עבור לתוכן

גרמניה חוזרת לגזע.

Featured Replies

פורסם

ולא לשורשים כמובן, כי שורשי גרמניה הם עוד הרבה לפני השואה, לכן הגזע, תרתי משמע.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3500906,00.html

יש לי חבר יהודי שגר בגרמניה ומנגן בתזמורת כלשהי שם, הוא חזר לחודש ארצה.

הוא מספר לי על התהלוכות מסביב לביה"ס שלו בו התלמידים מתארגנים בקבוצות ומבצעים מועל יד.

הוא מספר לי שסבתא של חברו לכיתה משבחת את "ימי הפיהרר" הגדול, ושהיא לא המקרה היחיד.

הסבר נוסף שהוא נתן לי, הוא שיש מגמה בגרמניה לנסות להיפטר מאשמת המלחמה,

כולנו יודעים על הסרט הגרמני החדש שמציג את היטלר באופן הומני מאוד שנקרא "The DownFall":

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94

או hitler's gets banned (הפארודיה ליוטיוברים ביניכם).

חברי מספר שברחוב לכאורה הכל שקט, הגזענות שם עדיין עובדת, בעוד העיתונות הגרמנית מצנזרת זאת.

מה יהיה חבר'ה? :-\

פורסם

אני יכול להבין חלק מזה. אשמת המלחמה שמשפיעה על הדור הנוכחי בגרמניה בגלל מה שעשה הדור הקודם בטח קצת מתסכלת עבורם. זה קצת כמו בנצרות, שעצם הלידה היא חטא. חוץ מזה - אני לא מאמין שמי שמצביע במוהל יד מודע למעשים של הנאצים, אני מניח שזה חלק מתרבות האנטי שיש בכל חברה, ומכיוון שבגרמניה נושא השואה והמלחמה הוא בטח מרכזי יחסית אז בקרב נוער השוליים שמחפש איך למרוד, לעשות דווקא ולזעזע פעילויות כאלו פעולות כאלו מתרחשות.

סה"כ, היסטורית, המצב של העם היהודי עכשיו הוא אחד הטובים שלו בכל הזמנים. ומבחינת דעת קהל עולמית אני מניח שתמיד שנאו מיעוטים - ובמיוחד יהודים - אז אני לא יודע כמה המצב עכשיו הוא מזעזע או/ו יוצא דופן.

פורסם

למי אכפת מגרמניה? למה, אצלנו אין נאו נאצים (שלא מטפלים בהם בכלל)?

פורסם

תשמע, אם הייתי גרמני גם לי היה נמאס כבר שטוחנים לי את זה, השואה קרתה ואסור לשכוח, אבל גם אי אפשר לבוא לגרמנים של היום ולהגיד להם -אתם- רצחתם את סבא שלי.

זה כמו שיש נוצרים שעדיין מאשימים את היהודים ברצח ישו.

הגיע הזמן שלנו להפסיק להיות מסכנים, ולהפסיק לנגן להם על המצפון.

פורסם

כולנו יודעים על הסרט הגרמני החדש שמציג את היטלר באופן הומני מאוד שנקרא "The DownFall":

אני מבין שלא ראית את הסרט ... קודם כל זה סרט מרתק, אני ממליץ מאוד לצפות בו. שנית הנאצים ממש לא מתוארים שם באופן הומני,

יש שם קטעים שממחישים מאוד עד כמה האידאולוגיה הנאצית מסוכנת ומטורפת, אני לא רוצה לתת ספויילרים אבל בוא נאמר

שהנאצים הבכירים בסרט מעדיפים לרצוח את ילדיהם ולהתאבד מאשר להפסיד במלחמה ולפול בשבי, לי אישית זה לא נראה כתיאור אוהד במיוחד.

גם היטלר עצמו לא מעורר שום הזדהות בסרט, שגעון הגדלות והכיעור שלו בולטים בהרבה מהסצנות איתו.

ולענין עצמו:

הגיע הזמן שלנו להפסיק להיות מסכנים, ולהפסיק לנגן להם על המצפון.

בדיוק.

הכוונה היא בהחלט לא לשכוח, זכר השואה צריך לעולם לעבור מדור לדור ולא להשכח,

אבל לחפש אנטישמיות בכל פינה ולתלות כל כשלון בזירה הבינלאומית באנטישמיות זה פשוט פאטתי ולא מועיל במאומה.

פורסם

אני לא רוצה לתת ספויילרים אבל בוא נאמר

שהנאצים הבכירים בסרט מעדיפים לרצוח את ילדיהם ולהתאבד מאשר להפסיד במלחמה ולפול בשבי, לי אישית זה לא נראה כתיאור אוהד במיוחד.

לא ראיתי את הסרט אבל מה שתיארת יכול בהחלט להתפרש כגבורה.עיין ערך "מצדה".

פורסם

קשה לי להאמין שלתת למשהו כמו 10 ילדים לשתות רעל, לחלקם בכח אחרי שהם מסרבים יתפרש כגבורה בעיני מישהו...

פורסם

הצבא של גרמניה הוא בכלל לא מה שהיה לפני 70 שנה אז אפשר להתעלם מהם,צריך יותר לחשוש מהאירנים שרוצים לטגן אותנו בפצצה גרעינית.

פורסם

קשה לי להאמין שלתת למשהו כמו 10 ילדים לשתות רעל, לחלקם בכח אחרי שהם מסרבים יתפרש כגבורה בעיני מישהו...

כמו שכתבתי, לא ראיתי את הסרט. הגבתי רק למה שרשמת.

חוץ מזה, יצא לי לקרוא לא מעט על השואה,והיו מקרי גבורה שכללו התאבדויות-למשל קבוצה של נשים יהודיות שיועדו להיות "זונות לקצינים" ,ובחרו להתאבד. ומה בקשר למצדה? בהנחה שהסיפור נכון המתבצרים שם התאבדו כולם והרגו גם את ילדיהם-שמן הסתם התחננו לחייהם. הם העדיפו למות ולא להיות עבדים ברומא.וזה סיפור גבורה קלאסי.

כשמדובר בנאצים אני לא יודע,(כי,כמו שציינתי,לאראיתי את הסרט), אם היו אלו שטופי מוח של הרייך או אנשים שפחדו והאמינו שהרוסים/אמריקאים הולכים לשחוט אותם ולאנוס את בנותיהם.

פורסם

קודם כל - באמת צריך להזכיר את מצדה. הרי זה בדיוק המקרה פה - גם במצדה חייבים היו להיות אנשים או ילדים קטנים שלא רצו למות, ובעצם רצחו אותם. ייתכן מאוד שמצדה היא רק מיתוס, אבל תראה באיזה אור חיובי וגבורתי היא נתפסת פה. אז מי שתומך בנאצים מלכתחילה אולי יראה בזה גורם חיובי, כמו שמי שהוא יהודי מאמין יראה בהתאבדות כדבר חיובי.

לא ראיתי את הסרט. אבל מה לעשות - אתה חושב שהיטלר לא פחד? לא היה חסר ביטחון? לא היה חמדן? (וכל שאר התכונות האנושיות שאפשר לייחס לכל בנאדם שפוי. וכן, הוא היה שפוי. לאי שפיות יש הגדרה רפואית ברורה). אתה מבין, זה גם לא אמין להציג אותו כמפלצת. הוא היה פשוט שילוב של בנאדם רשע במיוחד (ויש הרבה כאלו בעולם - רוצחים/אנסים סידרתיים וכו'), מאוד מתוכסל, מאוד קנאי, בלי מצפון, עם דעות חשוכות במיוחד ותחושת נחיתות. תקבל שילוב קטלני אם תוסיף לזה מנהיגות, כרזימתיות, שאפתנות, אינטלגנציה ומצב מסוים (השפל הגדול בגרמניה לצד הצלחתם היחסית של היהודים). מאו וסטאלין היו הרבה יותר אכזרים מהיטלר.

הפוטנציאל לרשעות כזה קיים לדעתי בקרב (ואני סתם זורק מספר) מאות אלפי אנשים בעולם לפחות. מבניהם, מי שהוא גם אינטליגנט בצורה יוצאת דופן (ואולי אפילו גאון) במגוון תחומים וגם נמצא במקום הנכון בזמן הנכון הופך להיות במקרה הקיצוני רוצח המונים. לצערי אני לא חושב שהיטלר היה "עילוי" בתחום הרשעות, עובדה שמיליוני גרמנים בשלבים מסוימים החזיקו בדעות דומות לשלו וייתכן שחלקם היו גם קיצונים יותר ממנו.

פורסם

למי אכפת מגרמניה? למה, אצלנו אין נאו נאצים (שלא מטפלים בהם בכלל)?

יש לי רעיון טוב בשבילך - תעבור לרוסיה/איראן

ככה לא תסבול מהאנטישמיות הנוראית שיש בארץ

אתה יודע עד עכשיו תפסו 5 רוסים שחושבים שהם נאצים, תבין שבערך כל מיליון אנשים שאתה עובר לידם יש לך סיכוי לפגוש נאצי 1 שלם!!

על כל מיליום פעמים שתעבור לידו ותגיד לו שבת שלום יש סיכוי שהוא יחשוב להרביץ לך

1000 פעם הוא יחשוב להרביץ לך, בסוף יתן לך כפה ועכשיו יכולים לקרות 2 דברים:

או שבמקום ימחקו אותו, בכל זאת נאצי בישראל

או שישימו אותו בכלא ושם הוא יחווה על בשרו איך זה להיות בשואה, רק שהוא לא יזכה למוות

פורסם

פותח הדיון:

אין מה להתפעל מהעובדה שהסבתא הזאת מהללת את "ימי הפיהרר", הרי ידוע שהיטלר הציל את המצב הכלכלי הרעוע (עד מאוד) של גרמניה..

ואם אתם לא רואים משהו, לא אומר בהכרח שהוא לא קיים. זה ידוע שבארץ יש הרבה אנשים (ולא בהכרח ערבים) ששונאים יהודים, או אנשים שעלו ארצה (כי דרוש בנאדם קצת לא שפוי כדי להוולד פה ולשנוא יהודים) שמעדיפים ומאמינים באידאולוגיה הנאצית וכל מה שבא מסביבה (או סתם אנטישמים).

פורסם

זה פשוט אבסורד מה שקורה בגרמניה ובכלל בעולם.

כל השנאה לזרים.

אבל יש לזה סיבה

שמאלניות

השמאלניות גורמת לערבוב בין קבוצות אתניות ועמים שונים ומאותו רגע זו רק שאלה של זמן עד שיהייה בינהם פיצוץ.

אבל השנאה והמריבה עברה כל גבול.

אני מרגיש כמו ב"שר הטבעות" שאני בעולם הזה.

אלפים נגד בני אדם נגד אורקים נגד גמדים.

בחייאת, תתבגרו כבר.

פורסם

:lol:

אתה אומר שהשמאלנים זה the root of all evil ואז במשפט הבא ''תתבגרו''?

תהיה רציני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים