עבור לתוכן

שאלה| מה ההבדלים בין GT - GTS - GTX

Featured Replies

פורסם

טוב אז הכותרת אומרת הכל (או בעצם את הרוב).

נניח יש לי שלושה סוגים של כרטיסי מסך:

NVIDIA GeForce 8800GT 512mb

NVIDIA GeForce 8800GTS 512mb

NVIDIA GeForce 8800GTX 512mb

מישהו יכול להסביר לי מה ההבדלים בין כל כרטיס ולכרטיס, ומה המאפיינים והתכונות וכו' של כל סוג (GT - GTS - GTX).

תודה,

אדיר.

פורסם

לGTX אין גירסה של 512 אלה של 700 ומשהו.

הGTX הוא היחיד מבין השלושה שהוא בעל ליבת הG80.

שני הכרטיסים האחרים הם בעלי ליבת הG92.

כיום לא שוה לקנות GTX בכלל.

הGTS עולה 1700 בערך.

הGT עולה 1200.

הGT חלש מהGTS ב5-7 אחוז.

אממ עוד משהו?

פורסם

קודם כל, הGTX מגיע עם 768 מגה זכרון, ובקר זכרון של 384 ביט (בקר הזכרון משפיע על קצב העברת הנתונים לזכרון וממנו. כרטיסים עם 512 מגה זכרון אבל בקר זכרון של 128 ביט, למשל, לא ינצלו את כל הזכרון שיש להם וסתם מהווים גימיק שיווקי).

הGTS קיים בשתי גרסאות - G80 וG92. הגרסה הישנה (80) מגיעה עם 640 או 320 מגה זכרון ובקר זכרון של 320 ביט, אך כוח העיבוד הכללי שלה נמוך בכ35% מהGTX. הגרסה החדשה (92) יצאה האחרונה מבין הארבע, היא מכילה 512 מגה זכרון ובקר זכרון של 256 ביט, וכוח העיבוד הכללי שלה משתווה ואף עוקף את הGTX, במחיר הרבה יותר נמוך, אם כי ברזולוציות גבוהות מאוד (מעל 24") הזכרון העודף של הGTX יתחיל להיות מורגש.

הGT היא הגרסה הכי חלשה מבין הארבעה אך גם הכי משתלמת: היא בעלת מאפיינים דומים למדי לGTS החדש, אם כי יש לה קצת פחות יחידות עיבוד. מבחינת עוצמה כללית הכרטיס הנ"ל מפגר במקצת אחרי הGTS (החדש) והGTX, אך הפער לא עולה על 10%. המחיר, לעומת זאת, זול בהרבה.

אגב, קיימת גם גרסת אולטרה, שזה בגדול GTX שעבר המהרה, אך כרטי זה אינו משתלם בעליל, עם תג מחיר של 3000+.

מחירים ממולצים:

GT - 1200-1300, תלוי בחברה ובגרסה המדוייקת.

GTS הישן - סביבות ה-1500-1400. לא משתלם בכלל, כי הGT חזק ממנו בהרבה וגם זול יותר.

GTS החדש - 1600-1700. לדעתי האישית גם הכרטיס הזה אינו משתלם, שכן הוא מציע תוספת ביצועים (שכיום אינה מורגשת אפילו) של 10-15% בעלות גבוהה ב30%.

GTX - החל מאיזור ה2500.

פורסם
  • מחבר

הפרטים שהבאתי סתם היו בשביל הדוגמא :)

אז אתם אומרים שמבחינת יחס עלות-ביצועים, GT מומלץ יותר כן?

אבל במידה ואני רוצה כרטיס איכותי יותר ובמחיר סביר, עדיף ללכת על ה GTS עם הליבה G92?

טוב אז תודה :)

פורסם

תראה, עקומת העלות-תועלת יורדת בצורה חדה אחרי הGT. אם באמת יש לך כסף מיותר ושום דבר יותר טוב לעשות איתו - למה לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים