עבור לתוכן

כפיפות בטן מחזקות רק את שרירי הבטן או גם את הגב?

Featured Replies

פורסם

כפיפות בטן מחזקות רק את שרירי הבטן או גם את הגב?

פורסם

תלוי איך אתה עושה.

אם אתה עושה נכון - רק את הבטן.

אם אתה מאלתר \ עולה עד הסוף \ עושה תנועות נוספות \ אז יכול להיות שאתה מאמן ברמה מאוד נמוכה את הגב.

אתה לא אמור לעלות עד הסוף, צריך להרים רק את החלק העליון של הגב.

למה שואל? התערבת עם מישהו :P ?

פורסם

תלוי איך אתה מבצע אותם.

אם אתה רוצה שתי ציפורים בכפיפה אחת אתה יכל לקחת כיסא ולקרב אותו לשולחן כך שכאשר אתה נשען אחורנית הגב שלך באוויר

והשולחן נותן לך תמיכה ע"י זה שהוא תופס את הרגליים (מונע מהם לעלות).

כך אתה גם מחזק את הבטן ושאתה יורד והגב באוויר אתה מחזק את שרירי הגב התחתון.

*אני לא יועץ אבל זו דעתי, אני גם עושה כך. אם תיפול ותשבור את המפרקת אני לא לוקח אחריות :)

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

לא התערבתי עם אף אחד פשוט זה מעניין אותי

אני מתאמן אז רציתי לדעת..

פורסם

תלוי איך אתה מבצע אותם.

אם אתה רוצה שתי ציפורים בכפיפה אחת אתה יכל לקחת כיסא ולקרב אותו לשולחן כך שכאשר אתה נשען אחורנית הגב שלך באוויר

והשולחן נותן לך תמיכה ע"י זה שהוא תופס את הרגליים (מונע מהם לעלות).

כך אתה גם מחזק את הבטן ושאתה יורד והגב באוויר אתה מחזק את שרירי הגב התחתון.

*אני לא יועץ אבל זו דעתי, אני גם עושה כך. אם תיפול ותשבור את המפרקת אני לא לוקח אחריות :)

בהצלחה.

לא מדוייק.

כשהגב מופנה כלפי הרצפה, הבטן מרימה את רוב משקל הגוף - אתה "כמעט ולא" מאמן את הגב.

אך כשהבטן היא לכיוון הריצפה - רוב המשקל הולך על הגב ואז אתה מאמן אך ורק גב תחתון [אולי קצת בטן..]

גב עליון מאמנים בהיעזרות עם הידיים... [מתח, משקולות, מוטות וכו'...]

וד"א

לא מציע לך לעשות את התרגיל הזה, יש לחץ חזק על החוליות כשהגב באוויר... עדיך לעשות ללא שום אילתורים - על מזרון.

עוד משהו קטן,

אם אתה מתאמן בצורה רצינית,

אתה חייב לאכול חלבונים וירקות אחרי אימון כדי לא לעשות נזק בלתי הפיך לשרירים.

פורסם

בבקשה...תוכנית אימונים הכי טובה שיש לאימון שרירי הבטן + הגב וכן על החזה והידיים בקישור השני.

בטן:

וזאת תוכנית שמבטיחה לך שתוך שישה שבועות אתה תצליח לעשות 100 שכיבות סמיכה בפעם אחת ברצף.

http://www.100pushups.info/programe.html

פורסם

מאיפה גנבו אותכם?

ברור שהם עובדים גם על הגב.

נכון 80% זה בטן, ו10% רגליים (בהנחה שאתה עוש בשיפוע עם מתקן שמחזיק אותך) אבל

גם שרירי הגב עובדים קצת (ממש קצת, לא משהו קריטי).

אם אתה רוצה לחזק אותם אתה יכול לשכב על המטן ולהרים את הראש והחזה כשהידיים משולבות וצמודות לסנטר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :yelclap:

פורסם

מאיפה גנבו אותכם?

ברור שהם עובדים גם על הגב.

נכון 80% זה בטן, ו10% רגליים (בהנחה שאתה עוש בשיפוע עם מתקן שמחזיק אותך) אבל

גם שרירי הגב עובדים קצת (ממש קצת, לא משהו קריטי).

אם אתה רוצה לחזק אותם אתה יכול לשכב על המטן ולהרים את הראש והחזה כשהידיים משולבות וצמודות לסנטר

הוא יכול להזיק לעצמו אם הוא לא יבין נכון את מה שאמרת.

DXM התכוון לזה שאתה צריך לשכב על הבטן (לכווץ בטן תחתונה כמה שיותר לבפנים), לשים את גב כף היד על המצח ולעלות לאט לאט כול עליה.

חשוב שבתרגיל העורף והגב יהיו ישרים לגמרי בקו אחד..

פורסם

אתה לא אמור לעלות עד הסוף, צריך להרים רק את החלק העליון של הגב.

תלוי מה המטרה.

בגדול יש שני סוגים של כפיפות - הקצרות והמהירות שבהן אתה לא עולה עד הסוף, ואלה מאמצות בעיקר את שרירי הבטן העליונה. כפיפות אלה הן קלות ולכן עושים אותן בכמויות.

אלה שבהן אתה עולה עד הסוף (משכיבה מלאה לישיבה, תוך כדי שמישהו או משהו מחזיק לך את הרגליים), מאמצות את שרירי הבטן התחתונה, והן הרבה יותר קשות מהכפיפות הקצרות והמהירות.

פורסם

בעקרון ככל שאתה מחזקת את שרירי הבטן אתה משחרר לחץ יומיומי שמופעל על שרירי הגב. ז"א שהרבה אנשים שסובלים מבעיות \ כאבי גב תחתון מומלץ להם לעשות תרגילי בטן.

פורסם

תלוי מה המטרה.

בגדול יש שני סוגים של כפיפות - הקצרות והמהירות שבהן אתה לא עולה עד הסוף, ואלה מאמצות בעיקר את שרירי הבטן העליונה. כפיפות אלה הן קלות ולכן עושים אותן בכמויות.

אלה שבהן אתה עולה עד הסוף (משכיבה מלאה לישיבה, תוך כדי שמישהו או משהו מחזיק לך את הרגליים), מאמצות את שרירי הבטן התחתונה, והן הרבה יותר קשות מהכפיפות הקצרות והמהירות.

בטן עליונה ובטן תחתונה?... :silly:

יש תרגיל טוב שהייתי עושה בקבלנות - אתה צריך מקבילים (בפארקים לפעמים יש כמו מקבילים כאלה, זה בצורת ח' ואלה הכי טובים) אתה נח על המרפקים (ידיים ב-90 מעלות) על המקבילים ומרים רגליים(צמודות מתוחות וישרות) עד שהם ב-90 מעלות (מקבילות למקבילים :P)

זה לא תרגיל פשוט ומאופי הדברים בהודעה הראשונה שלך אל תבהל אם כל הגוף רועד לך בתרגיל הזה(היה ותעשה אותו...), אבל גם אל תגזים (תתחיל נגיד ב-2 סטים של 10, עד שתגיע ל-3 של 30 ומשם תעלה) - יש עוד תרגיל שמערב מקבילים אבל מסוכן מאוד לגב ולשוק, אז אני אחסוך ממך אותו. בינתיים אני ממליץ לך לשלב גם בטן סטטית - תתחיל עם דקה\דקה וחצי ותעלה.

בהצלחה..

פורסם

שאלה אחרת - בקשר למתח, איך אתם עושים מתח ? פשוט עושים את המקסימום פעמים שאתם יכולים או שעושים כמה סטים ?

פורסם

אל תצפה לחיזוק משמעותי של שרירי הגב מתרגילי בטן. גם לעשות המון כפיפות בטן לא נותן יותר מדי(אם אתה מכוון לריבועים אז זו בהחלט לא הדרך).

בתרגילי הבטן זוקפי הגב אולי פועלים מעט, אך בהחלט מדובר בחלק קטן יחסית ואין השפעה על שרירי הגב העליונים(הטרפזים והלטיסימוס).

מתח מומלץ לך לעשות לכשל(המקסימום שלך), בצורה יחסית נקייה(לא לזייף עם הרגליים). חשוב לדעת אם זה חלק מאימון כוללני או סתם אימון ביתי שאתה עושה. בכל אופן, נסה לעשות 3-5 סטים של המקסימום. אם בסט\שניים האחרונים אתה כבר לא עושה יותר מ1-3 עליות, אז תנוח יותר או שתחכה עד שתתחזק קצת.

אם אתה מצליח לעשות יותר מ15 מתח, כדאי להגדיל את ההתנגדות ע"י החזקת משקולת בין הרגליים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים