עבור לתוכן

מחפש מצלמת SLR דיגיטאלית עד 3000ש"ח

Featured Replies

פורסם

יכולה להיות גם מחודשת. צריכה לכלול כבר כרטיס זיכרון... אפילו 1GB יספיק.

פורסם

בתקציב הזה יש לך את האפשריות הבאות

cannon 400d

nikon d40

ההבדלים העיקריים

הניקון זולה יותר, עינית בהירה במעט, יותר נוחה להחזקה, עדשות של NIKON זולות וחדות יחסית למתחרה.

הקאנון בעלת מערכת פוקס מהירה יותר, בעלת מנוע פנימי (עדשות צד שלישי ופריים), 10MP, עדשת הקיט חלשה יחסית לניקון.

הקאנון לדעתי קניה הכי משתלמת זאת בשל העובדה שההשהיה בצילום בD40 לעיתים מגוחכת למצלמת DSLR.

פורסם

מה דעתך על יד שנייה?

הייתי מכניס לאופציות אולימפוס E510 ופנטקס K100D. אני די בטוח שאם תמצא כאלה יד שנייה (קשה מאוד) הם ייכנסו לתקציב.

פורסם

עבור 100 ש"ח נוספים אתה יכול להביא מ-B&H סמסונג GX10 עם עדשת קיט 18-55. למי שלא מכיר, הסמסונג GX10 היא למעשה פנטקס K10D עם מדבקה של סמסונג וכמה שינויים קוסמטיים מזעריים. רק כדי לקבל פרופורציה, ה-GX10/K10D היא מצלמה עם איטומי לחות ואבק כמו במצלמות שעולות 7000 ש"ח ויותר לגוף, ועם סט תכונות שעולה על זה של ה-D200 ובוודאי על זה של ה-D80. רשימה חלקית של יתרונות: מייצב מובנה שעובד עם כל עדשה (וחוסך את הצורך בקניית עדשות מיוצבות יקרות), מערך של חיישני AF מוצלבים, ציפוי נגד אבק על החיישן, תמיכה בפומרט DNG (פורמט RAW סטנדרטי), ממשק משתמש נוח יותר - במיוחד במצב M. מלבד נושא המחיר, אין טעם להשוות אותה ל-D40 ול-400D. מדובר במצלמה בליגה אחרת לגמרי.

אגב, הגירסה של פנטקס נמכרת בארץ ב-4000 ש"ח, וכוללת אחריות לשנתיים של "קרט" (יבואני קנון ופנטקס) וכמובן עדשת קיט 18-55. גם זו עסקה מעולה, אבל פחות מרשימה מהמחיר של הסמסונג ב-B&H.

פורסם

באמת נשמע מפתה הדיל של הסמסונג. האם כדאי לרכוש אותה או שיש איזה שהוא יתרון לפנטקס?

כדאי אולי לחכות להגעת ה k20 ו ה k200 לפני הרכישה?

הגריפים של ה K10d מתאימים לןסמסונג?

פורסם

באמת נשמע מפתה הדיל של הסמסונג. האם כדאי לרכוש אותה או שיש איזה שהוא יתרון לפנטקס?

לפנטקס יש תמיכה בשני פורמטים של RAW - ‏PEF של פנטקס, ו-DNG של אדובי. הסמסונג תומכת רק בשני, ובאופן אישי זה ממילא הפורמט שבו הייתי בוחר להשתמש. הוא תופס קצת יותר מקום, אבל הוא נתמך ע"י יותר תוכנות וימשיך להתמך גם בעתיד.

היתרון השני הוא המותג. יותר כיף לראות "Pentax" על המצלמה מאשר "Samsung" ;)

כדאי אולי לחכות להגעת ה k20 ו ה k200 לפני הרכישה?

ל-K200D בוודאי שאין מה לחכות. היא מצלמה יותר חובבנית שהולכת לעלות יותר ממחיר הרצפה שבו נמכרת כרגע ה-GX10. ה-K20D תעלה כפול - $1300. יש לך תקציב לזה?

הגריפים של ה K10d מתאימים לןסמסונג?

לא. זה האביזר היחידי שלא מתאים. לכל מצלמה יש את הגריפ שלה. סמסונג הכריזו על גריפ שתומך בהעברת קבצים אלחוטית ושתואם גם לא-GX10 וגם ל-GX20 (הגירסה שלהם ל-K20D). הוא לא יתמוך במצלמות של פנטקס.

פורסם

1300$ זה מחוץ לתקציב שלי. ואם אלו ההבדלים היחידים אז אני חושב שאני אזמין בקרוב את הסמסונג. השם לא כזה משנה לי.

"a rose by any other name will still smell as sweet"

חוץ מהגריפ הכל תואם? הסוללות הפלאשים והעדשות?

אם אני כבר מוציא כסף ורוכש dslr אז אני לא רוצה לגלות שבשביל 70$ רכשתי משהו נחות באופן משמעותי.

עריכה:

התכוןונתי לירידת המחיר שאולי תתרחש עקב הכניסה של k20d לשוק

פורסם

חוץ מהגריפ הכל תואם? הסוללות הפלאשים והעדשות?

כן. בביקורת הזו תמצא פרטים על כל ההבדלים בין שתי המצלמות. מלבד התאימות לגריפ ונושא ה-RAW, שאר ההבדלים קוסמטיים.

התכוןונתי לירידת המחיר שאולי תתרחש עקב הכניסה של k20d לשוק

לדעתי אין לחנויות כבר לאן לרדת עם המצלמה הזו, ובקרוב מאוד לא יהיה להן מלאים למכור כי הדגמים הקודמים כבר לא מיוצרים. בקיצור, אם המצלמה מתאימה לך ויש לך את התקציב, אל תתמהמה כי סביר שבקרוב כבר לא ניתן יהיה למצוא אותה בחנויות.

אגב, לא חסרות מצלמות DSLR טובות אחרות במחירים האלה, אבל אין משהו עם תכונות ואיכות בניה כזו.

פורסם

תודה רבה! טווח המחירים שלי הוא באמת סביב ה 700$

ונראה לי שאני ארכוש אותה אם כן.

תודה על ההמלצות. מקווה לשלוח בקרוב דגימות.

פורסם

אבל הסמסונג עובדת עם עדשות של פנטקס נכון?

פורסם

99.9% מהסמסונג GX10 זה למעשה פנטקס K10D ולכן המצלמה תומכת בעדשות ובפלאשים של פנטקס.

פורסם

עבור 100 ש"ח נוספים אתה יכול להביא מ-B&H סמסונג GX10 עם עדשת קיט 18-55. למי שלא מכיר, הסמסונג GX10 היא למעשה פנטקס K10D עם מדבקה של סמסונג וכמה שינויים קוסמטיים מזעריים. רק כדי לקבל פרופורציה, ה-GX10/K10D היא מצלמה עם איטומי לחות ואבק כמו במצלמות שעולות 7000 ש"ח ויותר לגוף, ועם סט תכונות שעולה על זה של ה-D200 ובוודאי על זה של ה-D80. רשימה חלקית של יתרונות: מייצב מובנה שעובד עם כל עדשה (וחוסך את הצורך בקניית עדשות מיוצבות יקרות), מערך של חיישני AF מוצלבים, ציפוי נגד אבק על החיישן, תמיכה בפומרט DNG (פורמט RAW סטנדרטי), ממשק משתמש נוח יותר - במיוחד במצב M. מלבד נושא המחיר, אין טעם להשוות אותה ל-D40 ול-400D. מדובר במצלמה בליגה אחרת לגמרי.

אגב, הגירסה של פנטקס נמכרת בארץ ב-4000 ש"ח, וכוללת אחריות לשנתיים של "קרט" (יבואני קנון ופנטקס) וכמובן עדשת קיט 18-55. גם זו עסקה מעולה, אבל פחות מרשימה מהמחיר של הסמסונג ב-B&H.

אתה רוצה להגיד שה GX 10 מצלמה טובה יותר מ ה d80?

פורסם

כן, זה בדיוק מה שאני אומר. יותר מזה, להוציא את מי שצריך קצב של 5 תמונות בשניה, אני חושב שהיא גם יותר שימושית מה-D200.

פורסם

ממש הפתעת אותי.מה העיתרונות הבולטים שלה על ה D 80?

פורסם

ממש הפתעת אותי.מה העיתרונות הבולטים שלה על ה D 80?

1. מייצב.

2. איכות תמונה ב- RAW.

3. גוף איכותי הרבה יותר עם אפשרויות שליטה טובות יותר.

4. מחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים