עבור לתוכן

תמיד אחרי הפסקת חשמל:המחשב נדלק,נכבה,ואז נדלק מעצמו אחרי כמה שניות

Featured Replies

פורסם

טוב אני אסביר את הכותרת קצת יותר בפירוט:

תמיד כאשר יש הפסקת חשמל(המונח הוא:נפילת מתח?) בבית שלי,גם כאשר המחשב לא דלוק,כאשר אני מדליק את המחשב אחרי הפסקת החשמל,המחשב נדלק לחצי שניה,נכבה,ואחרי 5-6 שניות נדלק שוב ועובד בסדר גמור.

למה זה קורה?האם זאת בעיה או שככה זה אמור להיות?

המחשב חדש(חודשיים בערך) ואת מפרטו אתם יכולים למצוא פה בצד

פורסם

אחי זה לא קשור למחשב שלך...

אז אל דאגה..

זה קשור לחשמל ברגע שמחשב מתנתק עקב הפסקת חשמל או נפילת מתח,הוא פשוט לא יודע איזה כמות זרם רצויה להעביר באותה שניה.

המלצה שלי תחכה אחי שהחשמל חוזר דקה-שתיים והכל ילך פיקס כי פשוט לא מומלץ להדליק מכשירים אלקטרוניים באותה שניה שהחשמל חוזר.

פורסם

יש לך ספק של אנרמקס במקרה?

אני לא יודע לגבי ספקים אחרים, הליברטי שלי עושה בידיוק את מה שכתבת.

גם אני חשבתי בהתחלה כשקניתי את המחשב שזו איזו בעיה.... מהר מאוד הבנתי שהוא פשוט קובע איזה מתח לקחת (110V או 220V אם אני לא טועה... כש220 זה מה שהולך אצלנו בארץ)

פורסם

כן זה מה שהולך בארץ 220V אחרת המחשב ישרף לך !

פורסם
  • מחבר

האמת שיש לי FSP 450W...

אבל כן זה לא ממש משנה כנראה הנחתי שזה קטע עם החשמל ולא בעיה עם המחשב.

תודה על התשובות.

וד"א,זה לא קורה רק אם אני מדליק את המחשב ישר אחרי שהמתח נופל...גם אם המתח נפל כשהמחשב היה מכובה והדלקתי את המחשב רק חצי יום אחרי(זה מה שקורה בשישי בלילה עם השעון שבת ואני מדליק אותו רק במוצאי שבת) אז זה עדיין קורה

פורסם

אין קשר כלל לכל מה שכתבתם זה קשור להגדרות חשמל של הלוח אם בביוס S1-S3 תשנה לS1 ואז זה לא יקרה לך יותר

פורסם
  • מחבר

לא אכפת לי שזה קורה סה"כ עוד כמה שניות בהדלקת המחשב פעם בשבוע.

אולי עדיף ככה אם זה הdefault בביוס.

אבל סתם כדי להבין - מה הרעיון של זה?למה זה קורה?

פורסם

גם לי זה קורה (חשבתי בהתחלה שזה בגלל הלוח אם החדש).

בוא נתחיל משורש הבעיה, למה יש לכם הפסקות חשמל? חשבת לקנות אל פסק?

פורסם
  • מחבר

אני אסביר בפירוט:

אין לנו הפסקות חשמל סתם ככה בתדירות גבוהה,יש לנו אולי "פעם ב..." כמו לכל שאר האנשים.

מה שכן יש לנו,בהיותנו דתיים,זה שעון שבת.

כלומר,בשבת המפסק הראשי נשלט ע"י השעון שבת ונדלק ונכבה לפי זמנים קבועים שהגדרנו לפני שבת.כתוצאה מכך,כל יום שישי בלילה האורות אצלנו נכבים אוטומטית בשעה מסויימת(כי אנחנו לא רוצים אורות בלילה :-\),כלומר המפסק הראשי מורד אוטומטית.בזמן הזה המחשב אף פעם לא פועל.

אך בכל זאת,כתוצאת מנפילת המתח הזאת ביום שישי בלילה,כאשר אני מדליק את המחשב במוצאי שבת מתרחש מה שהזכרתי בכותרת.

אני לא חושב שצריך אל פסק בשביל דבר כאלה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים