עבור לתוכן

בעיה בכרטיס קול -- לא ניתן לשמוע קבצי Mid

Featured Replies

פורסם

אני יכול לשמוע קבצי Mp3 וגם Wav וגם סרטים עובדים ללא בעיה

אבל קבצי Mid אני לא יכול לשמוע... וגם באנימציות של Flash אין לי סאונד...

כשאני מנסה לנגן קובץ Mid ב-WinAMP זו ההודעה שאני מקבל (מצורף כתמונה)

אנא עיזרו לי,

תודה.

פורסם

אם יש לך כרטיס קול מובנה תבדוק שלא ביטלת את המידי פורט בביוס.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה.

יש לי כרטיס קול מובנה, אך הוא מבוטל ואני משתמש במקומו ב-Sound Blaster Live! Value וזה הכרטיס עם הבעיה.

פורסם

יש לוחות שצריך לבטל בנפרד את כרטיס הקול המובנה והמידי פורט המובנה, שווה בדיקה.

אולי המידי עדיין מתנגן דרך היציאה בכרטיס המובנה.

התקנת את הדרייברים מהדיסק או מהאתר של קריאייטיב, או שנתת לוינדוס XP להשתמש בדרייבר שלו?

אם לא התקנת דרייבר מקורי של קריאייטיב תעשה את זה.

אם התקנת את הדרייבר תכנס ללוח הבקרה ושם בסעיף המולטימדיה יש אפשרות לבחור את ההתקנים עבור שמע, ניגון ומידי (נראה לי שאלו השמות בעברית). תוודא שיש התקן נבחר עבור מידי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה!

אני אבדוק הכל כאשר אהיה בבית ואעדכן מה קורה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז ככה:

בדקתי ב-Bios וגיליתי שהכרטיס קול OnBoard על Enabled אז שיניתי ל-Disabled ובדיוק אז נזכרתי שבכלל אין על הלוח שלי כרטיס קול מובנה, הלוח שלי הוא ASUS A7A266 , פעם היה לי עליו כרטיס קול מובנה, אבל אז הוא נשרף והחליפו לי אותו לגרסה יותר חדשה של הלוח, שמגיעה ללא כרטיס קול מובנה.

בכל אופן, לאחר שבכל זאת עשיתי Disabled לכרטיס קול שלמעשה לא קיים על הלוח פיזית, ניסיתי להפעיל קובץ Mid והבעיה נשארה כמו שהייתה.

לגבי הדרייברים, בהתחלה היו לי את הרגילים, ש-XP מתקין לבד, והייתה את הבעיה, אז הורדתי גרסה חדשה מהאתר של קריאייטיב וזה הוסיף לי AudioHQ נחמד וכל מיני תוספות נחמדות אך הבעיה עדיין נשארה.

לגבי הלוח בקרה, נכנסתי ל-Sound and Audio Devices Properties ובכרטיסיה Audio ראיתי שבאמת למטה לא מסומן כלום בתיבה של ה-MIDI, כפי שאתה יכול לראות בעצמך בתמונה הבאה:

9603498.PNG

שמתי תמונה בכוונה, כדי שתראה גם מה הן האפשרויות שמהן אני יכול לבחור, בכל אופן, בחרתי באפשרות הראשונה, לחצתי Apply ועדיין לא עבד, לחצתי OK ועדיין לא עבד, נכנסתי שוב לראות מה קורה שם וראיתי שהתיבה עדיין ריקה, למרות שרגע קודם לכן, בחרתי את האופציה הראשונה מן התיבה. ניסיתי לעשות כך עם כל האופציות ותמיד אחרי שאני מאשר ואז נכנס שוב לבדוק - אני רואה שהתיבה חוזרת להיות ריקה.

כמו כן, בכרטיסיה Voice גם יש תיבה ריקה אך עם אופציה אחת:

5852765.PNG

ועם אותה בעיה של תיבת ה-MIDI - לאחר שאני בוחר את האופציה, אני מאשר וכשאני חוזר לבדוק אם האופציה נשארה כפי שבחרתי אני מגלה שהתיבה חזרה להיות ריקה.

הדבר מאוד תמוהה בעיני כיוון שאף פעם הכרטיס לא עשה לי בעיות.

רציתי גם לציין שיש ברשותי עוד כמה גרסאות של דרייברים לכרטיס קול, גרסאות ישנות יותר, ניסיתי להתקין אותן אך קיימת אותה בעיה בדיוק.

מה עוד אפשר לנסות?

ושוב, תודה רבה רבה על הקריאה והעזרה!

פורסם

זה נותן לבחור ולהשאיר את זה של מיקרוסופט ?

פורסם
  • מחבר

לא...

אמרתי שניסיתי את כל האופציות וזה תמיד חוזר לי לתיבה ריקה.... גם את האופציה של מייקרוסופט ניסיתי.

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני מקפיץ אבל עשיתי וניסיתי הכל והבעיה נשארה :(

עדיין מחכה לפתרון...

פורסם

אם הייתי יודע מעבר למה שכבר שאלתי הייתי מציע לך ...

פורסם

תנסה להעביר את ה-live לסלוט pci אחר ולהתקין מחדש את ה-liveware ולאחר מכן לעדכן את הדרייבר לגירסה האחרונה .

פורסם

ניראה לי שהמדריך הזה יפתור לך את הבעיה

פורסם
  • מחבר

תנסה להעביר את ה-live לסלוט pci אחר ולהתקין מחדש את ה-liveware ולאחר מכן לעדכן את הדרייבר לגירסה האחרונה .

ניסיתי, ניסיתי אפילו לנתק הכל ולהשאיר רק את הכ. מסך והכ. קול ושמתי אותו בסלוט אחר (ניסיתי כמה סלוטים) והתקנתי מחדש את הדרייברים וזה לא עבד... ניסיתי דרייברים ישנים יותר וגם לא עבד. הבעיה נשארת אותה בעיה :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים