עבור לתוכן

EIZO S1931S VS DELL2007FP למשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מתלבט בין ה EIZO S1931S לבין ה DELL2007FP .

השימושים שלי הם משחקים משחקים ושוב משחקים (כבדים מאוד) ..

לרשותי מחשב עם Q66 וכרטיס מסך 8800GT OC.

התקציב הוא 2500 ש'ח

אני מחפש במסך : חיות תמונה , חדות גבוהה מאוד של צבע , ופשוט תמונה חיה וחדה שתרשים אותי ותשאיר אותי ללא מילים,

שטח עבודה פחות עקרוני לי, ואני לא עובד עם תוכנות עריכה ודברים כאלה.. רק משחקים (אבל להגיע לשיא איכות, חדות , חיות מקסימלית של תמונה).

אני חייב את עזרתכם כי אני כבר כ'כ מבולבל שאין לי מושג על מה ללכת..

הבנתי שלDELL יש תמונה מרשימה מאוד, אבל יש את בעית הפיקסלים והפאנל המקורי שממש מפחיד אותי ואני מפחד מאוד ליפול פה.

לעומת זאת יש את ה EIZO S1931S שהוא נחשב איכותי ביותר וגם מציג תמונה ברמה גבוהה ..

לאיזה מין המסכים איכות התמונה יותר גבוהה ?

ושוב אני שם דגש על איכות תמונה ושוב איכות תמונה .. כי זה מה שמעניין אותי ופחות חשוב השטח עבודה..

אני מחפש להישאר בלי מילים מרוב איכות וחיות.

תודה רבה לעוזרים, ואני חייב לציין שזה פורום מצויין ועוזר מאוד ,

תמשיכו כך!

שוב תודה

kemic

פורסם

לדעתי אין מה לפחד ליפול אם הפאנל של דל.גם הפאנל שאתה מפחד לקבל הוא טוב (מסוג PVA כמו כל הפאנלים אצל EIZO).מה שכן אני לא בטוח שתמצא אותו.הוא כבר לא מיוצר והמלאי אוזל.בכל מקרה שניהם מצוינים.האיזו יתן תמונה מדויקת יותר מהקופסא (ללא מכייל).

פורסם

זאת בדיוק ההתלבטות שלי,החיסרון בדל לדעתי הוא הרזולוציה ,הרזולוציה הטבעית שלו היא 1600x1200

מה שאומר שחייבים לשדרג את כרטיס המסך תוך זמן לא ארוך בכדי להחזיק את כל המישחקים העתידיים

ברזולוציה כזאת.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני חושב שאני ילך על האיזו ויגמור עיניין.. יש אותו במלאי מיידי..

למרות שעדיין בא לי לכיוון הדל ולימצוא את הפאנל S-IPS .

הבנתי שאם רשום על האריזה A04 זה אומר שהפנאל ישנו והייצור איכותי..

זה נכון ?

דרך אגב בקשר לכיול, תוכל קצת לפרט ? איך ועם איזה תוכנות ?

שוב תודה

KEMIC

פורסם

איפה יש אותו במלאי?

פורסם
  • מחבר

לא בידיוק מיידי.. אבל תוך כמה ימים ב IQPC

פורסם

טוב אז אני חושב שאני ילך על האיזו ויגמור עיניין.. יש אותו במלאי מיידי..

למרות שעדיין בא לי לכיוון הדל ולימצוא את הפאנל S-IPS .

הבנתי שאם רשום על האריזה A04 זה אומר שהפנאל ישנו והייצור איכותי..

זה נכון ?

דרך אגב בקשר לכיול, תוכל קצת לפרט ? איך ועם איזה תוכנות ?

שוב תודה

KEMIC

את ה-2007WFP שיש בארץ מקבלים בסבירות גבוהה עם S-IPS. לא מזהים את סוג הפאנל לפי הוורסיה A04 , אלא לפי בדיקת האות שמופיעה אחרונה במספר הסידורי במדבקה שמאחורי המסך עצמו. (L = יצרן הפאנל LG.Philips S-IPS ולעומתו S = יצרן הפאנל Samsung S-PVA).

כיול צבעים של מסך נעשה לצרכי עריכה גרפית מבוצע לא עם תוכנות אלא דווקא עם מכייל חומרתי (קולורמטר). תוצאות הכיול לא יכולות להשמיש משחקים או סרטים. ללא מכייל מה שניתן לעשות הוא לשנות ערכי RGB לנסות להגיע לרמת לובן טובה כמה שיותר עם השוואה לדף נייר לבן. אגב, בכל מקרה את הבהירות ב-Dell מורידים לא ע"י מכוון הבהירות אלא ע"י הורדה מקבילה עם ערכי ה-RGB , מכיוון שכך יש פחות אובדן גוונים כהים - אך בכל מקרה יחס הניגודיות הסטטי נופל. באיזו שינוי הבהירות נעשה בצורה ישירה עם התאורה האחורית ע"י מכוון הבהירות ללא היווצרות באנדינג או נפילת ניגודיות.

פורסם

שלום לכולם!

אני מתלבט בין ה EIZO S1931S לבין ה DELL2007FP .

השימושים שלי הם משחקים משחקים ושוב משחקים (כבדים מאוד) ..

ושוב אני שם דגש על איכות תמונה ושוב איכות תמונה .. כי זה מה שמעניין אותי ופחות חשוב השטח עבודה..

אני מחפש להישאר בלי מילים מרוב איכות וחיות.

לצערי אתה סותר את עצמך:

בניגוד למה שחושבים ולמה שקורה עם שאר רכיבי המחשב: משחקים הם בעלי הדרישות הכי נמוכות ממסכים.

אם אתה גיימר כלומר רק משחק: לא גולש לא עושה עבודות במחשב ולא רואה סרטים יתכן שדווקא מסך עם תמונה לא איכותית כמו CMV221D או אפילו אחד ממסכי 24" מבוסס TN יתן לך חווית משחק טובה יותר.

במקרה שאתה עושה גם דברים אחרים במחשב קח את הדל. האיזו נועד לאילו שעובדים בגרפיקה מקצועית (קדם דפוס) והם אלו שצריכים גם לכייל אותו, או למעטים שלא מסתדרים גם עם איכות התצוגה הגבוהה של הדל.

אם אתה חושש שאתה שייך למעטים האלה לך לראות אותו בתצוגה. אם הכרטיס שלך לא יסחוב את הרזולוציה תוכל להוריד פילטרים ורזולוציה בזמן המשחק.

פורסם

מה הטעם לקנות מסך שבגללו צריך להוריד פילטרים שמשפרים את חווית המשחק מבחינה גרפית

כשהמטרה שלמענה נרכש המסך היא איכות תמונה ?

פורסם

המקרה שלך שונה משל kemic שיש לו כרטיס מסך חזק מספיק למשחקים ברזולוציה גבוהה טבעית של 20".

איכות תמונה משובחת כמה שיותר ללא מכייל, כמו שמקבלים ב-EIZO , פחות חשובה לרוב האנשים מבחינת צבעים או ניגודיות במשחקים. האיכות הגבוהה של צבעים מכויילים יחסית מהקופסא ביחד עם יציבות מוחלטת ביחס הניגודיות הסטטי כן חשובה בסרטים ובצפייה בתמונות ועריכתן. צלמים ומעצבים שגם זקוקים לשירותי דפוס רוכשים בנוסף למסך כזה מכייל.

כך שלגביך אם מדובר על משחקים ב- 90% מזמן השימוש במסך עם רזולוציה מוגבלת יחסית ל-20"/22" עדיף לקחת 932B של סמסונג, שכן ברזולוציה טבעית האובייקטים במשחק נראים טוב יותר מאשר ברזולוציה נמוכה מהטבעית במסכים הגדולים יותר גם בעלי איכות תמונה גבוהה לשימושים האחרים. אולם, כמו ש-borsood אמר, ניתן לרדת ברזולוציה במהלך משחק ב-2007FP (תוך שימוש במיפוי פיקסלים 1:1 שבו הירידה בחדות האובייקטים הכי פחות נפגעת) ועדיין להנות מיכולותיו של המסך ברזולוציה הטבעית שלו בתחום שטח העבודה הנדיב והטקסט המוחלק וחד עם רקע אחיד לחלוטין, שכן גם גיימר הכי מכור מקדיש זמן לקריאת תכנים ברשת.

פורסם

אולם, כמו ש-borsood אמר, ניתן לרדת ברזולוציה במהלך משחק ב-2007FP (תוך שימוש במיפוי פיקסלים 1:1 שבו הירידה בחדות האובייקטים הכי פחות נפגעת)

במיפוי פיקסלים 1:1 אין שום ירידה בחדות - יש רק מסגרת שחורה מסביב לתמונה. מה שכן, גם ללא מיפוי 1:1 רזולוציה נמוכה במשחקים היא לא דבר כזה נורא. בטח שהייתי מעדיף כאן אינטרפולציה על-פני מסגרת שחורה.

פורסם

בתור משתמש CRT ששוקל לעבור ל LCD נותר לי רק לומר,איפה ימי ה CRT הישנים והטובים,

מסך טוב היה מסך טוב, היום כל מסך שתבחר מאלץ אותך לפשרות.

פורסם

תשמע גם לי היתה את ההתלבטות הזאת ובסוף קניתי את ה dell ואני לא מתחרט אפילו לרגע!!

מי שלא יודע יש ל dell גרסא חדשה HC שהיא אותו הדבר רק אם שפורים קטנים מהדגם הקודם.

השפורים הם במריחות ,בפקסלים שהיו עושים קצת בעיות ובקשת צבעים.

פורסם

תשמע גם לי היתה את ההתלבטות הזאת ובסוף קניתי את ה dell ואני לא מתחרט אפילו לרגע!!

מי שלא יודע יש ל dell גרסא חדשה HC שהיא אותו הדבר רק אם שפורים קטנים מהדגם הקודם.

השפורים הם במריחות ,בפקסלים שהיו עושים קצת בעיות ובקשת צבעים.

אין שום HC. ה-HC זה רק ב-2407WFP.

פורסם

הוא שאמרתי,אם אתה לא רוצה להתפשר אתה צריך להשקיע יותר מכפול בכדי לקבל מה שקיבלת ממסך CRT בחצי מחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים