עבור לתוכן

בעיה ב-Sansa e280

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי את הנגן Sansa e280, לפני כמה חודשים התקנתי עליו Rockbox.

בלי כוונה מחקתי את תיקיית ה-SYSTEM שבנגן ושאני מנסה להדליק את הנגן עם תוכנת ההפעלה המקורית של הנגן (שתי הגרסאות קיימות בו זמנית) זה רושם לי שזה לא מוצא את SYSTEM/OF.bin או משהו כזה, גם כשאני מחבר את הכבל USB הנגן מנסה להכנס למערכת הפעלה המקורית ורושם את אותה הבעיה והמכשיר כבה. כשאני בתוך תוכנת ה-Rockbox מנסה לחבר את ה-USB זה מראה ציור של הכבל אבל לא פותח את הכונן של הנגן במחשב שלי (ככה זה גם היה לפני שהבעיה התחילה).

רציתי לדעת אם ישנה דרך להכנס לכונן גם דרך ה-Rockbox כדי ליצור שוב את תיקיית ה-SYSTEM.

פורסם

לא ניתן להעביר קבצים דרך rockbox. האופציה היחידה שיש לך היא לעשות פירמוט מלא למכשיר ולהתקין עליו את המערכת המקורית מחדש. לא זוכר כרגע בדיוק איך עושים את זה, אני אחפש את הלינק שמסביר.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי עכשיו שאני יודע שיש דרך לפרמט גם אני יחפש מדריך בנתיים אם אפשר גם לחפש בשבילי כי זה ממש דחוף לי.

תודה! :xyxthumbs:

פורסם

קשה לי להאמין שזה קשה פשוט, אבל לך תדע, שווה לנסות: תעשה לנגן פורמט רגיל דרך ווינדואוס, לפי מה שאמרו לי ברגע שתעשה ריסטרט לנגן הוא יבנה את המערכת מחדש בעצמו.

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך... מכיוון שהקובץ/תיקייה הנ"ל נמחקו הנגן לא יכול להכנס למערכת ההפעלה הקודמת שלו, ובלי מערכת ההפעלה הזאת הויינדוס לא מזהה ולא פותח את הכונן של הנגן.

בבקשה תעזרו לי, אני לא רוצה להיפרד מהנגן!!! :'(

פורסם

אוקיי, מה שאתה צריך זה להכניס את הנגן ל-Recovery mode.

כבה את הנגן, תפעיל hold, תלחץ ברציפות על כפתור ההקלטה ותוך כדי תדליק את המכשיר, אח"כ תחבר למחשב. אם עשית הכל כמו שצריך יופיע לך כונן חדש קטן, תעתיק אליו את קובץ הפירמווייר של הנגן שאתה יכול להוריד כאן: http://rapidshare.com/files/28128621/e200fw01.02.18a.zip.html

נתק את הכונן ותפעיל את הנגן מחדש. מה שלא ברור לי מכאן זה אם זה יעבוד ישר או שצריך לנסות את הקטע עם הפירמוט שכתבתי מקודם. אם לא עובד לך פשוט נסה לפרמט.

אם כל העסק לא עובד, אפשר לנסות דבר דומה עם תוכנה חיצונית שתוריד מכאן: http://daniel.haxx.se/sansa/e200tool/e200tool.zip

כבה ותפעיל hold, תלחץ ברציפות על select (הכפור האמצעי), תדליק ותחבר. לא יודע אם צריך להריץ את התוכנה לפני או אחרי...

תגיד אם אתה מצליח בסופו של דבר, יהיה טוב לדעת למקרה שזה יקרה גם לי.

פורסם
  • מחבר

מצאתי כבר מדריך (http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/SansaE200Unbrick#Recovery_Mode) עשיתי כל מה שרשום שם והכל עבד כמו שצריך, ועכשיו שהתכוונתי לכתוב פה הודעה שהצלחתי ראיתי שגם אתה רשמת לי מדריך למרות זאת אז בכל זאת תודה רבה.

פורסם

יופי, שמח שהצלחת לתקן את הנגן. רק שאני כמובן חייב לספק את הסקרנות שלי: מה בדיוק קורה אחרי שמעתיקים קובץ mi4? והאם זה גם מפרמט את הנגן או שכל הקבצים נשארים?

פורסם
  • מחבר

אז ככה, כשנכנסתי לאותו Recovery mode היה רשום לי להכניס כבל USB, לאחר שחיברתי את הכבל הוא הראה על הצג של הנגן שהוא מזהה את הכבל ופתח את הכונן 16Mb המדובר. באותו רגע היה עלי להעתיק את קובץ ה-mi4 (עדיף עדכני) ואסור להעתיק אף קובץ אחר! אח"כ עליך להוציא את הכבל והוא עושה ועצמו ריסטרט. בעניין הקבצים - כן זה מוחק אותם, גם את ה-Rockbox.

שוב תודה! ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים