עבור לתוכן

5 יחידות במת' זה חשוב?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני בכיתה י' עכשיו ורציתי לדעת כמה דברים בנוגע ל5 יחידות מתמטיקה....

דבר ראשון, האם זה חשוב שאני אעשה 5 יחידות? יענו האם יש הבדל גדול בין 4 ל-5.

לדעתי אני אוכל לעבור את 5 יחידות עם ציון של איזה 75 אם אני אחרוש ברמות מטורפות.. .

אבל האם לא כדאי שאני אעבור ל-4 ואקבל שם ציון יותר טוב? מה זה הבונוס הזה שמקבלים?

פורסם

אם תרצה ללמוד הנדסה בעתיד 5 יחידות זה קריטי..כמו כן אתה תקבל בונוס של ניקוד באוניברסיטה אם יש לך 5 יחידות אנגלית ומתמטיקה.

ככה שכן זה חשוב. אני אישית מנסה להשלים עכשיו מ3 ל5 כדי לגשת לאוניברסיטה טובה.

פורסם

שלום, אני בכיתה י' עכשיו ורציתי לדעת כמה דברים בנוגע ל5 יחידות מתמטיקה....

דבר ראשון, האם זה חשוב שאני אעשה 5 יחידות? יענו האם יש הבדל גדול בין 4 ל-5.

לדעתי אני אוכל לעבור את 5 יחידות עם ציון של איזה 75 אם אני אחרוש ברמות מטורפות.. .

אבל האם לא כדאי שאני אעבור ל-4 ואקבל שם ציון יותר טוב? מה זה הבונוס הזה שמקבלים?

תלוי באיזה ציון. 80 ב-5 יחידות יהיה עדיף על 100 ב-4 יחידות מכל גם בבונוסים וגם במשקל באוניברסיטה. אבל אם אנחנו מדברים על 60 ב-5 יחידות בהשוואה ל-80-90 ב-4 יחידות, לך ל-4 בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

תחפש באתר של הטכניון חישוב סכם יש שם הסבר מדוייק

אתה מקבל בונוס של 5 יחידות מתמטיקה משהו כמו 20-30%

אז תעשה חשבון מה עדיף לך...

אני היתי לוקח 5 יחידות אם יכולתי (כי אני אוהב תמקצוע) אבל אם אין לך ראש ללימודים ואתה מעדיף להתעצל ואתה יודע שזה העצלות היחידה שתהיה לך (ולא תתחיל לוותר לעצמך בעוד דברים)

כך אפילו 3 יחידות, תעשה את כל שאר הבגרויות על 100 ואז תשפר מתמטיקה

כי חשוב מאוד ממוצע גבוה

פורסם

ברוב האוניברסיטאות, 5 יחידות מתמטיקה = 25 נקודות בונוס (לעומת 12.5 נקודות ב-4 יחידות). בטכניון זה 30 לעומת 15.

בכל מקרה - 5 יחידות עדיף. תתחיל מזה, במקרה הכי גרוע אפשר לרדת ל-4 (כנראה יהיה יותר קל לרדת מ-5 ל-4 מאשר לעלות מ-4 ל-5).

פורסם

אני מניח שאתה לא יודע עדיין במה (אם בכלל) תרצה לעשות תואר. אבל אם אתה כן יודע, או שיש לך כיוון - אז למקצוועות כמו כלכלה, משפטים, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, מנהל עסקים לא צריך 5 יחידות בכלל. לכל שאר המקצועות הריאליים גם לא חייבים 5 יחידות, אבל הן נותנות יתרון לעומת 4 יחידות. בכל מקרה - אם המקצוע קשה לך או שאין לך כוח ללמוד - עדיף לקבל 85 ב-4 יחידות מאשר 65 ב-5 יחידות. ותמיד אפשר אחרי הצבא להשלים ל-5 יחידות, זה לא סיפור בכלל. תעשה מה שמתאים לך ותאמין לי שזה לא קריטי ואין לך ממה להלחץ - הכל בר תיקון ושיפור אם תרצה (גם מצב שבו אתה ניגש ל-5 יחידות ולא עובר את הבחינה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים