עבור לתוכן

דילמה - גודל או איכות? (תקציב בעיקרון לא מוגבל, רק הגודל)

Featured Replies

פורסם

לא רחוק ממקום העבודה (בערך 10 מטר) יש סניף של BigBox. בחנות לא היו לקוחות, אז אני וסגן המנהל הלכו ל-BigBox לשחק בעמדה של Wii. נמאס לי לשחק והחלטתי לעשות סיבוב בחנות. אני מגיע לעמדה של מסכי LCD ומתחיל לבדוק את המסכים. פתאום אני מבחין במסך אחד, בגודל 20.1 של NEC בעל איכות תמונה מטורפת. פשוט מדהימה. אתם צריכים לראות איך הוא נבדל משאר מסכי LCD. מדובר בדגם NEC 20WGX. קראתי עליו ביקורות ברשת וראיתי שיש בו את הפאנל הכי איכותי שיש לתעשיית LCD להציע.

אני כבר מספר חודשים שוקל לשדרג את ה-Chimei 938D שלי במסך יותר גדול ואיכותי כי לא כיף לצפות בסרטים על 19 אינץ. ופה הבעיה. מצד אחד יש מסכים מאד איכותיים בגודל 24 אינץ', אבל הם גדולים מידי, הרזולוציה מטורפת ואין לי רצון לקנות כרטיס מסך High-End כל שנה. 22 אינץ' הם אידיאליים עבורי בכל בחינה, אבל ראיתי שאין פאנלים איכותיים בגדול הזה (למה?). כולם מגיעים עם פאנל TN ואם כבר TN אז למה להשקיע כסף במסך של Dell שעולה 1600 - 1700? אקפוץ ל-KSP, אקח מסך של Chimei ב-1100 שקלים ואגמור את הסיפור.

מצד שני יש את המסך המדהים זה שראיתי. הוא עולה 2,700 וזה לא נורא כי בשביל איכות צריך לשלם. הבעיה היא שאני לא רוצה לשלם כסף בשביל תוספת אינץ'. חבל על הכסף.

מה עושים במקרה כזה? הולכים על האיכות או מחכים למסך 22 אינץ' יותר איכותי? יש מסכים 22 אינץ' עם פאנל איכותי?

פורסם

טוב, אז נכנסת לחנות, ראית מסך עם ציפוי מבריק ופירשת זאת כ"איכות תמונה מטורפת".

אם היית קצת יותר פזיז, היית קונה אותו, חוזר הביתה ומגלה שקנית מראה ב-2700 שקל.

אגב, אכן מדובר במסך טוב מאוד. הפאנל שיש בו זה אותו פאנל שיש ב-DELL 2007WFP המאוד מומלץ כאן בפורום (כל הקשקושים לגבי זה של-NEC יש פאנל יותר מתקדם AS-IPS הם חצי בולשיט, חצי חסרי משמעות).

יש שתי סיבות עיקריות שאנשים פה ממליצים על ה-DELL ולא על ה-NEC:

אחת - רבים לא אוהבים מסכים מבריקים. הם נראים מעולה בחנות וכיף לראות עליהם סרטים. לא כל-כך כיף לעבוד מולם במשך שעות ארוכות.

שתיים - ה-NEC עולה 2700 וה-DELL עולה 2000, בלי של-NEC יהיה איזשהו יתרון על ה-DELL מלבד הציפוי המבריק שעשוי להיות גם חיסרון. להיפך - ל-DELL יש משענת טובה יותר עם אפשרות PIVOT ויותר כניסות (COMPOSITE/SVIDEO).

אני רואה שאתה מכיר את תמונת המצב במסכים של היום, ואני מבין את הדילמה שלך.

אם באמת אתה מוכן להשקיע ורוצה מסך גדול וטוב - עומדות בפניך שתי אפשרויות עיקריות:

ה-EIZO S2231W, נכון לעכשיו מסך ה-22" שאינו TN (אלא S-PVA) היחיד שיש בארץ. עולה קצת פחות מ-4000 שקלים.

אתה יכול לקרוא ביקורת עליו בלינק שכאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=318600.0

ה-DELL 2407WFP המוכר והטוב, שהוא מסך 24" S-PVA משתלם ביותר (מחירו ירד כבר מתחת ל-3300).

אני הייתי הולך על ה-DELL כי במחיר נמוך יותר מקבלים מסך יותר גדול (חשוב לסרטים) ורזולוציה גבוהה יותר (יותר שטח עבודה ותמיכה ב-HD מלא). שהרזולוציה הגבוהה לא תרתיע אותך: במשחקים אפשר לשחק על רזולוציה נמוכה יותר וזה ממש, אבל ממש, לא נורא כמו לראות את שולחן העבודה ברזולוציה נמוכה יותר. אם הגודל הפיזי מפריע לך, למשל אין מקום על השולחן, או אין מקום ליד השולחן כדי לתפוס מרחק (המסך די גדול ולא מומלץ לעבוד במרחק של פחות מ-70-60 סנטימטרים ממנו), זו כבר בעיה אחרת.

פורסם
  • מחבר

למה לא מייצרים 22 אינץ' עם פאנלים יותר איכותיים? זו מגבלה של טכנולוגיה או עניין של זמן עד שיופיעו מסכים יותר איכותיים?

פורסם

זה אולי עניין של זמן. סמסונג כבר מציעה באתר שלה פאנל S-PVA 22" עם יחס ניגודיות 1000:1 לכל יצרן דורש. אבל השאלה היא כמה זמן זה ייקח? אי אפשר לענות על זה. בינתיים אלה שני המסכים המומלצים כאשר האיזו מכוייל טוב יותר מבחינת צבעים ויחס ניגודיות להכנה לדפוס ולסרטים. אני בכנות הייתי הולך על Dell אם יש כוונה להקרין בו המון סרטי 1080P. אם יש כוונה רק להציג 720P האיזו יהיה עדיף בגלל כיול הצבעים והניגודיות הגבוהה ויציבה משמעותית. שטח העבודה הקטן יותר לשני יישומים בו-זמנית הוא החיסרון השני של האיזו למול ה-Dell.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים