עבור לתוכן

מחפש תוכנה למחיקת כונן קשיח ע"פ תקן DOD המחמיר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

2-3 ברורים לי אני מדבר על שיחזור ממחיקה גמורה 3-4 פעמים כמו שתיארת ולא רק שיחזור הפרטישן או חומר שעדיין

נמצא על הדיסק ולא דרסו אותו.

זהו שעד שלמדתי להכיר ולהשתמש ב R-STUDIO חשבתי ש FORMAT זה מוחלט. מסתבר שזה כאילו מוחק את טבלת הקבצים וזהו ואפשר לשחזר את זה בנקל.

• תגובות 39
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בואו אני אגיד לכם דבר אחד, בתור מישהו שקיבל הרצאה מהמנכ"ל של "טיק טק" (יותר נכון פרסום יתר של החברה שלו)

הכל מסתכם בזמן וכסף

כל דבר אפשר לשחזר

ההסבר ללמה אפשר לשחזר הוא ארוך מאוד... ודי מוזר כי אתה מגלה שהפיזיקה והחישובים של HDD הם מוזרים יותר ממה שאתה חושב

מה כן אפשר לעשות?

לגרום לכך שלמי שרוצה לקרוא לכם את הHDD לא יהיה שווה לעשות את זה

ההגנה הכי טובה על מידע היא גריסה מלאה והרס פיזי של הפלטות

התוכנות לא עושות הרבה

אני אישית משתמש בכמה שבאו באחד מהדיסקים הרב שימושיים שלי

השיטות הנפוצות הם

1. כתיבת "0" על כל הקשיח

2. כתיבה ראנדומלית של "0" או "1"

3. כתיבה על סקטור X פעמים (הכמות והמידע שנכתבים משתנים אבל אותו עיקרון תמיד)

בעיקרון הכמות "הגנה" הכי טובה נוצרת כאשר שיטה מס' 3 מיושמת ומשתמשים בX גבוהה מאוד

אבל עדיין... אפשרי לשחזר עם מספיק מאמץ ויכולת טכנית

ורק בשביל אלו שלא יודעים

מחיקה רגילה לא מוחקת כלום, היא פשוט מראה למערכת ההפעלה שהמקום בו שמור המידע ניתן לכתיבה מחדש, כל עוד לא כתבו על זה כלום אפשר לשחזר את המידע בשניות

פורסם
  • מחבר

מה זה למעשה DOD מהאמור הנ"ל, זה כותב אפסים או איקסים, או שניהם יחד. כי אני רק יודע שזה יסודי יחסית לסתם מחיקה.

פורסם

השם המלא הוא

DoD 5220.22-M

בצע חיפוש בגוגל

בעיקרון מדובר על תקן של משרד ההגנה של ארה"ב למחיקת דיסקים שמאותו שלב נחשב אצלהם למחיקה מאובטחת

מדובר בעיקרון באותו גורם של כתיבת X פעמים Y מידע על הקשיח. זה הכל

פורסם

אתה צריך לחפש תוכנה שעושה LOW LEVEL FORMAT. אותה מאוד קשה לשחזר אם בכלל...

http://hddguru.com/content/en/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/

.

:lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Low_level_format#Low-level_formatting_.28LLF.29_of_hard_disks

LLF זה בדיוק על מה שאנחנו מדברים, אבל בתוכנה שאתה מדבר מדובר כתיבת 0 פעם אחת אם אני לא טועה

הרמה הכי נמוכה של LLF

פורסם

נכון. זה לא ממש משנה. ברגע שה BOOT RECORD נמחק וגם יש LLF הכי פשוט שיש , צריך ממש ממש (אם בכלל) ידע רב בכדי לשחזר.

פורסם

נכון. זה לא ממש משנה. ברגע שה BOOT RECORD נמחק וגם יש LLF הכי פשוט שיש , צריך ממש ממש (אם בכלל) ידע רב בכדי לשחזר.

אני חושב שלא הבנת את הנושא בכלל אה?

לשחזר קבצים זה קל! צריך לדעת איך, וגם זה לא קשה R-STUDIO עושה עבודה די טובה בנושא, והוא לא לבד

MBR מחוק? זה בכלל שטות, אפשר לשחזר MBR בעזרת הדיסק התקנה של XP בכלל

כל הנושא מדבר על זה שמחיקה היא לא בטוחה לגמרי

בגלל זה תקן הDOD הוא של כתיבה רב פעמית בצורות שונות

ויש אלגורתמים יותר קשים שמדברים על 35 PASS וגם הם לא בטוחים בסופו של דבר כאשר מישהו מחליט שהגבול הכספי לשחזור המידע הוא אין סופי

דבר עם חברות השחזור, כל עוד תזרוק להם כמה אלפים לפחות הם ישחזרו לך הכל, זה מניסיון שלי מולם.

העניין במחיקות המורכבות (שלוקחות גם המון זמן)

הוא לגרום ליחס כסף/זמן לעומת שחזור להיות גבוהה מדי ולא משתלם

תמיד השתמשתי בתוכנה מצויינת כזאת שגם מצפינה תקשורת בין שני כתובות IP בהן מותקנת התוכנה והיא נקראת INVISIBLE SECRETS הנדירה.

אני מחפש תוכנה שמוחק כונן קשיח או תיקיות. יש את האפשרות הזאת בתוכנה הנ"ל, אבל זה לא עובד לי טוב ומוחק חלקי קבצים ואת השם שלהם, משהו דפוק בזה.

המידע שיימחק כולל את כל סוגי הקבצים. נועד בשביל למחוק לחלוטין דיסק קשיח לפני העברתו לאדם אחר. (אני יודע שתמיד אפשר לשחזר, אבל אני גם יודע שתקן ה DOD מאוד חזק וכותב אפסים על מיקום הקובץ שנמחק מואז רק מעבדה מקצועית תוכל לשחזר את זה פיזית ותידרש השקעה משמעותית בשביל לבצע את זה שלא תהיה כדאית למי שמקבל את הכונן הקשיח.

אתגר חברים :)

אלכס, מצטער, כמעט שחכתי את הבקשה שלך

תוריד את UBCD, יש שם את הכלים שדרושים לך ועוד הרבה יותר :cool2: תהנה :cool2:

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין תוכנת ה LOW LEVEL FORMAT

לתוכנה שהובאה פה לניקוי הדיסק ניקוי מ IMAGE.

פורסם

בוא נראה...

זה הולך פחות או יותר בצורה הבאה

יש שני סוגים של מחיקות

1 - לוגי - מה שמכונה בפי רובנו מחיקה רגילה, המערכת מודיעה שהשטח בו היה קובץ מסויים היינו ריק וניתן לכתוב עליו. מה שבאמת אומר שהמערכת יכולה לכתוב שם אבל המידע עצמו לא נמחק

2 - פיזי - LLF - אתה כותב מחדש מידע, מאפס את כל המידע בחזרה ל0... נחמד ויפה אבל אפשר לשחזר, אל תשאל אותי איך ולמה, לי העבירו 3 שעות של הרצאה על הנושא ורק גירדו את השטח, זה היה זוועה. בקיצור כל סבב של כתיבה על כל הקשיח נקרא PASS.

תקן DOD וכל התקנים האחרים בעצם קובעים 2 דברים. כמה PASS צריך לעשות על הקשיח וגם מה לכתוב עליו. האם הכל 0 או 1 או מידע אחר יותר מורכב (מה שמקשה על השחזור)

פורסם

אני חושב שלא הבנת את הנושא בכלל אה?

לשחזר קבצים זה קל! צריך לדעת איך, וגם זה לא קשה R-STUDIO עושה עבודה די טובה בנושא, והוא לא לבד

MBR מחוק? זה בכלל שטות, אפשר לשחזר MBR בעזרת הדיסק התקנה של XP בכלל

כל הנושא מדבר על זה שמחיקה היא לא בטוחה לגמרי

בגלל זה תקן הDOD הוא של כתיבה רב פעמית בצורות שונות

ויש אלגורתמים יותר קשים שמדברים על 35 PASS וגם הם לא בטוחים בסופו של דבר כאשר מישהו מחליט שהגבול הכספי לשחזור המידע הוא אין סופי

דבר עם חברות השחזור, כל עוד תזרוק להם כמה אלפים לפחות הם ישחזרו לך הכל, זה מניסיון שלי מולם.

העניין במחיקות המורכבות (שלוקחות גם המון זמן)

הוא לגרום ליחס כסף/זמן לעומת שחזור להיות גבוהה מדי ולא משתלם

תודה על ההסבר. באמת שלא ידעתי

פורסם
  • מחבר

פספסתי קודם לכן . . .

הרי הביאו פה שתי תוכנות וב UBCD יש עשרות תוכנות, על מה אתה מדבר ?

שתי התוכנות שפה לא טובות?

מה ההבדל בין תוכנת ה LOW LEVEL FORMAT

לתוכנה שהובאה פה לניקוי הדיסק ניקוי מ IMAGE.

עדיין לא הבנתי. חשבתי שמחיקה לוגית זה LOW LEVEL FORMAT כמו התוכנה שהביאו פה

פורסם

אני סתם מביא את UBCD בתור דוגמה, הוא חבילה די שימושית של תוכנות שרצות מLIVECD ובין השאר יש שם תוכנות WIPE

wipept2.jpg

להכין תוכנה למחיקת דיסק כל אידיוט יכול כמעט... זה אחד הדברים הראשונים שמלמדים כשאתה לומד C... זה LOOP של כתיבה מחדש סה"כ

בגלל זה התוכנות האלו בעבר רצו מדיסקטים והיום מדיסקים, הם מזעריים...

אז זה בעיקרון לתת 20 שמות לאותה תוכנה,

ההבדל הוא בממשק בלבד, אי אפשר להמציא את הגלגל פה

הדבר היחידה הוא השינוי בכמות האלגוריתמים והתקנים שהתוכנה באה איתם... DOD יש לרובם אם אני לא טועה.

המחיקה הלוגית פשוט אומרת למערכת שמקום X הוא פנוי ואפשר לכתוב עליו, אבל האמת היא שהקובץ שהיה במקום X לא נמחק, פשוט לא מתיחסים אליו

מחיקה פיזית אומרת במקום X היה מידע Y עכשיו יהיה עליו 0. לא מתעלמים מהקובץ פשוט כותבים במקומו מידע אחר.

לוגי = מעמידים פנים שהקובץ נמחק

פיזי = כותבים מידע אחר במקום של הקובץ שנמחק

פורסם

לא יודע אם הזכירו פה

אבל יש את evidence eliminator

התוכנה הטובה ביותר שקיימת כיום למחיקת עקבות ועוד מיני משימות דומות

בשימוש ממשלת ארצות הברית ועוד כמה מוסדות מכובדים

http://www.evidence-eliminator.com/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים