עבור לתוכן

צריך עזרה, טיפים ויש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

הנושא הוא אוברקלוק

אני עשתי אוברקלוק על המעבד שלי מ 2.66GHZ ל2.9GHZ למעב P4 הטמפ' היו מאוזנות, לא עשיתי עוד בדיקות חוץ מהטמפ' במאמץ ובמנוחה(אני כבר לא זוכר את הטמפ וזה לא כל כך משנה עכשיו)

בן דוד שלי שעבד בIBM אמר לי שאוברקלוק במעבדה מותר לעשות רק למשך של שעה במקסימום. עכשיו הוא גם אמר לי שאם עושים OC ויש פיתאום קפיצות במתח/חשמל אז זה גומר את המעבד והזכרונות.

הוא אמר לי שלא משנה איזה קירור יש לך זה עדין יגמור את המעבד.(או משהו כזה)

והשאלות שלי הן:

האם זה נכון?

האם יש תוכנות לבדיקת יציבות של המערכת ולא של הטמפ'?

והאם אני צריך אל ספק שהוא מיצב מתח וגם נותן לי זמן השאיה?

והאם אפשר בביוס לעלות רק את התדר של המעבד מבלי שהזכרונות יעלות?

ותודה ענקית לעוזרים!!

ולמי שסקרן איזה מחשב יש לבן דוד שלי אז יש לו ארבעה מעבדי XEON ו4G RAM או 8G כרטיס מסך QUADRO ו3-4T המחשב שלו הוא לעבודה כי הוא אנימטור ויש לו אולפן והכל על המחשב הזה

פורסם

תשובות לשאלותיך

-יש מלא תוכנות, המומלצות שבהן הן s&m, prime95, אן 0rthos שנותנת תוצאות אמינות ביותר למעבדים של הדור האחרון (כמו שלך).

-אתה לא צריך "ספק מיוחד" לאוברקלוק וגם אין כזה, אך אכן רצוי ספק איכותי, חזק ואמין של חברה כמו corsair בשביל לבצע אוברלקוק.

אי אפשר להעלות רק תדר של המעבד כי כל עלייה שלו דורשת יותר מגהרץ מהזכרון.

אבל אין מה מה לדאוג, כי ככל שתעלה את תדר המעבד כך הזכרונות יעלו אוטומית איתו ביחד לפי הצורך.

שאלה לי אליך

למה התכוונת שאמרת קפיצות במתח\חשמל שגומרים את הזכרונות\מעבד? איפה שמעת דבר כזה אחי?

המתח שמגיע למעבד\זכרונות מגיע לפי צריכתם, ומגיע אוטומטית, אין לך מה לדאוג.

פשוט אל תקבע שום דבר ידנית, יצא לי לפגום זכרונות כשקבעתי ידנית ומאז למדתי.

אני לא יודע איזה לוח יש לך כן?, אבל ברוב הלוחות של היום המתח נקבע אוטומטית.

פורסם
  • מחבר

אני לא שאלתי אם אני צריך ספק מיוחד! אני שאלתי אם אני צריך על ספק שמיצב את המתח

ומה בקשר לזמן שאני צריך להשאיר את המחשב דלוק כשיש לו אוברקלוק? בטוח יש מיגבלה כי הוא לא בנוי לעבוד כמו שרת?

פורסם

אם יש לך קירור טוב, נגיד זלמן 9500 או אחד מהגדמים האחרונים של arctic cooling אתה יכול להשאיר את המחשב דלוק כמה שאתה רוצה, כי ברגע שאתה משאיר אותו בdesktop ומכבה את המסך הליבה של המעבד נמצאת אולי על 25 מעלות אם לא פחות.

ככל שהקירור יותר איכותי וגדול כך איכות האוברקלוק ובטיחותו, אם עוד לא קניתה קירור, תן להמליץ לך על הקירור שלי, zalman ultra-silent 9500 אם אתה רוצה את הכי יקר והכי טוב שנותן שהזלמן כמעט משתווה לו לך על הביג טייפון.

ההבדל בינהם הוא 5-10 מעלות בלבד כלפי מטה, אפילו פחות, ולזמן הוא למארז סטנדרטי, בשביל ביג טייפון ברוב המקרים צריך להחליף מארז.

פורסם
  • מחבר

הייה לי את הקרור הזה: ULTRA 120 EXTREME

ועוד שאלה הלוח הP35 של ASUS יותר טוב מהP35 של GIGABYTE הP35C DS3R? וגם מבחינת אוברקלוק

ומה זה POST?

וקשה בודקים יציבות אז על מה מיסתכלים? חוץ מהטמפ'?

פורסם

נראה לי ש ultra 120 extreme הוא במקורו לגודל סטנדרטי... אם אני זוכר נכון, ביג טייפון לא ייכנס לך במארז, אבל זה לא משנה כלכלך גם.

אני לא יודע איזה הבדלים יש בין ההלוח הזה והלוח הזה, אני רק יודע שרוב חנויות המחשבים ממליצים על asus בלוחות אם.

ואני גם ממליץ כי יש לי לוח שלהם שאני מרוצה ממנו מאד.

אין לי מושג מזה Post...

יציבות בודקים עם התוכנות (הטובות ביותר) Orthos, prime95, או s&m...

בדרך כלל התוכנות עצמן, לאחר בדיקת היציבות, יגידו לך מה לבסדר במידה ואכן לא בסדר.

פורסם
  • מחבר

לכמה זמן צריך להפעיל את התוכנה הזאתי Orthos?

פורסם

כמה שיותר, יותר טוב.

הפרק זמן הכי ארוך לרוב התוכנות זה 3-4 שעות...

פורסם
  • מחבר

ובקשר ללוח אם איזה מהחברות יותר טוב לאוברקלוק?

פורסם

אמרתי לך אחי.

ASUS הכי מומלץ.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להמליץ לי על לוח אם של ASUS שהוא P35 אבל משהו טוב לאוברקלוק ואם אפשר פרטים על הלוחות של ASUS

פשוט אני מבין יותר בלוחות של GIGABYTE

פורסם

קח לוח כמו שלי של אסוס

p5n-e sli צ'יפסט תואם מעבדי quadcore בבאס 1333...

ככה שגם אם יש לך מעבד 1066 תוכל להגיע בכיף (עם קירור איכותי ויקר) לבאס של quad.

אם אתה עושה את זה בשביל קרייסיס.

גם 20 באסים של quad לא יעזרו לך וגם לא משנה איזה לוח.

פשוט וותר.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה בדיוק אמרתה ....

אבל איזה מהלוחות האלה יותר טוב לאוברקלוק וביצועים טובים יותר במשחקים ותוכנות:

הראשון הוא של GIGABYTE P35C DS3R http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/cPath/215_73/products_id/6120?osCsid=9b9d37fd6fc663de12ab1fcf9391d06e

והשני הוא של חברת ASUS P5KC http://www.skypc.co.il/pl_product~31102~10~0.htm

פורסם

הנושא הוא אוברקלוק

אני עשתי אוברקלוק על המעבד שלי מ 2.66GHZ ל2.9GHZ למעב P4 הטמפ' היו מאוזנות, לא עשיתי עוד בדיקות חוץ מהטמפ' במאמץ ובמנוחה(אני כבר לא זוכר את הטמפ וזה לא כל כך משנה עכשיו)

בן דוד שלי שעבד בIBM אמר לי שאוברקלוק במעבדה מותר לעשות רק למשך של שעה במקסימום. עכשיו הוא גם אמר לי שאם עושים OC ויש פיתאום קפיצות במתח/חשמל אז זה גומר את המעבד והזכרונות.

הוא אמר לי שלא משנה איזה קירור יש לך זה עדין יגמור את המעבד.(או משהו כזה)

והשאלות שלי הן:

האם זה נכון?

האם יש תוכנות לבדיקת יציבות של המערכת ולא של הטמפ'?

והאם אני צריך אל ספק שהוא מיצב מתח וגם נותן לי זמן השאיה?

והאם אפשר בביוס לעלות רק את התדר של המעבד מבלי שהזכרונות יעלות?

ותודה ענקית לעוזרים!!

ולמי שסקרן איזה מחשב יש לבן דוד שלי אז יש לו ארבעה מעבדי XEON ו4G RAM או 8G כרטיס מסך QUADRO ו3-4T המחשב שלו הוא לעבודה כי הוא אנימטור ויש לו אולפן והכל על המחשב הזה

זה נכון לגבי כל מחשב בין אם הוא ב OC או לא.

כן, אבל שמירה על טמפ' נמוכה בגבולות הגדרות היצרן, היא הבסיס ליציבות.

למיטב ידיעתי כל מכשירי האל פסק לסוגיהם מייצבים מתח, אבל אני ממליץ שתשאל זאת בפורום המתאים: http://hwzone.co.il/community/index.php?board=63.0

תלוי בלוח האם, בד"כ כן בלוחות PC מהשנים האחרונות .

[br]פורסם בתאריך: 10.02.2008 בשעה 02:41:35

הייה לי את הקרור הזה: ULTRA 120 EXTREME

ועוד שאלה הלוח הP35 של ASUS יותר טוב מהP35 של GIGABYTE הP35C DS3R? וגם מבחינת אוברקלוק

ומה זה POST?

וקשה בודקים יציבות אז על מה מיסתכלים? חוץ מהטמפ'?

Power-on self-test : http://en.wikipedia.org/wiki/Power-on_self-test[br]פורסם בתאריך: 10.02.2008 בשעה 02:45:25

ובקשר ללוח אם איזה מהחברות יותר טוב לאוברקלוק?

שאלה לא אינטליגנטית, לשתי החברות הטובות האלו יש דגמי לוחות ברמות שונות.

[br]פורסם בתאריך: 10.02.2008 בשעה 02:49:31

נראה לי ש ultra 120 extreme הוא במקורו לגודל סטנדרטי... אם אני זוכר נכון, ביג טייפון לא ייכנס לך במארז, אבל זה לא משנה כלכלך גם.

אני לא יודע איזה הבדלים יש בין ההלוח הזה והלוח הזה, אני רק יודע שרוב חנויות המחשבים ממליצים על asus בלוחות אם.

ואני גם ממליץ כי יש לי לוח שלהם שאני מרוצה ממנו מאד.

אין לי מושג מזה Post...

יציבות בודקים עם התוכנות (הטובות ביותר) Orthos, prime95, או s&m...

בדרך כלל התוכנות עצמן, לאחר בדיקת היציבות, יגידו לך מה לבסדר במידה ואכן לא בסדר.

:kopfpatsch: אכן תשובה מאוד חכמה ומנומקת היטב !

פורסם
  • מחבר

תודה לchicipici ולAztec על העזרה!!!!!!!!!!!!!!!!

אבל איזה מהלוחות שפירסמתי בהודע הקודמת יותר טוב לאוברקלוק למשחקים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים