עבור לתוכן

שאלה | מה עושה רמקול לרמקול איכותי

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל בין רמקול לא איכותי ולרמקול איכותי ?

מה עושה רמקול לאיכותי ?

הם בנויים באותה הצורה כימעט

פורסם

ששומעים טוב עם דגש על הצליל ולא כמו חריקת בלמים.

שהוא בנוי מחומרים טובים, הכבלים לא נקרעים והכל מסודר

יש אחריות

והם חזקים יותר D:

פורסם

זה בערך כמו לשאול מה ההבדל בין רכב איכותי לרכב לא איכותי, הרי "הם בנויים באותה הצורה כמעט".

פורסם

זה בערך כמו לשאול מה ההבדל בין רכב איכותי לרכב לא איכותי, הרי "הם בנויים באותה הצורה כמעט".

מחזק

חחחח מזה השאלה הזאת? לכל דבר כמעט יש איכותי ולא איכותי..

גם יש רמקול איכותי יותר שהוא גם לעיתים יותר עוצמתי , עם צליל יותר נקי ופשוט שומעים בו יותר טוב..

לרמקול לא איכותי שתשמע בו חרא , ואפילו יכול ליהיות שהוא יהיה פחות עוצמתי..

פורסם

WEREWOLF כפי שהבנת מהתגובות אף אחד לא יודע מה ההבדל

ושוקו מה קשור לכבלים יש לי רמקולים של 20 שקל מלפני כמה שנים והכבלים עדיין במקום ,

אם אתם לא יודעים מה ההבדל בין רמקול איכותי ולא איכותי אז אל תגיבו למשל איזה בד יש ברמקול מה עושה המגנט , ולא סתם להגיד שמה שנשמע יותר טוב יותר איכותי

shantax השאלה מופנית אליך אם אני מביא לך שתי מכוניות סיאט ופורש איך תסביר לי מה יותר טוב

פורסם

השאלה לא ממש מובנת. מה עושה רמקול לטוב? איך שהוא נשמע. זה הכל. רוצה לדעת מה צריך לעשות כדי שרמקול יישמע טוב? זה כבר סיפור אחר והרבה יותר מורכב. יש פה יותר מאשר רכיבים יקרים וצביעה יפה. מעבר לרכיבים, לחומרים, להרכבה, לגימור, וכן, גם לעלות. יש חשיבות פשוט לא נורמאלית לתכנון של הרמקול. החל מתיבה - סגורה/פתוחה, פורט קידמי/אחורי, מספר וגודל הפורטים, נפח התיבה, החומר של התיבה,, דרך האלמנטים, והקרוס-אובר ועוד הרבה יותר.

שאלה מאוד לא פשוטה אם אתה מחפש תשובה קונקרטית. תכנון רמקולים הוא לא מתמטיקה בלבד.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

השאלה לא ממש מובנת. מה עושה רמקול לטוב? איך שהוא נשמע. זה הכל. רוצה לדעת מה צריך לעשות כדי שרמקול יישמע טוב? זה כבר סיפור אחר והרבה יותר מורכב. יש פה יותר מאשר רכיבים יקרים וצביעה יפה. מעבר לרכיבים, לחומרים, להרכבה, לגימור, וכן, גם לעלות. יש חשיבות פשוט לא נורמאלית לתכנון של הרמקול. החל מתיבה - סגורה/פתוחה, פורט קידמי/אחורי, מספר וגודל הפורטים, נפח התיבה, החומר של התיבה,, דרך האלמנטים, והקרוס-אובר ועוד הרבה יותר.

שאלה מאוד לא פשוטה אם אתה מחפש תשובה קונקרטית. תכנון רמקולים הוא לא מתמטיקה בלבד.

Anatoli.

זאת השאלה פשוט לא ידעתי איך להגיד את זה

מה צריך לעשות כדי שרמקול יישמע טוב?

אני מדבר על האלמנט בילבד

פורסם

כמו שאמרתי, תשובה לא תקבל לשאלה הזו. יש חשיבות לרכיבים, לגודל, למבנה, למגנט, להכל. תכנון זה דבר שהוא חשוב מאוד.

מעבר לזה, מזה משנה? הרי לבנות אלמנטים אתה לא יכול לבד. והסאונד שלהם משתנה מאוד בהתאם לרמקול שבהם הם נמצאים. רמקולים עם אלמנטים זהים יכולים להיות מדהימים ויכולים להיות גרועים.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

טוב אוקי תודה אני חושב שהבנתי פחות או יותר

ליבנות רמקול לבד ממש לא (ועוד את האלמנט אין לי סיכוי )

פורסם

רמקול טוב מתחלק לפחות בעיני לשני חלקים , החלק הנימדד והחלק הנישמע

החלק הנימדד כולל בתוכו אבל לא רק :

נצילות בDB

יכולת העברת כח WATT RMS - כדאי להתייחס רק לוואט RMS יש הרבה בדיקות שמודדות אחרת רק למשל PMPO שלא שווה את המספר שכתוב בה

התנגדות ( באום )

מספר האלמנטים וסוג ומספר יחידות הקרוס אובר

גודל המגנט / גודל האלמנט ( משפיע בעיקר בתדרים הנמוכים ) ( באינץ )

עיוות THD לאורך גרף התדרים

יכולת הוצאת תדרים ( בהרצים ועד לקילוהרצים )

אלה רק חלק ממדדים שתראה ברוב בדיקות של רמקולים , אבל כל זה נועד רק לבנות משהו שיביא את הצליל לאוזן שלך

אחר כך מגיעה האומנות של לעשות רמקול שלוקחת את כל זה שמה בצד ומנסה להרכיב יחידה שתוציא צליל הרמוני ללא איבוד של צליל וללא עיוותו

המטרה היא אחת לשים אותך במקום כזה שתרגיש כאילו אין מערכת קול אלא אתה באולם האמיתי שומע את הכלים המקוריים

זו דעתי לפחות

עפר.

פורסם

מה עושה רמקול לטוב? איך שהוא נשמע. זה הכל.

:xyxthumbs:

ללא ספק. כדאי לציין גם את החשיבות לציוד שאליו הוא מחובר (לאו דווקא מה יותר טוב), בעיקר ההגברה. רמקולים מגיבים שונה עם ציוד שונה ורמקול שיכול להישמע טוב על ציוד אחד יכול להישמע סביר בלבד על ציוד אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים