עבור לתוכן

קומפקטית אוטומטית לגיסתי ב-1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

גיסתי מחפשת מצלמה שתשמש אותה ליום יום ולטיול לחו"ל שהיא מתכננת לקראת האביב. היא תכננה לרכוש במקור A560, אולם המלצתי לה לחסוך עוד קצת כסף בזמן שאני אחפש לה משהו מוצלח ומתאים יותר. המצלמה צריכה להיות חזקה במודים האוטומטיים שלה, בקרה ידנית או עינית לא חיוניים כאן, גודל קומפקטי (לא דמוית SLR), וחשוב מאוד רקורד אמינות טוב בשביל לשמור על יחסים טובים עם המשפחה של אישתי. המצלמה תרכש באילת במהלך השבועות הקרובים.

מאחר ואני לא ממש מכיר את סגמנט המצלמות הזה, אשמח לקבל המלצות מבעלי ניסיון.

תודה.

פורסם

יש לי את הA550 ואת A560 הם שונות בקצת

הA560 עדיפה הרבה יותר, תמונות יותר אמיתויות ו"חיות".

איהז עוד צרכים היא צריכה? צילומי לילה? זום ממש חשוב?

פורסם

למיטב הבנתך, מה יהיה חשוב לה יותר - עדשה רחבה (לטיולים/נופים), או צילום איכותי של חברים/משפחה בתנאי תאורת חדר?

פורסם
  • מחבר

למיטב הבנתך, מה יהיה חשוב לה יותר - עדשה רחבה (לטיולים/נופים), או צילום איכותי של חברים/משפחה בתנאי תאורת חדר?

אין לי מושג וגם היא לא ממש מצליחה להסביר את עצמה. משיחה עם אישתי נראה שאחותה יותר בקטע של לצלם את החבר'ה ופחות מחפשת תמונות נוף. אני אשמח אם בכל זאת תציע לי שתי אופציות ואני כבר אדון איתה על זה בהמשך.

לגבי ה-A560, התרשמתי שה-A5XX מוציאות תמונות לא רעות במצב אוטומטי אבל נראה לי שיש אופציות טובות יותר (ה-A5XX גם נטולות זווית רחבה וגם לא ממש מצטיינות בתנאי תאורה לקויים). לי אישית יש את ה-A630 שגם עם חיישן גדול יותר עדיין מתקשה ב-ISO200 ומעלה (אפילו שמצלמים ב-RAW ומטפלים בזהירות ברעש).

פורסם

אם מדובר בעדשה רחבה, אז אפשר למצוא באיזור ה-700~800 ש"ח את הריקו R3 ו-R4. שתיהן מצלמות כיס מעולות (זום 28-200 מיוצב, מקרו טוב יותר מכל מה שיצא מאז). מצד שני, שתיהן לא כל כך מתאימות למי שלא יודע לצלם, ושתיהן לא מצטיינות בפלאש מדוייק במיוחד. קשה לי להמליץ עליהן למי שמחפש חיים קלים בלי להתאמץ.

אופציה אחרת שנראית טוב על הנייר היא הניקון P50. לא מצאתי עליה טסטים, כך שמלבד המחיר המפתה והנתונים היפים (שוב, על הנייר) קשה לדעת איך היא בשימוש. סביר להניח שהיא קלה יותר לשימוש מהדגמים של ריקו, אבל הרבה יותר איטית.

באיזור ה-1300 ש"ח וצפונה יש עוד מצלמות עם זווית רחבה, אבל השאלה אם ניתן למתוח את התקציב לכיוון הזה.

אם זווית רחבה לא קריטית, אז הבחירה המתבקשת היא הפוג'י F40. קל מאוד להוציא איתה תמונות איכותיות. באור יום צריך רק לכוון ISO נמוך, ובאור חלש להעביר אותה למצב שנקרא Natural light and Flash. הנה הסבר שכתבתי בעבר על המצב הגאוני הזה:

למרות החיישן הרגיש, גם במצלמה הזו לא תמיד אפשר לקבל תוצאות שמישות ללא פלאש. בשביל זה יש לה מצב שימושי מאוד שמאפשר לצלם שתי תמונות בלחיצה אחת - תמונה אחת עם פלאש, והשניה ללא. במקרה כזה יש לך אפשרות לבחור אח"כ במחשב את התמונה הטובה יותר. אם המצולם לא זז יותר מדי ולא היו בעיות של רעידות היד, תוכל להתמש בתמונה ללא הפלאש ולקבל תמונה מוצלחת יותר מאשר עם מצלמות אחרות. לעומת זאת, אם התמונה יצאה לא שמישה, תוכל להשתמש בתמונה עם הפלאש ולקבל למעשה תמונה מקבילה לזו שהיית מקבל עם מצלמות אחרות. באופן הזה קל לצאת עם צילומים יותר איכותיים יותר מהממוצע (למשל מאלה שאתה רגיל לראות אצל רוב ההורים האחרים), והקטע היפה הוא שלא צריך להבין יותר מדי בצילום בשביל זה. פשוט מפעילים את המצב של הצילום הכפול, מצלמים, ובוחרים לאחר מכן במחשב את התמונות הטובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים