עבור לתוכן

אוברקלוקינג למעבד Q6660 - השפעות על הראם?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני משתמש חדש בפורום. אחרי קריאה של הרבה מדריכים וכתבות באתר החלטתי לפתוח משתמש בשביל לשאול כמה שאלות.

קודם כל, לפני כמה ימים החלפתי את הE6300 שלי בQ6660 עם Arctic Cooling Pro 7. (אם הייתי עושה יותר מחקר קודם הייתי קונה אולי את הBig Typhoon).

היום החלטתי להעמיק באפשרויות של Overclocking למעבד. דבר ראשון ראיתי שהMultiplier בBios הוא X7, שיניתי לX9.

השאלות:

1)מהי הסיבה שהMultiplier בביוס היה X7 ולא X9 כברירת מחדל? (לא, הSpeedStep לא פעיל).

2)הבעיה מעלה בי כמה שאלות - קודם כל, עד כמה מומלץ לעשות Overclocking כדי לא לדפוק את הראם? האם הוא יכול להתחמם יותר מדי וכו'?

הוא לא גם פאקטור במשולש של המתח טמפרטורה ותדר?

המחשב מיועד בכדי להפעיל כמה משחקים(אותו המשחק פעמיים או שלוש), במעבד הקודם שלי, המעבד תמיד היה על 100%, עכשיו הוא על 50-75% עם המשחקים.

בהתחשב בצרכים שלי, האם כדאי לי לעשות OC ככל שאני יכול? אני לא רוצה לקצר למעבד את אורך החיים או לדפוק אותו.

אני יודע שבטח אין כזאת אפשרות, אבל אני אשאל בכל מקרה: יש אפשרות "לנווט" משחק אחד לשתי הליבות הראשונות, ומשחק שני לשתיים האחרונות?

תודה לכל העוזרים, אם אני אזכר בעוד שאלות אני אשאל.

נ.ב - מפרט על המחשב אם זה קשור:

Intel Core 2 Quad Q6600

Gigabyte 965P-DS3 Rev 2.0

Connect3D Radeon X1950XTX 512 MB

G. Skill DDR2 800 Mhz 1024MB x2

Enermax Librety 500W

פורסם

אפ אפ אפ אנד אוואי

פה פה פה פה פה פה פה פה פה פה פדאדא פה פה אלקטרו

הוא צריך תשובה מהר. הוא clerk.

פורסם

אפ אפ אפ אנד אוואי

פה פה פה פה פה פה פה פה פה פה פדאדא פה פה אלקטרו

הוא צריך תשובה מהר. הוא clerk.

תגיד השתחרר לך בורג או משהו ?. פותח הטרד מבקש עצה ואם אתה לא מסוגל לעזור אז עדיף שתשב בשקט.

ואם כל כך משעמם לך, אז לך תשחק פינקפונג כיס אם אתה בכלל יודע מה זה...

ושיהיה לך יום נעים...

פורסם
  • מחבר

דרך אגב, היום עשיתי עוד OC, סתם העלתי ל3Ghz, שיניתי את היחס של הזכרון, שירוץ יותר לאט, אחרת המחשב לא עולה,

והעלתי את המתח של המעבד בהתאם, והגדלתי את המתח של הזכרון ב0.1(אני מקווה שזה בסדר). המחשב עלה, ועלה טוב, הרצתי SuperPI,

מ22 שניות עבר ל17 שניות. העניין הוא שאחרי כמה ריסטים(רגילים) של המחשב, המחשב מבטל לבד את הOC, אני מניח שאני מפספס משהו,

שאני צריך אולי עוד מתח או פחות, אני ממש מפחד לדפוק פה משהו, אז אני אשמח לעצה.

ועוד דבר אחרון(כן אני חופר) - אחרי הOC כשהמחשב עושה ריסט, הוא מכבה את עצמו לגמרי לדקה, ואז עולה - סימן רע?

תודה שוב!

פורסם

תגיד השתחרר לך בורג או משהו ?. פותח הטרד מבקש עצה ואם אתה לא מסוגל לעזור אז עדיף שתשב בשקט.

ואם כל כך משעמם לך, אז לך תשחק פינקפונג כיס אם אתה בכלל יודע מה זה...

ושיהיה לך יום נעים...

חחחח.. פותח הטרד הוא ילד מהכיתה שלי שרצה עזרה, ואני לא ממש מבין בOC אז רציתי להקפיץ כי אף אחד לא ענה לו.. :screwy:

פורסם
  • מחבר

טוב אני חושב שכבר לא משנה, עשיתי OC כמו אחד הפרויקטים בOCDB. רק שהפעם הורדתי את המחלק כך שהמעבד רץ על 3GHZ,

אבל הזכרונות על 850,(מחלק 4:5) - יש סיבה שתהיה בעיה עם זה? פשוט אם אני ממהיר את הזכרונות המחשב לא עולה, ואני לא בטוח

אם זה רעיון טוב להעלות את המתח לזכרונות.

אני הולך לערוך תהודעה הראשונה, כי הבנתי את רוב הדברים.

פורסם

בOC כזה לא נשקפת סכנה למעבד/זיכרונות וכדו'.

לגבי המכפלה שנשארה על 7, הלוח כנראה נשאר עם המכפלה שהוגדרה ידנית לE6300 שהיא 7.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים