302&bsp=13802&bss=13302&bscp=12759

כנס ותראה.

לך תטייל קצת בארצנו היפה לפני שאתה משכתב את ההסטוריה

אגב, ארון הברית, נגנז.

פורסם
מי שמך לקבוע עובדות?.

אילו דיבורי סרק אלו הם לאמר שחלקים מן התנ''ך מבוססים על השארות ולא על עובדות

רוב התנך אינו הוכח יותר כאמיתי מספר הארי פוטר.

פורסם
Kaifeng, China

It is known that there had been a large Jewish community since the time of B.C.E..

עצרתי כאן, כי האמרה הזאת פשוט מגוכחת ומנותקת מכל קשר למציאות.

ואז בשביל הספורט המשכתי קצת...

In the Japanese Bible

מוזר לי שיפני כתב את זה, כי ליפן אין תנ"ך. למעשה, השינטו אינה דת. שינטו זה אוסף של אמונות מקומיות שאוגדו כ"מוסד" תחת הקיסר (שהוא הכהן הראשי של השינטו) במהלך תקופת מייג'י כדי לחזק את מעמדו.

בהמשך זה נהיה אפילו יותר מגוחך...

פורסם
  • מחבר

הנה החוקר הספרותי\פרופסור לארכאולוגיה\ מדבר.

תקשיבו לו.

מאין לך רמת הדמיון בין התנ''ך להארי פוטר, אתה מתבטא ממש באנטישמיות באומרך את הדברים ההלו.

הרי לקום נגד התנ''ך שהוא אבן היסוד בהיותו של אדם יהודי, חילוני או דתי, זאת הוחכה לשנאה מסויימת לעם ישראל.

כל מה שתחזור ותגיד על התנ''ך לא מזיז לפחות לא לי, את ההוחכות שלי כבר ראיתי מזמן.

אני מציע לך לבקר קצת באתרים הסטוריים.

או לקרוא קצת חומר על ארכאולוגיה תנכ''ית לפני שאתה מנסה להתגרות בילדותיות בחברי פורום, ובנוסף לכל אני מקווה מכל ליבי שתתבגר יום אחד.

פורסם

למעשה, לרוב התנ"ך (בעיקר נביאים וכתובים) יש הוכחות.

אם היית אומר "רוב התורה לא הוכחה", אז הייתי יכול להאמין.

פורסם

הנה החוקר הספרותי\פרופסור לארכאולוגיה\ מדבר.

תקשיבו לו.

מאין לך רמת הדמיון בין התנ''ך להארי פוטר, אתה מתבטא ממש באנטישמיות באומרך את הדברים ההלו.

הרי לקום נגד התנ''ך שהוא אבן היסוד בהיותו של אדם יהודי, חילוני או דתי, זאת הוחכה לשנאה מסויימת לעם ישראל.

תסלח לי, אבל למרות שאני לא מסכים עם רון פול-

אתה מדבר שטויות.

דבר ראשון, בשביל למנוע ממך המשך הצפת פרום זה בפליטות פה טיפשיות:

1- פתח מילון/אנציקלופדיה וחפש את משמעות המילה "אנטישמיות"

2- התנ"ך הוא לא אבן היסוד בהיותו של אדם יהודי. אתה יכול להיות יהודי כשר למהדרין ואדם טוב בלי לפתוח ספר תנ"ך אפילו פעם אחת. אל תגדיר אנשים או את אופיים לפי דתם וקשרם אל הדת. כמה מהאנשים הנחמדים והטובים ביותר שאני מכיר הם אתאיסטים.

3- "שנאה לעם ישראל"? אתה רוצה עוד פעם לפתוח את הדיון האינסופי הזה? ועוד בהתבסס על שטות כזו? חשוב פעמיים לפני שאתה מוציא שורות כאלו אל עמודי הפורום הזה.

ברצינות שאני לא מנסה לפגוע בך או להעליב אותך, אבל אתה חי בעולם קצת שונה משלנו, מסתבר.

תרצה או לא תרצה, את התנ"ך אתה לא יכול לקחת כספר היסטוריה אובייקטיבי.

את התורה בכלל לא- נביאים וכתובים, פה כבר אפשר לפתוח דיון על העניין, אבל אין לנו כ"כ עדויות מתועדות לגבי לא מעט מהדברים שהיו באותה תקופה שילמדו אותנו על המנהגים.

DAC כתב בדיוק מה שרציתי לכתוב כתגובה אליך, אז באמת שאין טעם שאני אחזור על זה.

פורסם
  • מחבר

תסלח לי, אבל למרות שאני לא מסכים עם רון פול-

אתה מדבר שטויות.

דבר ראשון, בשביל למנוע ממך המשך הצפת פרום זה בפליטות פה טיפשיות:

1- פתח מילון/אנציקלופדיה וחפש את משמעות המילה "אנטישמיות"

2- התנ"ך הוא לא אבן היסוד בהיותו של אדם יהודי. אתה יכול להיות יהודי כשר למהדרין ואדם טוב בלי לפתוח ספר תנ"ך אפילו פעם אחת. אל תגדיר אנשים או את אופיים לפי דתם וקשרם אל הדת. כמה מהאנשים הנחמדים והטובים ביותר שאני מכיר הם אתאיסטים.

3- "שנאה לעם ישראל"? אתה רוצה עוד פעם לפתוח את הדיון האינסופי הזה? ועוד בהתבסס על שטות כזו? חשוב פעמיים לפני שאתה מוציא שורות כאלו אל עמודי הפורום הזה.ברצינות שאני לא מנסה לפגוע בך או להעליב אותך, אבל אתה חי בעולם קצת שונה משלנו, מסתבר.

תרצה או לא תרצה, את התנ"ך אתה לא יכול לקחת כספר היסטוריה אובייקטיבי.

את התורה בכלל לא- נביאים וכתובים, פה כבר אפשר לפתוח דיון על העניין, אבל אין לנו כ"כ עדויות מתועדות לגבי לא מעט מהדברים שהיו באותה תקופה שילמדו אותנו על המנהגים.

DAC כתב בדיוק מה שרציתי לכתוב כתגובה אליך, אז באמת שאין טעם שאני אחזור על זה.

ברצינות שאני לא מנסה לפגוע בך או להעליב אותך, אבל אתה חי בעולם קצת שונה משלנו, מסתבר.

לא לא אני חייב להתחיל במשפט הזה, חייב.

העולם שלנו?

אנא תאמר לי, פיקה007 ידידי היקר, האם שכחת לשבריר שנייה איכן אתה גר?, האם עליי להזכיר לך שמחוץ לצל העז שמטילים עליך בנייניה הגבוהים של תל אביב יש עולם ומלואו של מליארדים המאמינים ביישות עילאית החל מהקרובים אליך שהם 4 מליון יהודים "מאמינים"?, איך נוכל לשכוח גם עוד 3 מליון ערבים מאמינים, ערבים ישראלים או תושבי הרשות הפלסטינאית כגוף אחד?.

ואם שכחתי משהו, אני מבקש בכל לשון של בקשה, תזכיר לי...

התנ''ך היה וישאר אבן היסוד בהיותו של אדם יהודי, הרי גם היהודי האטיאיסט המושבע ביותר יזכור כי נולד "יהודי" ולא יוכל לעשות שם דבר נגד זה, גם אם יהפוך עולמות בכדי להסתיר זאת.

אבל מיותר שאני בכלל כותב דבר כזה, כי אני מבריח אנשים אחרים מהנושא.

בקשר לספר התנ''ך.

שוב אציע והפעם גם לך ללמוד ולהחכים בנושא ארכאולוגיה תנכ''ית, לא מכוונתי להקניט אותך אם אומר שאתה לוקה בחסר מטעם הסכלה בנושא התנ''ך.

הוא מקור הסטורי ראוי לשבח.

רשום בו על נביאים רבים, על דוד המלך, על שלמה המלך, על בית מקדש, על הנופים המדוייקים של ארץ הקודש אלא היא ארץ ישראל ולא אחרת.

רק אבקש ממך לעיין.

כתוב בתנ''ך על מלחמתו של שאול בפלשתים בהר הגלבוע, בה נפל גם יהונתן חברו הטוב של דוד המלך.

איך זה שהמקום מוכר כאתר ארכאולוגי עולמי שבו נמצאו מאות פריטים (כלי נשק וכו' התואמים לפלשתים ולעברים ומשקפים את התיאור במקורות הרבים?)

זה מוכיח לך שכן היתה מלחמה במקום הזה, ובדיקות גיל החומר הוחיכו כי מדובר בחומר אשר נוצר בפרק זמן שלא יעלה על 2700-3000 שנים.

תוכל לעיין בספר ירמיהו ולקרוא רבות על תקפותו (שם מסופר על ימי דעיכת יהודה וניתנת נקודת מבט איכותית ומפרטת על סוף ימי בית ראשון והיציאה לגלות בבל שאורכה ארך כ70 שנים).

כל המסופר בספר ירמיהו, כל הפרטים, על כניסת ההבללים לירושלים, החרבת הבית, וכן על תחנוניו של המלך יוהכין שלפני יום הפלישה.

כל הכתוב בספר ירמיהו כמו שתארתי מוזכר גם בכתבי אשור (של אותה התקופה) מילה במילה.

והכל ממקור חוץ-תנכ''י.

כמו המאורעות האלה מוכח ארכואולוגית כי חזרו כל העמים אשר הגלו הבבלים אל ארצותהים ועל כן מפי עם ישראל נקרא האירוע "שיבת ציון"

"ו?ה?מ??ל?ך? כ?ו?ר?ש?, הו?צ?יא א?ת-כ??ל?י ב?ית-י?הו?ה, א?ש??ר הו?צ?יא נ?בו?כ?ד?נ?צ??ר מ?ירו?ש??ל??ם, ו?י??ת??נ?ם ב??ב?ית א?ל?ה?יו. ו?י?ו?צ?יא?ם, כ?ו?ר?ש? מ?ל?ך? פ??ר?ס, ע?ל-י?ד, מ?ת?ר?ד?ת ה?ג??ז?ב??ר; ו?י??ס?פ??ר?ם, ל?ש??ש??ב??צ??ר, ה?נ??ש??יא, ל?יהו?ד?ה...

כ??ל-כ??ל?ים ל?ז??ה?ב ו?ל?כ??ס?ף, ח?מ?ש??ת א?ל?פ?ים ו?א?ר?ב??ע מ?או?ת; ה?כ??ל ה?ע?ל?ה ש??ש??ב??צ??ר, ע?ם ה?ע?לו?ת ה?ג?ו?ל?ה--מ?ב??ב?ל, ל?ירו?ש??ל??ם".

הצהרת המלך כורש כי הוא מתיר לעם ישראל לחזור לארצו, כמו כן לכל עם אחר חרוטה בכתב היתדות הבבלי\פרסי

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A6%D7%94%D7%A8%D7%AA_%D7%9B%D7%95%D7%A8%D7%A9

הצהרת כורש

אנוכי כורש מלך בבל המלך הגדול, המלך העז, מלך בבל, מלך שומר ואכד

מלך ארבע כנפות הארץ, בן כמבוזי המלך הגדול,

מלך אנשן, בן בנו של כורש הגדול מלך אנשן,

יוצא חלציו של ש?שפ??ש המלך הגדול מלך אנשן, זרע מלכים,

אשר ב??ל ונ?ב?ו? אוהבים את שלטונו ואשר לחדוות לבם רוצים בממשלתו.

כאשר נכנסתי בידידות לבבל וכוננתי בשמחה ובגיל את מושב המלכות

בהיכל המושל, מ?ר?ד?ך?? האדון הגדול, הפך את תושבי בבל הרבים

לאהבה אותי וביקשתי לעבוד אותו מדי יום ביומי.

צבאותי העצומים התהלכו בשלום בקרב בבל,

לא התרתי לאיש להפריע את שלומם של אנשי שומר ואכד.

דאגתי לשלום בבל ובשאר ערי הקודש.

בני בבל, שמח לבם בהסירי את העול המוטל עליהם שאינו הולם אותם.

את בתיהם שהתיישנו תיקנתי ושמתי קץ לסבלם.

מ?ר?ד?ך?? האדון הגדול שמח וביד נדיבה ברך אותי -

את כורש המלך הירא, בן כמבוזי בני יוצא חלצי ואת כל צבאי,

ואנו בשלום לפניו הללנו היטב את אלוהותו הנעלה.

כל מלכי תבל, למן הים העליון ועד הים התחתון היושבים בחדרי מלכותם,

היושבים ב[...] כל מלכי ארץ המערב יושבי אהלים,

הביאו את מנחתם הגדולה לתוך בבל וינשקו את רגלי.

למן [...] ועד הערים אשור ושושן, אכד וארץ אשנונה

והערים זמבן, מתורנו, דיר וכל גבול ארץ הגותי שמעבר לחדקל,

אשר מקדשיהם היו חרבים מלפני כן,

החזרתי את האלים יושבים בתוכם, וכוננתי להם מקדש עולמים.

כינסתי את כל תושביהם והשבתי את מקום מגוריהם.

ואת אלוהי שומר אכד, אשר נבונאיד הביא לבבל על אפו ועל חמתו של אדון האלים -

בפקודת מ?ר?ד?ך?? האדון הגדול הושבתי אותם בשלום למשכנם - מושב שמחתם.

לתמונה של גליל אבן עליו חרוטה הצהרת המלך כורש.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94:Cyrus_cilinder.jpg

מה עוד אומר?

אמרתי יותר מדיי.

אם אתה מעוניין לראות שטעית והפחתת בערך הגדול של ארכאולוגיה שבסה''כ באה לשמר את ההסטוריה המושתפת שלי ושלך, אתה מוזמן לקרוא רבות בנושא ואז לחזור לדבר איתי, אם אתה מעוניין.

פורסם

דבר ראשון, מאיפה לעזאזל הרושם על "בנייניה הגבוהים של ת"א" והצל שהם מטילים עלי?

אני גר ברמת ישי, חור קטן באמצע העמק, ישוב של 2 ק"מ מצד לצד, איסור בניה לגובה של מעל 3 קומות, ייקי כשר למהדרין שהולך עם סנדלים בחורף, וכו' וכו'.

בנוסף לזה, רואים שאתה מתייחס רק לחלקים שאתה רוצה בהודעות של אנשים-

"את התורה בכלל לא- נביאים וכתובים, פה כבר אפשר לפתוח דיון על העניין"

קראת את המשפט הזה?

אני מודע לכמויות של ממצאים ארכיאולוגיים שמוכיחים כמעט מעל כל צל של ספק את ההתרחשות של מספר אירועים כאלו ואחרים שמוזכרים בתנ"ך.

ומצד שני, אני יכול להוציא מתוך אותו ספר תנ"ך ממש עשרות סיפורים ואירועים שאין להם אזכור/תיעוד או צל של הוכחה עד ליום זה ממש.

ולכן, שוב-

התנ"ך הוא לא ספר היסטוריה, הוא לא נועד להיות ספר היסטוריה, ואף אחד לא לוקח אותו כספר היסטוריה. הבעיה היא שאתה לוקח את העובדה הזו כפגיעה בכבודו של אותו ספר, מה שממש לא במקום.

בקשר לעניין האמונה, ו "מיליארדי המאמינים בישות עילאית", היהדות היא אחת הדתות הקטנות ביותר. ההינדו והשינטו גדולות ממנה בהפרש עצום, וכך גם הנצרות והאיסלאם. יש מעל מיליארד הינדים, והקונספט שלהם לגבי "ישות עילאית" קצת (הרבה) שונה משל 3 הדתות המונותאיסטיות.

אשמח להמשיך את הדיון הזה- בת'רד אחר. אנחנו שוב סוטים מהנושא.

ובחזרה לנושא המרכזי-

הבחור נתן שם כמה דברים מעניינים שדומים. נחמד.

אתה רוצה שאני אתחיל לפרט על ההבדלים העצומים בין בסיס האמונה שלנו לשלהם? על 8 מליון האלים? על המנהגים שאין להם שום אזכור או אפילו משהו דומה בכל התנ"ך?

הבחור ההוא נתן כמה דוגמאות בודדות.

מצד שני, אני יכול לתת מעל 300 דוגמאות נגד.

פורסם

Aztec

one thing is some isralites' customes penetrating the japanese culture

another thing is to build their entire culture................................................... you need to be fucking crazy to suggest this kind of thing

and another thing.... you said the tora METAKENET the world and such... why don't you keep the shabbat????????????

keep the fucking shabbat already instead of spamming the forum with your bullshit

KEEP THE FUCKING SHABBAT AND STOP TO LEHALEL BERABIM HASHEM ISHMOR

פורסם

מה אתם מתווכחים בכלל?

כן- היהדות היא מקור כל מה שקיים בעולם. אנחנו הכי חשובים והכי מגניבים.

מרוצה? ::)

פורסם

זה פשוט דורש:

arguing.jpg?cb=1115204527

פורסם

זה דורש הודעה ריקה....?

פורסם

תעשה ציטוט. יש שם תמונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים