עבור לתוכן

Logitech MX Air - פשע לא לקנות

Featured Replies

פורסם

כרגע הצרכים שלי לעכבר הם שניים: בקרוב (ברגע שיצא כבר ה- E8200 המיוחל :s07:) קונה HTPC לסלון וידרש עכבר לתפעל אותו וכן ללאפטופ החדש והמהמם (Dell m1530) אותו אני מפעיל לרוב במיטה.

עשיתי חיפושון (בפורום, בזאפ, בזיגזג) וראיתי שאין את ה- MX Air בארץ. אחיו הקטן והמוגבל אווירית, ה- MX Revolution, מתומחר היום באיזור ה- 500 ש"ח בעוד שחברינו ה- Air נמכר באמאזון ב- 132 דולר אמריקאיים נמושתיים. יחד עם שילוח דרך מאסטופ (שחלילה לא נאלץ להתחכך עם הפרולטריון בדואר ישראל) זה יעלה כ- 155$ (558 ש"ח לפי שער של 3.6 [ + מע"מ]). נשמע לי no brainer.

דעות?

פורסם

זול בהרבה ויעשה את העבודה בקלות - Logitech MediaPlay שעולה כ-230 ש"ח ובא עם תוכנת מדיה סנטר מצויינת.

0000014500100582kt1.jpg

יש סקירה מצויינת שלו פה באתר: http://hwzone.co.il/reviews/mediaplay/

פורסם
  • מחבר

נראה חביב, אבל חמש מאות כפותרים על העכבר פחות מעניינים אותי מאשר דוקינג להטענה. אם לא הייתי קונה את האייר הייתי הולך על הרבולושיין.

פורסם

אני קניתי את הMX REVOLUTION דרך EBAY. העכבר היה REFURBISHED, אבל עלה פחות מ250 שקל. אני ממש שוקל לקנות עכשיו VX לנייד. הדולר בכזה שפל שאני כל היום בEBAY מחפש מה לקנות :lol:.

אם אתה רוצה אני אתן לך את שם המוכר.

הוא מוכר גם את הDI NOVO בפחות ממה שעולה הMX AIR.

פורסם

עניין הדוקינג באמת נוח ויעיל אבל קח בחשבון שהוא דורש שני כבלים נוספים למחשב!

* כבל USB מהמחשב לדוקינג.

* כבל מתח נוסף מהמחשב לדוקינג.

בנוסף, עכברים עם דוקינג מחזיקים יחסית מעט זמן ללא טעינה (כמה ימים לעומת כמה חודשים על סוללות רגילות) ואתה כל הזמן צריך לזכור להחזיר אותו לדוקינג.

ואיפה תשים את הדוקינג? ליד המחשב או ליד המיטה?

* אם תשים אותו ליד המיטה/ספה אז לא עשית כלום כי תצטרך להריץ חוטים אליו מהמחשב :nono:

* אם תשים אותו ליד המחשב עדיין יהיו לך עוד שני חוטים מגעילים שמסתבכים להם מאחורי המחשב.

ואם ממילא אתה ניגש כל פעם למחשב כדי לקחת את העכבר מהדוקינג גם כך הפסדת 50% מה"אלחוטיות" שלו לטעמי.

בשביל ה-MediaPlay למשל כל מה שתצטרך זה דונגל USB פיצפון וכל 3-4 חודשים להחליף סוללות. ללא חוטים כלל וללא עיסוק אובססיבי בטעינה.

אפשרות נוספת זה לקחת עכבר BT שיתן טווח פעולה ארוך יותר - 8-10 מטר לעומת ~3 מטר בטכנולוגית RF שיש ל-MediaPlay. לאשתי יש את ה-8000 של מיקרוסופט שמחזיק כבר 4 חודשים בשימוש אינטנסיבי ללא החלפת סוללות.

ה-AIR הזה זה סתם cooooool גימיק לדעתי שמאבד את היחוד שלו אחרי כמה ימים (אלא אם בא לך להרשים מישהו...).

כמה ימים (או דקות) יקח עד שימאס לך להעביר שיר ע"י תנועת 8 מהופכת ותתגעגע ל"קליק" קטן ורגיל על FW בעכבר?

פורסם
  • מחבר

tmpusr, אני ממש לא מעוניין להרשים אף אחד (אין לי חברים :() אז זה שיקול פונקציונאלי טהור. בשליטה במדיה סנטר אין לי ספק ששליטה מהאוויר נוחה יותר מלמצוא משטח או, חלילה, להתכופף לשולחן הסלון ולגלול את העכבר ע"מ להעביר שיר או למחוק מהמחשב תמונות מפלילות שלי עם כל מיני farm animals. בלפטופ אני מתקשה לחשוב על להעביר את העכבר על המיטה או לחלופין על האשה. אני לא צריך עוד סיבה לחטוף ממנה מכות. 2:0 לעכבר אווירי.

לגבי דוקינג - בדקתי את טענותייך לגבי כבלג' ונראה לי שאתה מתבלבל (אולי יש עכברים שהדוקינג הוא גם המקלט של האלחוטי, במקרה הזה יש דונגל) - לדוקינג של ה- Air יש רק כבל מתח. בכל מקרה, תודה על התגובה העניינית :xyxthumbs:

אנזו, תודה על הקישור. החסכון לקנות בחו"ל, אם כך, הוא כמאה שקל (בקושי אפשר לקנות תינוק וחצי ברזילאיים בכסף הזה). לכן, כנראה אזמין מהם.

פורסם

קראת בעיון את הסקירה המצויינת באתר?

ה-MediaPlay משמש כשלט ואין כל צורך להניח אותו על משטח כלל - יש לו כפתורי שליטה לניגון, ווליום וכל מה שתרצה והכל כאשר אתה אוחז אותו באוויר כמו שלט של TV. בשילוב עם תוכנת המדיה סנטר שבאה איתו הוא שלט לכל דבר ולא סתם עוד עכבר אלחוטי!

הפעם היחידה שתצטרך להניח אותו על הספה/אישה/רגל הוא כדי לבצע פעולות מדויקות כמו לבחור תיקיה או קובץ מסויים ואת זה ממילא לא תוכל לעשות "באוויר" גם עם ה-AIR! רמת הדיוק של חיישני התנועה שלו רחוקה מהדיוק הנדרש לכך וגם אם הם היו מדוייקים, נראה אותך מחזיק אותו יציב בזמן ה"קליק" באוויר ולא "מפספס" את הקובץ שרצית... :P

אתה רוצה - תקנה, אבל אני ממש לא רואה אפילו סיבה אחת טובה לכך (ומבחינתי כבל אחד זה גם כן אינסוף יותר מ-0 כבלים ובל נזכיר את השנאי הענק שנראה כמו תיבת נוח שנשכחה ליד המפצל...).

פורסם
  • מחבר

בתוכנת המדיה פליי לא אשתמש, מה שמשאיר לי צורך בעכבר רגיל עבור ה- HTPC. ללפטופ בכלל אני צריך משהו של X Y ולא כפתורי preset. ביום, יומיים הקרובים אזמין את ה- Air ואדווח על החוויה לכשאקבל אותו. אם טעיתי יש לך את כל הזכות לומר "אמרתי לך!" ואולי להוסיף איזשהו משהו לגבי מה אמא שלי עושה בלילות.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הגיע אליך במקרה עד עכשיו? תוכל לעדכן אותנו באיזו ביקורת קטנטנה או כמה מילים לפחות?

פורסם
  • מחבר

אכן הגיע. קניתי אותו כשבוע לאחר הת'רד הזה באיזור ה- 800 ש"ח. בשורה התחתונה, אני משתמש הרבה מאוד ביכולת ה"אווירית" שלו ולא כי אני סתם רוצה להחזיר השקעה - זה באמת נוח. כשאני יושב במיטה עם הלפטופ, אין לי כוח לסדר לעצמי משטח עבודה עבור העכבר. לכן אני משתמש בו באוויר - הוא עדין, מדוייק וצפוי גם באוויר וגם על משטח.

הבעיה המרכזית שלו זה מיקום הכפתורים. מצאתי שהדרך הכי נוחה לעבוד איתו (שוב, אני עובד איתו הרבה מאוד באוויר) זה לא כמו עכבר רגיל. כלומר אני לא מחזיק אותו כמו עכבר רגיל באוויר (תמונה 1) אלא כמו מעין שלט מלמטה (תמונה 2). זה גורם לשלוש בעיות:

א) אין כפתורי אגודל כמו אחורה\קדימה וזה מעצבן. הכפתורים על גבי העכבר לא נגישים כלל, צריך להסתכל עליהם כדי להבין על מה רוצים ללחוץ וזה לא אפשרי

ב) הגלילה לא נגישה במצב הזה. אפשר בקלות לגלול למטה כי משטח הטאץ' לחיץ (כלומר אם לוחצים בחלק התחתון שלו, אפשר לגלול למטה) אבל לגלול למעלה זה כבר יותר קשה ולא נוח

ג) לפעמים (נדיר יחסית) אני בטעות מסתיר את עינית הלייזר וזה גורם לזה לעבור למצב עכבר רגיל

סה"כ - הדור השני של העכבר הזה יהיה הרבה יותר שווה. היכולות האוויריות שלו מצויינות - חסרה קצת מחשבה לגבי כפתורים.

dsc00009kk8.th.jpg

dsc00010yc2.th.jpg

פורסם

תודה רבה.

אני קניתי את ה MX revolution לפני כשבועיים, כי רציתי עכבר אלחוטי שאוכל לשלוט ממנו על

הדסקטופ שמוצג על גבי הטלוויזיה 32" התלויה שלי, מהמיטה.

אני ממש ממש לא מבסוט ממנו לצורך העניין,

חיישן הלייזר שלו, מסתמן כמאוד לא מדוייק על משטחים לא ישרים (כמו הברך שלי, או המיטה)

הוא טוב רק על גבי השולחן ומשטחים ישרים ביותר, וזהו. (אפילו על גבי ספר על המיטה הוא מקרטע...)

וזאת בניגוד ל MX518 האופטי שלי (לא אלחוטי), שעד שקניתי את ה MX, שימש אותי עם כבל מאריך מכוער מהמחשב עד למיטה,

אבל הדיוק שלו על גבי משטחי בד לא ישרים - לא יסולא בפז.

אני חושב למכור את ה revolution ולרכוש אולי את ה AIR, לדעתי מהמיטה לטלויזיה 32"

שתלויה בזוית של 10 מעלות מעל המיטה במרחק מטר וחצי, זה יהיה פשוט נפלא. (בתקווה שאמצא קונה)

עשיתי טעות שלא חשבתי על זה במקור, כי כן ידעתי על קיומו של ה AIR, אבל מסיבה מסויימת לא חשבתי עליו כאופציה.

אשמח אם תוכל לענות על מספר שאלות-

האם השליטה על סמן העכבר באמת נוחה? הוא יכול בדרכו האווירית, לספק לי שליטה מדוייקת כמו עכבר-פרופר?

האם למשל תהיה מסוגל לצייר באמצעותו בצייר (למשל, נסה לכתוב את השם שלך עם המברשת)

לגרור חלונות ואייקונים על הדסקטופ בצורה טבעית? לגרור שירים ל playlist בנגן מדיה כלשהו, מהר כפי שהיית גורר בהצבעה רגילה ולא אווירית?

כמה זמן מחזיקה לך הסוללה בין טעינה לטעינה?

יש לך אפשרות לצלם סרטון קצר? ראיתי כמה סרטונים ביוטיוב עכשיו, לא נראה הכי "טבעי" בעולם מבחינת שליטה

אבל אני מניח שאני לא אדע עד שאנסה בעצמי.

לדעתך הוא שווה את ההשקעה הכספית (לא משנה לצורך העניין אם אני מזמין מ EBAY או מחנות בארץ)

כעכבר אלחוטי לשליטה ב 32" (מיועד רוב הזמן לצפית בתכני וידאו כמובן, אבל משמש הרבה גם כדסקטופ לכל דבר)

?

פורסם
  • מחבר

עדין כמו עכבר משטח זה לא, אין מה לעשות. יש פספוסי קליקים פה ושם, אבל הוא לחלוטין עכבר שאפשר לעבוד איתו - לגרור חלונות, להזיז דברים פה ושם, לצייר שטיקעס. זה כמו ברירה טבעית - אם הוא לא היה נוח לעבודה, פשוט לא הייתי משתמש בו באוויר. הייתי מארגן משטח. חיי סוללה לפי מה שהבנתי - 4 ימים... אבל לא נתקלתי בבטריה מתה ואני לא כל הזמן שם אותו בקריידל.

אני גר בת"א, אתה מוזמן לקפוץ ולקחת אותו לאיזה יום להתרשם איך זה לעבוד איתו בבית.

פורסם

תודה על ההצעה, אבל אני מתגורר, עובד ולומד בצפון הארץ, ולעיתים רחוקות יוצא לי לבקר בת"א, אז נכון לעכשיו זה לא יהיה אפשרי מבחינתי.

אני חושב שאם אני אמצא קונה ל revolution, אני אקנה את ה AIR גם מבלי לנסות אותו קודם בעצמי. (מייד קופץ לפרסם אותו בטריידזון)

אחרי הכל, שני עכברים אלחוטיים על סך 1000+ ש"ח בבית, נראה קצת בזבוז, כשלא משתמשים באחד מהם :)

שוב, תודה על התשובות ועל ההצעה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים