עבור לתוכן

האם סיבוב תמונה משנה את האיכות שלה?

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שכאשר אני מסובב תמונה הגודל שלה משתנה?

האם האיכות של התמונה משתנה?

אם יש ירידה באיכות עם איזו תוכנה עדיף להשתמש על מנת לסובב תמונות

Photoshop, ACDSee?

פורסם

מז"א סיבוב ? flip במילה פשוטה?

פורסם

אני מניח שהוא מתכוון לPIVOT/סיבוב על ציר דברים כאלה...

אולי בגלל שהתמונה שומרת גם את הלבן שנוצר? (למרות שזה אפסים זה עדיין לוקח מקום)

פורסם

^^ אפשר להגיד שבמצב כזה התמונה מתכערת :silly:

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לתמונה שצולמה במצלחה ואני רוצה לסובב אותה ב-90 מעלות

פורסם

איך לעזאזל התמונה מתכערת אם הוא רק סובב אותה?

פורסם

אה מצטער , התבלבלתי בין שתי סוגים של סיבוב ...

אז סיבוב ב90 מעלות לא ישנה את הגודל והאיכות ואפשר לעשות זאת בצייר :)

פורסם

ראשית, כל סיבוב שאינו בכפולה שלמה של 90 מעלות, גורר חישובי אינטרפולציה שכוללים אי דיוקים הנובעים מעיגול (rounding). המצב הזה תמיד יגרום לאיבוד מידע והורדה באיכות, ואני מאמין שרוב התוכנות כיום משתמשות באלגוריתמים דומים לשם כך. גם אם לא, פוטושופ אמורה להיות עדיפה למשימה הזו.

כשמדובר בסיבוב בכפולה שלמה של 90 מעלות, ברוב הפורמטים מלבד jpeg מתאפשרת הפעולה ללא כל איבוד מידע.

כשמדובר ב jpeg, רוב תוכנות העריכה המסורתיות (פוטושופ ביניהן) יבצעו כיווץ מחדש של הקובץ כל פעם שאתה עושה בו שינוי ושומר אותו, לכן תמיד יהיה איבוד מידע. מדובר באיבוד מידע אינקרמנטלי (מצטבר) בגלל כיווץ jpeg שמתרחש כל פעם מחדש.

קיימות תוכנות שמאפשרות lossless jpeg rotation - היכולת לבצע סיבוב בכפולה שלמה של 90 מעלות, ללא שום אובדן מידע וללא כיווץ מחדש או שינוי כלשהו במבנה הבלוקים של הקובץ. ACDsee היא אחת מהן. תנאי הכרחי לכך הוא שמימדי התמונה יהיו בכפולה של 16, שזה המקרה במימדי ה jpeg-ים הנפוצים שמתקבלים ממצלמה דיגיטלית.

אז לסיכום, אם מדובר בתמונת jpeg שמימדיה מתחלקים ב 16 (כמו של מצלמה דיגיטלית), ואתה רוצה לבצע סיבוב בכפולה שלמה של 90 מעלות, ACDsee עדיפה. בכל מקרה אחר לא אמור להיות הבדל בין ACDSee ל PS, אבל הייתי הולך על פוטושופ רק בגלל מעקב טוב יותר על היסטוריות הפעולות והשינויים.

עריכה: כמעט שכחתי לציין - אתה יכול לצבע את הסיבוב גם ב PS ללא איבוד מידע, אך ורק בתנאי שאתה עושה את הצעד הבא:

- פותח את קובץ המקור מהמצלמה בפוטושופ

- שומר מיד בתור PSD, Tiff או כל פורמט לא מכווץ אחר, לפני כל שינוי שאתה עושה בקובץ.

רק אם תעבוד על הקובץ כשהוא בפורמט לא מכווץ, תוכל לבצע פעולות lossless כמו סיבוב ב 90 מעלות. אם תעבוד ישירות על הקובץ כשהוא בתור jpeg, תמיד יהיה איבוד מידע.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

מצאתי את האפשרות הזאת ב-ACDSee:

Force lossless JPEG Operations

האם זה מה שהתכוונת אליו?

פורסם

כן.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים