עבור לתוכן

המלצה לציוד הקפי למצלמה

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.

התחדשתי בA720-IS חדשה+אחריות קרט 3 שנים במחיר מדהים ממכרז.

לאחר שחסכתי שם קצת כסף,אני מוכן להתפנות לקניית קצת ציוד הקפי למצלמה.

דברים שאצטרך:1.סוללות נטענות+מטען מהיר(אם אפשר אוניברסלי בעל אפשרות ברירת מתח),המליצו לי על בטריות נטענות GP לפחות 2700 NIMH.אשמח לשמוע דעות אחרות.

2.נרתיק איכותי-מאוד התרשמתי מLOWEPRO.

3.כרטיס זכרון מהיר ואיכותי,נראה לי 2-4 GB יספק אותי,בכפוף למחיר כמובן.אין לי צורך בקורא כרטיסים\מתאם(אלא אם כן זה מגיע ביחד עם הכרטיס),יש לי בעקרון בלפטופ אחד כזה מובנה.

אם יש משהו נוסף שאצטרך,תציעו.

מחכה להמלצות,תודה ושבוע טוב.

פורסם

לגבי סוללות - אל תתפשר על GP, וכמובן שאין כזה דבר "לפחות 2700", בעיקר כי אין יותר מ 2700 ::)

אבל גם 2500 יעשו את אותה העבודה ובמחיר מצחיק (כיוון ה 60 ש"ח לרביעיה ללא מטען).

כנ"ל לגבי הכרטיס זיכרון, יש חברה אחת ששולטת והיא סאנדיסק. אולי יש עוד כמה חברות מוכרות, אך בסה"כ

אתה מקבל מהם כרטיס מאוד איכותי, כמעט הכי זול/בתוספת כמה שקלים ועם אחריות לכל החיים.

פורסם

מטען + 4 סוללות: GP 2700 שתיים עד חמש שעות טעינה. מחיר: 250

כרטיס זיכון SANDISK EXTREME III מחיר: 300

תיק זה כבר עניין של טעם

פורסם

מטען + 4 סוללות: GP 2700 שתיים עד חמש שעות טעינה. מחיר: 250

כרטיס זיכון SANDISK EXTREME III מחיר: 300

תיק זה כבר עניין של טעם

סוללות - לפי מספר אתרים הטובות ביותר מבין אלו הנמצאות בשוק הישראלי הן של אנרג'ייזר (דגם 2500). המטען שלהם איטי ולא אוניברסלי. תביא בחשבון שקשה להשיג בארץ מטען מהיר סביר (כמו שיש ל-MAHA לדוגמא), המטענים המהירים ברובם גם ייקצרו לך את חיי הסוללות.

כרטיס זיכרון - דגם ה-III מיותר לפי דעתי למרבית מצלמות הכיס, כרטיס מדגם ultra-II בנפח 2 ג"ב עולה מעט יותר מ-100 ויספק את הסחורה בכבוד.

תיק - תשקול קניית תיק עמיד לגשם, הם עולים עוד כמה גרושים אבל נותנים לך עוד קצת ביטחון.

בהתאם לאופי הצילומים שלך תשקול גם רכישת חצובת כיס.

פורסם

היו לי פיכסהג'ייזר, מתו אחרי 50 מחזורי טעינה

לעומתן יש לי GP שמחזיקות כבר 6 שנים

פורסם
  • מחבר

תודה על הטיפים.

לגבי נרתיק אחפש באמת משהו איכותי עמיד מים,כנראה של LOWEPRO.

לגבי סוללות,כל סט 2700 הוא NIMH?

לגבי הכ.זכרון,לא כ"כ הבנתי מה זה הULTRA או EXTREME.ראיתי בזאפ מהירויות X60\X133 וכו'..אשמח להמלצה בכיוון הזה.

לסיכום,אני יכול להסתפק בתקן SD במהירות מסויימת לעומת תקנים אחרים כמו xD\MMS וכדו',מבחינת מהירות ויחס עלות תועלת?

פורסם

SD xD וכו' הם לא תקנים, אלה סוגים שונים של כרטיסים. רוב המצלמות היום משתמשות בSD.

אולטרא ואקסטרים הם כינויים לסדרות שונות של כרטיסים המוענקות ע"י היצרן.

X60 זוהי מירות מספיקה למצלמות קומפקטיות

בקשר לסוללות - אני חושב שכן אבל אתה יכול להיות בטוח שזה יהיה רשום על האריזה

פורסם
  • מחבר

היום פתחתי את הקופסא והופתעתי לגלות בפנים הפתעה,חוץ מהכרטיס הסטנדרטי של 16 מגה שמגיע עם המצלמה,יש גם מתאם USB+כרטיס ג'יגה SD שנקרא CANONKEY.

לגבי המהירות,אולטרא ואקסטרים זה בעצם שמות אחרים גם למהירות X60 וכדו'?או שיש אולטרא במהירויות שונות וכנ"ל אקסטרים?

יש איזשהיא השוואה שניתן לראות בלינק לגבי הכרטיסים וסוגיהם,אם כן אשמח לאחד.....

תודה.

פורסם

ultra ו-extreme הם מותגים של סאנדיסק שבכרטיסי SD לפחות מייצגים בהתאמה מהירויות 60 ו-133.

X60 מספיק בהחלט למצלמה שלך. המצלמה שלך תקבל רק כרטיסי SD (וגם כרטיסי MMC, אבל הם כבר לא רלוונטיים).

אם אתה מחליט לרכוש כרטיס זיכרון נוסף תרכוש רק כרטיס מחברה מוכרת (לדוגמא סאנדיסק, קינגסטון, טרנסנד, לקסר) ומחנות רצינית, יש בשוק המון חיקויים ויצרנים קיקיוניים שמייצרים חתיכות זבל.

כל סט 2700 הוא ניקל-הידריד-המתכת. אולם לא כל סט 2700 באמת מכיל 2700 מיליאמפר/שעה. כפי שציינתי לפי מספר מבחנים סוללות 2500 של אנרג'ייזר חזקות יותר מה-2700 של GP, אני עובד עם סט של אנרג'ייזר כבר הרבה זמן והן מחזיקות מאות צילומים על ה-A630 שלי ולפני כן עבדו היטב באולימפוס הישנה, בעכבר אלחוטי ובאורגנית של הילד. אני טוען אותן בזהירות ובאיטיות (כמו שצריך עם כל סוללה למעשה). תעשה את השיקולים שלך.

פורסם
  • מחבר

יש הבדל משמעותי בין הכרטיס SD הכחול מהסדרה הרגילה לבין הSD ULTRA על נפח זהה?

מדובר על פער של 30-50 שקל בין הכחול לULTRA ו80 שקל לEXTREME.

פורסם

ממדידות (דרך ה-chdk) שעשיתי ב-A630 שלי הכרטיסים הפשוטים (הכרטיס השני שלי הוא קינגסטון פשוט, שמקביל בערך לסנדיסק הכחול) עושים משהו כמו 4 מ"ב/שניה לעומת 6-7 מ"ב/שניה באולטרא. בחיים האמיתיים שמתי לב לשיפור קל בצילום רציף של jpeg ושיפור מורגש בזמן בקלטת קבצי RAW. השיפור המשמעותי ביותר מורגש בהעברת קבצים למחשב (אז מגיעים גם ל-10 מ"ב/שניה).

פורסם
  • מחבר

הבנתי,תודה..נראה לי שמדובר בהפרש די זניח על תוספת של 50 אחוז בערך למחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים