עבור לתוכן

אינטרפולציה והגדלת טקסטים

Featured Replies

פורסם

לפני לא מעט זמן דנו כאן על שיטות שונות של אינטרפולציה. הייתה שיטה אחת יוחדית שהצריכה שימוש באתר של איזו אוניברסיטה (זה כל מה שזכור לי) והתאימה מאוד לשימוש עם טקסטים ולוגואים בעליה גיאומטריה פשוט.

מה שאני מנסה להשיג זה חדות בהגדלת טקטסטים ואם יש לכם דרך פשוטה להשיג זאת אודה לכם מאוד. תודה.

פורסם

אני מתאר לעצמי שאתה מתכוון לשינוי גודל של תמונה רסטרית שמכילה טקסט, באופן שיהיה כמה שיותר קריא. אני אנסה לעזור, למרות שאני לא מכיר מספיק אלגוריתמים לאינטרפולציה מלבד כמה בודדים (ואני גם לא מכיר את הדיון שהזכרת).

ובכן, האם יש לך פוטושופ?

לשינוי גודל תמונה בגרסה קודמת מ CS2 יש לך את אפשרות ה resampling היחידה הנורמלית תחת image size, שנקראת bicubic. אם יש הבדל גדול בין המקור לתוצאה אליה אתה רוצה להגיע, מומלץ לשנות את גודל התמונה בצעדים קטנים כל פעם במקום בפעם אחת. לאחר מכן אתה יכול לבצע עריכה קטנה אם אתה רואה שיש צורך בכך (sharpen אם הקטנת או blur אם הגדלת).

לפוטושופ CS2 ומעלה אתה יכול לנסות את אותו התהליך, אבל אתה יכול לבחור תחת resample את האפשרות Bicubic Smoother אם אתה רוצה להגדיל, או Bicubic Sharper אם ברצונך להקטין.

יש גם פלאגינים לפוטושופ שמסוגלים לבצע הגדלה או הקטנה בצורה טובה יותר, כמו photozoom או genuine fractals הפופולארי. אני אישית לא השתמשתי בהם, אבל אני יודע שהם מומלצים.

דרך אגב, למרות שזה כנראה מובן מאליו אני אדגיש זאת ליתר בטחון - לצורך שינוי גודל אתה תמיד צריך להמנע מעבודה בפורמט jpeg, כדי להשיג תוצאות אופטימליות.

פורסם
  • מחבר

משום שזה טקסט והוא בא בקובץ תמונה של JPG, וכן אני יודע שזה פומט גרוע לעבוד איתו, אין לי ברירה אלא לנסות את מה שהצעת בתקווה שזה יניב תוצאות טובות.

תודה על העזרה.

אגב, ברשותי CS2.

פורסם

סבבה, אז לפני שאתה עושה כל שינוי, תמיר את הקובץ לפורמט טוב יותר ע"י save as..

גם אם המקור הוא jpeg, עדיין יש הבדל רציני אם אתה עובד עליו כ jpeg או כפורמט נורמלי כמו psd, tiff, png..

פורסם
  • מחבר

אין בעיה, אני אקח זאת לצומת ליבי.

פורסם

ביצוע trace שכזה + הגדלה בתוכנה וקטורית, יכול להיות פתרון טוב להגדלת טקסט רק במידה והמקור קריא וברור מספיק. שווה לנסות, במידה ויש את האמצעים לבצע שינוי גודל באופן וקטורי לקובץ ה svg. אם אין תוכנה וקטורית בשביל לשנות את הגודל, אפשר גם פשוט לעשות זום בתוך האתר הזה כשהוא מציג את התוצאה, ולשמור אותה עם printscreen, אבל זה פתרון עקום קצת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים