עבור לתוכן

ליצור Floppy Boot Disk בשביל BIOS Flash

Featured Replies

פורסם

אז ככה אני מתכוון לעדכן את הביוס שלי, הלוח אם שלי הוא Asus A7V133. אני יודע שלא מומלץ לעשות זאת, אבל במקרה שלי, רק אם מעדכנים את הביוס הלוח אם תומך במעבדי Athlon XP עד 2200... ואני כניראה יצטרך.

בכל מקרה, לפי האתר של אסוס, צריך לעשות boot disk ולהכניס לתוכו את התוכנה aflash.exe ואת הקובץ ביוס מעודכן xxx.awd .

אז ניסיתי לעשות boot disk מהווינדוס (יש לי Win XP) ע"י מקש ימני על A, בחירה פורמט, וסימון של Start up disk...

שהפעלתי את המחשב עם הדיסקט הזה, היה איזה הודעת שגיאה על ה display driver, אבל הוא המשיך כרגיל, ואחרי זה הפעלתי את התוכנה aflash.exe, בחרתי באפשרות לשמור את הביוס הנוכחי על הדיסקט, רשמתי שם בלי סיומת (בטעות), הוא סיים, אחרי זה רציתי לעשות אחד עם סיומת, ניסיתי שם שונה עם סיומת והוא רשם איזה הודעת שגיאה, ואחרי זה לא יכלתי לעשות שום דבר משום מה... (רשום press ESC for main menu - אבל לא עובד, עשיתי ריסט)

בכללללל מקרה, בת'כלס איך עושים boot disk נורמלי ב-winxp שהכל יהיה בו בסדר? כי ניראה לי משהו פה דפוק.. לא יודע.

ואין עוד דרכים לעשות bios flash ללוח אם של אסוס?

פורסם

עדיף לא לעדכן מפלופי כי הם לא אמינים והביוס יכול להדפק לגמרי.

תלך ל www.bootdisk.com ותוריד image של דיסקט איתחול של חלונות 98.

תפתח את ה EXE שהורדת עם WINZIP ותוציא ממנו את קובץ ה IMG.

תפתח את נרו ותצרוב CDROM Boot עם ה IMA הזה ותשים על הדיסק גם את Aflash.exe ואת הקובץ של הביוס.

תעשה בוט מה CD שצרבת ותפעיל את Aflash.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים