עבור לתוכן

בעיה מאוד מורכבת ובעייתית בווינדוס- XP PRO SP2

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון יש לי הרבה מסכים כחולים/ריסטים/תקיעות וכד'. יש לי כמה כוננים במחשב (6) ואני תמיד מפרמט רק את הכונן הראשי© שעליו יושבת המ"ה. יכול להיות שהגורם לבעיה נמצא לא בכונן הראשי (כל הכוננים חוץ מ-C)(אני שואל את זה כי כבר יש לי את הבעיה הזו כמה זמן והיא לא בדיוק נעלמת...).

אם זה עוזר: זה הדף שאני בד"כ מקבל: http://wer.microsoft.com/Responses/Response.aspx/10/en/5.1.2600.2.00010100.2.0?SGD=46c9f72d-ce80-4a72-b86d-77246949f367

תגובה מפורטת יותר ורקע על הבעיה בהמשך הת'רד..

פורסם

כמו שאתה מבין, אף אחד לא יכול לומר לך בדיוק מה הבעיה. הניחוש שלי זה חומרה. יש מאפיינים נוספים לבעיה? אחרי כמה זמן זה קורה בדרך כלל? ספק הכח שלך נראה לך איכותי ויציב? האם זה נופל בהפעלה של תוכנה ספיציפית? אולי חומרה ספיציפית שאתה מחבר? למרות שזה נראה לי קרוב לבלתי אפשרי אם תשלח יותר פרטים אולי מישהו פה יצליח לעזורלך.

פורסם

שאני אבין, אחרי פירמוט חלונות זה שוב קורה?

מה כתוב במסך הכחול, עדיף תמונה שלו באיכות קריאה.

מתי זה מתחיל, אם אתה לא מתקין תוכנות זה קורה?

פורסם
  • מחבר

אממ... בוא נראה

הבעיה נראית דיי הזויה, בעצם מאוד הזויה. עד לא מזמן היו לי ריסטים/תקיעות/מסכים כחולים רק בעת משחק בBATTLEFIELD 2, בעוד שCRYSIS רץ בלי בעיות.

בפעמיים האחרונות שהשארתי את המחשב דלוק בלילה עם קליינט של BitTorrent, בבוקר גיליתי את מסך הוולקאם - כלומר היה ריסט, והיום גם היו לי 2 ריסטים בזמן שלא היה כמעט שום דבר שרץ -

משהו כמו תוכנת אנטי-וירוס, פיירוול ומסנג'ר - כלומר תוכנות רקע בלבד. הספק נראה לי אמין ומקצועי מאוד - Enermax NoiseTaker 485W. כמו כן לא ביצעתי שום OC. ומה הופך את הבעיה הזו לעוד יותר הזויה?

שלחתי את המחשב שלי לחנות שקניתי אותו ממנה והסברתי להם את הבעיה... הם בדקו אותו מבחינת חומרה ועשו עליו כל מיני בדיקות "torture" כאלה ואחרות למשך כל הלילה, ונאמר לי שחומרת המחשב תקינה. כל פעם אני מפרמט, מתקין את כל הדרייברים הנכונים ומעודכנים לחומרה שלי - שהורדתי אותם מאתר החברה, ובום- הבעיה לא נפסקת. אז מה הבעיה? לא חומרה ולא תוכנה?

אני באמת לא מצליח להבין מה יכול לגרום להבעיה הזו/מה אני עושה לא נכון. מה שאני כנראה אעשה זה להתקין WIN XP SP2 באנגלית ולהתקין עליו את הSP3 - למרות שזוהי מין גירסת ניסיון - זה נראה כמו התקווה האחרונה שלי פחות או יותר.

כמה שאלות שיש לי- בגלל שאני מתכוון לפרמט בזמן הקרוב: איזה דרייבר של הכ. מסך עדיף להתקין - מהאתר או מהדיסק המצורף? מה מתקינים קודם, את הדרייבר של הכ. מסך או את הדרייבר של המסך?

תודה...

לגבי התגובה למעלה: להתקין ווינדוס בלי תוכנות אני לא חושב שיש בעיה במצב הזה, למרות שלא השתמשתי ככה במחשב במשך ימים שלמים - מין הסתם. אולי יש איזו התנגשות-קונפליקט בין אחת מהתוכנות שיש לי בחומרה. אבל מה שכן, בפעם האחרונה כן התקנתי תוכנה תוכנה ועשיתי כל פעם ריסט ולא הבנחתי בשום דבר לא בסדר. הבעיות בד"כ מתחילות לי בדיליי של כמה חודשים, כמה שזה נשמע הזוי, ולא- לא התקנתי שום דבר חדש. אבל עם BF2 תמיד היה למחשב שלי משהו נגדו, שונא את המשחק הזה או משהו :silly:

אם להרחיב קצת על בעיה בBF2: סתם ברגע באמצע משחק MULTIPLAYER (קרה לי גם בסינגל) פתאום שומעים טטטטטטטטטט ובום, כאילו המחשב שלי קיבל את המשוואה הכי קשה שקיימת במתמטיקה לפתור- והוא "פרש". ואני שואל את עצמי - מה היה כ"כ מיוחד/בעייתי ברגע האבסולוטי הזה שגרם לווינדוס לקרוס? לקחתי כמה מקרים שהיו לי שהיה ריסט, עשיתי מין "שיחזור" - אבל לא היה ריסט.

בקיצור: אין לריסטים שום קשר לכלום, הם ראנדומאליים לחלוטין. הם יכולים להיות אחרי 2 דקות, ויכולים להיות גם אחרי שעתיים - מה שכנראה מעיד על כך שאין לבעיה שו קשר לOVERLOAD כלשהו.

יש לציין שלפעמים המשחק גם פשוט נסגר- בלי שום הודעה של הדו"ח שגיאות של WINDOWS, ולא תמיד מדובר בריסט. לפעמים גם יש ריסט בלי מסך כחול- ואז אחרי שהווינדוס עולה גם לא עולה החלון של הדו"ח שגיאות.

אני באמת אודה לכם מקרב כל ליבי אם יש לכם שמץ של מושג מה אפשר לעשות כדי להיפטר מהבעיה הזו.. :yelclap:

פורסם

תראה, אני מנסה לנתח את האפשרויות ונשארתי עם 2 שאני חושב עליהן.

1. יש בעיה בחומרה, אני אומר זאת כי אם יש בעיה של נפילה ואין שום רישום במערכת ההפעלה אז זה משהו הגיוני שיהיה חומרתי.

2. יש לך בעיה באחד מהדרייברים, כנראה של כרטיס המסך. אם תתעמק קצת תראה שגם לרוב הדרייברים אין גישה לרמה הכי נמוכה של הקרנל. יוצאי הדופן הם הדרייברים של המסך. דרך אגב, זה שונה בויסטה ולכן היא טיפה יותר איטית. בכל מקרה גם זה יכול להפיל מערכת הפעלה בלי רישום במערכת ההפעלה.

בהצלחה.

פורסם

זה קרה לי פעם, והתברר שזה היה הדרייבר העקום, העילג, הצולע, העלוב של שהעכבר של TEAC....

מחקתי את הדרייבר והכל עבד נהדר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים