עבור לתוכן

המלצה למסך "22 - עבור קריאה, אופיס, אינטרנט (משחקים לעתים רחוקות) תקציב עד 1700

Featured Replies

פורסם

שלום,

התקציב שלי בהתחלה היה 1300 בשביל הCMV-228A של KSP אבל קראתי כאן המון ביקורות לא "נחמדות" בלשון המעטה עליהם

(למרות שקניתי משם 3 מחשבים ועד עכשיו היה בסדר גמור) אז אני קצת חושש לקנות מהם שוב.

אז למישהו יש המלצה למסך 22" עבור קריאה רוב הזמן (אני רוב הזמן מתכנת), אופיס סרטים אינטרנט

ומשחקים לעתים רחוקות?

אני מוכן להעלות את התקציב ל1500 (1600 במקרה וזה באמת שווה את זה).

תודה מראש... :)

פורסם

קרא את חוקי הפורום וערוך את הכותרת ככה שתכיל את התקציב שלך.

פורסם

תפסיק כבר להמליץ על הזבל הזה. הבן-אדם ביקש 22" בסביבות ה-1500. למה להמליץ לו על 19" רחב מסכן ב-1200?

פורסם

למתכנת פאנל TN - אפילו אם גודלו מפתה - הוא הבחירה הכי גרועה שיש במסכי מחשב.

קרא כאן במדריך למסכי LCD על הפאנלים ואת שלל הביקורות - כדאי לך להגדיל את התקציב וללכת על 19" איכותי עם פאנל VA מבין אלו שנסקרו בביקורת ל-19" איכותיים. אפשרי גם Lenovo L192P עם פאנל PVA, שללא OverDrive מראה מריחות במשחקים, אך עולה בסביבות 1500 ש"ח אם התקציב ממש דחוק.

פורסם

זו לא הבחירה הגרועה ביותר, למה להגזים ולדבר שטויות? :s07:

כשמישהו מחפש פאנל למשחקים, TN יהיה הבחירה הגרועה ביותר? לא. אז זה כבר מבטל לחלוטין את מה שרשמת.

פאנל TN קצת פחות טוב בזוויות צפיה וכיוב', אך הרבה משתמשים בפנאלים מהסוג הזה ונהנים בלי תלונות.

לדעתי, אם מישהו לא מחפש דיוק מטורף לענייני גרפיקה וכד' פאנל TN יהווה פתרון מעולה.

לפותח הדיון,

Samsung 226BW מסך איכותי ומומלץ, הרבה משתמשים נהנים ממנו.

פורסם

האמתי שאתה זה שמגזים ומדבר שטויות, קודם כול המסך שהצעתה אחד הגרועים.

דבר שני הוא ביקש מסך 22", ככה שאין ביכלל על מה לדבר פה.

פאנל Tn יהיה מצויין לגיימרים במשחקים מהירים כמו Cs וכאלה, כי ה-Ms של המסכים שיש להם את הפאנל הזה יותר נמוך מפאנלים אחרים.

אך בזוויות צפייה הוא מזעזע וגם בדיוק צבעים ושלא לדבר על שאין תמונה אחידה ושלא לדבר על קריעת תמונה.

ולמה רוב המישתמשים קונים Tn? כי זה יכול להיות ממיספר סיבות,

חוסר ידע בתחום או חוסר היתעניינות או תקציב שלא יכול להרשות יותר מי זה או פשוט סיבות אישיות.

לכן להגיד שפאנל Tn יותר טוב מפאנלים אחרים בתוכנות עריכה\משחקים זו טעות.

חוץ מי זה המסך שהצעתה מאוד טוב ומאוד מומלץ (226Bw).

לדעתי שווה את ההשקעה, אבל תלויי איפה הוא קונה אותו, המחיר נע בין 1600 ל-2200 ש"ח.

בגדול Qttp צודק אפשר ליקנות מסך קטן יותר אך טוב יותר.

פורסם

לדעתי, אם מישהו לא מחפש דיוק מטורף לענייני גרפיקה וכד' פאנל TN יהווה פתרון מעולה.

מי שטבע את הסטיגמה שפאנל VA/IPS הוא ספציפית מיועד אך ורק לגרפיקה מקצועית שוגה - הדבר נכון רק למסכים ממש מקצועיים וסופר-יקרים כגון מסכי SpectraView של NEC ו-ColorEdge של EIZO.

פאנל TN פחות טוב בסרטים לעומת פאנל VA ,למשל, בשל רעש שיותר מובלט ע"י טכניקות אינטרפולציה להדמיית צבעים נוספים, ובכל מקרה עומק הצבע השחור ב-TN לסצינות חשוכות בסרטים בו הוא עלוב בהשוואה ל-S-PVA. אפשר לחשוב שמי שקונה את ה-2407WFP של Dell הפופולרי עם פאנל S-PVA רק משתמש בו לגרפיקה, כאשר בעצם הוא כוון יותר כמסך רב-תכליתי ביתי.

אני רואה כל מסך עם פאנל TN כמתאים למי שרוצה רק לשחק - ולא מעניינים אותו צפייה איכותית בסרטים וקריאת טקסט ממושכת. מה הבעיה ב-TN בעת קריאת טקסט ממושכת? כל תזוזת ראש קטנה משנה את הגוונים ברקע שאופף את הטקסט, ועם הזמן זה מעייף את מי שדווקא לא עוסק במשחקים רוב הזמן אלא בקריאה במשך רוב שעות השימוש המסך. הדבר נובע מתנוחה מוגבלת יותר של מולקולת הגביש הנוזלי, ובין היתר ההשפעה אינה תקפה רק לזוויות צפייה רחבות ובינוניות גרועות הכה מדוברות אלא גם לשינויי הגוונים ברקע מצבע לבן לצהוב-אפור וכו' בעת תזוזות גוף בקריאה והקלדה. הרקע הבהיר אף פעם אינו אחיד לחלוטין. בנוסף, המהפך שמותקן במסכי TN אינו איכותי כמו זה שבפאנלים המשובחים - דבר שמוביל לאיפנון גרוע של המנורות האחוריות ולהבזקי טקסט בבהירות נמוכה לעבודות טקסט. הסיבה העיקרית להתקנת מהפכים זולים עם מודולציה לא יעילה בבהירות נמוכה - הוזלת הייצור ותימחור המסך בנוסף לכך שמסכי TN מצטיינים יותר בבהירות גבוהה בהסתרת המגרעות שלהם בהירות בה הצבעים שלהם עזים ומושכים את עיני המתרשמים בתצוגות. אחרי הורדת הבהירות מתבררת אחידות תאורה נחותה בהשוואה ל-CRT, שאליו פאנל IPS הנו הכי קרוב באיכות התצוגה ואחריו בפער קטן מאוד פאנל VA.

לפותח הדיון,

Samsung 226BW מסך איכותי ומומלץ, הרבה משתמשים נהנים ממנו.

כמו כל מסך 22" מבוסס TN הוא לא איכותי מספיק לצורך תיכנות, קריאת טקסט רבה או סרטים. הרבה משתמשים נהנים ממנו לגיימינג - וזה ייעודו העיקרי - אבל עם כיול צבעיו מהקופסא ובמחירו הוא לא משתלם לעומת צ'אי מאי 221D או ViewSonic VX2235WM.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות קודם כל וסורי שלא היה מעודכן כמו שצריך.

אחרי שקראתי קצת הבנתי שאני צריך פאנל של VA או פאנל של IPS ששניהם מומלצים לישיבה ממושכת מול מסך.

הבעיה שלי היא ש22 לא מתאים קיים עם פאנלים כאלה, או שהבנתי לא נכון?

הקטע הוא שאני עובד לרוב עם VS2005 והמון טקסטים מה שמצריך המון חלונות ולכן אני צריך גודל.

אני גם נורא מעדיף מסכי 16:9 מאשר 4:3.

קיצר, מישהו יכול בבקשה להמליץ על מסך + חנות או מחיר מומלץ אם אסור לפרסם חנות?

אני כנראה אוותר על הCHIMEI בשביל יותר איכות :) זאת אומרת לוותר על KSP :)

תודה מראש לכולם ;D

פורסם

אם תוכל להגדיל את התקציב אז DELL 2007WFP./2007FP הוא מסך מעולה. לדעתי מתכנת יכול לנצל יותר טוב את הדגם הלא רחב (1200X1600)

אם לא עדיין הייתי ממליץ לך לחשוב בכיוון של 19" איכותי כמו הסמסונג 971P. אני עובד על L192P שהוזכר והוא טוב מאד לתכנות.

אם אתה מתעקש על 22" באמת אין סיבה לקנות מסך יותר יקר מה221D, אבל חוץ מגודל לא תרוויח כלום.

פורסם
  • מחבר

DELL LCD 22" E228WFP VALUE FLAT PANEL MIDNIGHT GREY MONITOR

הדגם הזה נחשב טוב?

הוא WFP ו22"

פורסם

איך המסכים הללו?

ASUS MW221U

ASUS VW221U

פורסם
  • מחבר

איזה מה ASUSים הוא לא פאנל TN?

האמת קצת יצאתי מבולבל, קיצר נראה לי אני לך לחנות ואבדוק.

השאלה היא IQPC או SKYPC?

מי נראה לכם?

פורסם

כול המסכים שהם 22" הם עם פאנל Tn, לפחות לא שמעתי על מסכים עם פאנל איכותי בגדל האלה.

פורסם

בוא ניתן לאיזו 2231W את הכבוד המגיע לו כמסך 22" האיכותי היחיד בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים