עבור לתוכן

DT-880

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לפנק את עצמי בעוד מספר חודשים (פיצוי על המילואים הקרבים), החלטתי לרדת מעניין כרטיס המסך שזממתי לרכוש לטובת חלום ישן שישרת גם את אשתי - אוזניות היי-אנד.

כעת יש לי SR-80 שבהחלט לא קוטלות קנים, חשבתי להוסיף לה את ה-DT880. אני מתכוון להזמין אותן מחבר בארה"ב (שם הן עולות כ-240 דולר) כך שאין לי אפשרות להכנס ולבדוק אותן בחנויות בארץ (זה נראה לי לא נכון מוסרית). אשמח לשמוע מבעלי ניסיון, בייחוד מכאלו שגם מכירים את ה-SR80 ויכולים להשוות.

בנוסף - לעיתים אנחנו רואים סרטים אחרי שהילד הולך לישון ומשתמשים באוזניות המחוברות במקביל ליציאה אחת - כמה צפוי להיות הפרשת הווליום בין ה-SR80 ל-DT880 ?

פורסם

שלום לך וכבוד על הכיוון :yelclap:

אבל קודם כל בוא נבהיר לאט לאט כמה דברים...

לאן אתה מתכוון לחבר את האוזניות ("מחוברות במקביל ליציאה אחת")? זה ממש לא הוגן לחבר אותן לרסיבר ועוד לפצל את היציאה עם אוזניות נוספות.

אתה צריך הגברה ראויה וגם מקור טוב זה חובה.

פרט את הציוד שלך ונוכל לעזור לך יותר.

פורסם
  • מחבר

האוזניות מחוברות או לרסיבר פשוט של JVC או ליציאת אוזניות יעודית של כרטיס הקול (M-AUDIO 5.1).

מקור הקול הוא המחשב - דרך ה-M-AUDIO או נגן תקליטורים של ARCAM.

הסאונד שהרסיבר נותן הוא סביר+ ודוחף ללא קושי 2 אוזניות כרגע - את ה-SR80 ואת ה-PMX100, הסאונד מה-M-AUDIO גם לא רע (רק שלמרבה הצער יציאת האוזניות לא פועלת תחת לינוקס :pissed:), אבל לא ניסיתי לחבר ל-2 אוזניות.

הרמקולים הם bose 2.1 שקיבלתי במתנה - ולא בודקים שיניו של סוס שניתן במתנה (גם אם השיניים עקומות), שדרוג הרמקולים נמצא בתכנון, אולם כנראה לא יתבצע לפני שנת 2010.

התקציב שלי מאוד מוגבל ואני מאמין שהשקעה באוזניות תתן שיפור רב יותר מאשר במגבר אוזניות ייעודי.

פורסם

מנסיון שלי עם המגבר הפנימי של הרבולושן הוא לא מספיק לאוזניות של בייר (DT990 ועוד "רק" 32 אום).

אתה צריך להבין שאולי הרסיבר שלך לא יספיק כדי להגביר את הDT880 לאיכות מספקת, אולי בעוצמה זה יספק אך האיכות תהיה ירודה ותהיה שווה לאוזניות הרבה פחות איכותיות.

מה שאני אומר בעצם זה שאם לא בא לך להשתולל (וכן זה באמת להשתולל אל תאשים את עצמך) על הגברה ומקורות אז תפנה לכיוון של אוזניות אחרות כמו AKG K240, K271 שאלה אוזניות מצויינות במחירים נוחים בארץ (600-700 ש"ח). אני בטוח שהתפוקה מהרסיבר שתקבל עם האוזניות האלו תהיה שווה לDT880.

פורסם
  • מחבר

מה שאני אומר בעצם זה שאם לא בא לך להשתולל (וכן זה באמת להשתולל אל תאשים את עצמך) על הגברה ומקורות אז תפנה לכיוון של אוזניות אחרות כמו AKG K240, K271 שאלה אוזניות מצויינות במחירים נוחים בארץ (600-700 ש"ח). אני בטוח שהתפוקה מהרסיבר שתקבל עם האוזניות האלו תהיה שווה לDT880.

אני חושש שהשיפור ביחס ל-SR80 לא יהיה משמעותי, אולי בכל זאת כדאי להתאפק קצת ולשדרג גם את יחידת ההגברה (לדוגמא עם ה-aqua head אם עדיין ניתן להשיג אותו). ייתכן והרושם שלי שהיציאות של כרטיס הקול והמגבר חזקות מספיק נבע מהנצילות הגבוהה של ה-SR80. רק שקצת חבל לפספס חלון הזדמנות לקנות את האוזניות האלו די בזול...

לגבי מקור דווקא אין בעיה, ה-5.1 נחשב למקור מעולה למוזיקה (יותר מה-7.1, וכמובן שהקבצים כולם ape/flac) וה-ARCAM גם נגן לא רע. אני מאמין ששדרוג בסעיף זה יהיה עם יחס עלות/תועלת עלוב.

פורסם

תראה עברתי את כל השלבים והאפשרויות ואני רק יכול להגיד לך שמגבר לאוזניות כאלה זה חובה.

המקור אפשר להתפשר כי הוא באמת סבבה לגמרי, רק תיזהר מלשמוע מקור טוב יותר כי אתה לא תישן בלילה :smile1:

פורסם

K240 ו-K271 הן שיפור מורגש ביותר מול ה-SR80 שלך (למעשה, כל דבר כמעט הוא שיפור אחריהן :)).

מעבר לזה, דבר נוסף שאתה יכול לבדוק הוא RP21. עולות בארץ כמעט כלום (פחות מ-500שקלים). ולמרות שבהתחלה הן דורשות קצת הרחבה (לשים על מארז מחשב כשהן לא על הראש) כדי להרחיב אותן שיהיו נוחות יחסית, הן כן נשמעות מצוין. אם להגיד את האמת, אני אוהב אותן הרבה יותר מאוזניות רבות של 200 ו-300דולר. זה מעבר לעובדה שהן קלות יחסית להנעה.

Anatoli.

פורסם

תראה בנוסף למה שנאמר מעל, והיות ואני בעלים גאה של 880 ו770 וקצת פחות גאה של 225, יש לי כמה דברים להוסיף.

אני אספר לך מה קורה אצלי בבית, לאבא שלי יש בעית שמיעה קלה והוא ממש משגע את אמא שלי כשהו מגביר את הטלויזיה, לכן הוא לוקח את אחת מהאוזניות שלי.

האו הכי אוהב את 770 כי היא סגורה והכי לא אוהב את 225 כי היא לא נוחה לו. להורים שלי אין מגבר בסלון ולרוב אבי מגביר אם היציאה של ה LCD או ביציאת אוזניות של הרסיבר והוא די מסופק. אני רק רוצה לציין שאבא שלי אינו אודיופיל אבל הוא כן מלומן. לדעתי אם כבר BEYER ולטלויזיה אז אולי עדיף לקחת 770 80 אוהם.

ודרך אגב נידמה לי שניתן לשמוע את הדגמים אצל אבי יפה בירושלים.

אני לא פוסל לך אפשרויות אחרות שניתנו פה ניראה לי ש RP21 גם אופצייה למרות שלא שמעתי אותן רק עליהן.

פורסם
  • מחבר

האו הכי אוהב את 770 כי היא סגורה והכי לא אוהב את 225 כי היא לא נוחה לו. להורים שלי אין מגבר בסלון ולרוב אבי מגביר אם היציאה של ה LCD או ביציאת אוזניות של הרסיבר והוא די מסופק. אני רק רוצה לציין שאבא שלי אינו אודיופיל אבל הוא כן מלומן. לדעתי אם כבר BEYER ולטלויזיה אז אולי עדיף לקחת 770 80 אוהם.

האוזניות הן בעיקר לשמוע מוזיקה, קלאסית וגם פופ. אנחנו צופים לכל היותר ב-2 סרטים לשבוע כך שהשימוש באוזניות לצורך זה קטן יחסית. אני דווקא מרוצה מהסאונד של ה-SR80 (שמתי לב שהדעות ברחבי הרשת מאוד חלוקות לגבי אוזניות אלו), קניתי אותן ד"א אצל אבי יפה בירושלים, אבל מאחר ואת האוזניות הבאות אני ככל הנראה אזמין מחו"ל, לא נראה לי הוגן להציק למוכר בחנות בארץ. אני אוהב את הצליל של אוזניות פתוחות, למרות שברור שמדובר בתחושה סוביקטיבית לחלוטין. אבל אולי אני בכל זאת אנסה את ה-RP21.

מאחר ואין לי בעיית שמיעה (אמנם הייתי תותחן בצבא, אבל בדקתי לעצמי את השמיעה באופן מקצועי ומתברר שהיא מאוד טובה) ומאחר ואינני אוהב לשמוע מוזיקה בעוצמה גבוהה, אני מאמין שכרטיס הקול יהיה מסוגל לדחוף את ה-DT880 לשביעות רצוני (את ה-SR80 הוא דוחף מעל ומעבר במשהו כמו 10-15 אחוז). המגבר נמצא ברשימה, אבל יאלץ לחכות. בכל מקרה, הכל תלוי באילוצי תקציב. כרגע אני נמצא בשלבים של "בדיקת היתכנות"...

פורסם

בלי שום קשר לווליום אני לא כלכך בטוח שהקרטיס קול ידחוף את 880 אבל זו כבר ההחלטה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים