עבור לתוכן

מה הוא האורך המקסימלי למאריך ליו אס בי?

Featured Replies

פורסם

מה הוא האורך המקסימלי למאריך ליו אס בי? אני רוצה לעשות חוט מאריך למצלמת האינטרנט שלי. אבל אני לא יודע מה האורך המקסימלי לחוט מאריך ליו אס בי, אם יש כזה.

פורסם

אני לא חושב שיש הגבלה לאורך של החוט הזה

ונראה לי שעדיף שתקנה אחד באורך הרצוי

פורסם

מעל 10 מטר מומלץ HUB או איך שלא קוראים לזה (מגבר)

פורסם

עם מצלמת אינטרנט אפשר להשתמש בכבל באורך של 7-8 מטר ללא מגבר.

בשביל DOK או דיסק חיצוני לא מומלץ כבל שארוך מ-2 מטר ללא מגבר.

פורסם

מהנסיון שלי כבר יהיו בעיות עם מצלמת אינטרנט על כבל 5 מטר בלי מגבר.

פורסם

מהנסיון שלי כבר יהיו בעיות עם מצלמת אינטרנט על כבל 5 מטר בלי מגבר.

אתה צודק, התכוונתי למצלמות אינטרנט מעפנות, והייתי צריך לסייג את דבריי.

באופן כללי, ככול שנפח התעבורה על הכבל גדול יותר, ככה ההתקן מתקשה לעבוד עם כבל ארוך יותר ללא מגבר, ככה יוצא שמצלמות מעפנות יכולות לעבוד עם כבל ארוך יותר ממצלמות איכותיות, ללא מגבר.

פורסם

אפשר לדעת מה זה בדיוק ה"מגבר" (HUB) שאתם מדברים עליו ומה ההבדל בין כבל קצר לארוך (מלבד האורך של הכבלים כמובן), זאת אומרת למה דיסק און קי לא יעבוד על כבל ארוך?

פורסם

המידע מועבר בצורה דיגיטאלית,

כלומר אחדים ואפסים,

האחדים מיוצגים ע"י רמת מתח מסוימת ( לפי התקן הספציפי ).

למשל 1 זה אם המתח הוא מעל ל-3V ומתחת ל-5V

ואפס זה אם המתח הוא מיתחת ל-1V

לאורך כבל בעל היתנגדות גדולה מאפס ( שאלו הם כל הכבלים שלנו )

ישנה דעיכה ברמות המתח.

כלומר אם שידרת 4.5V אחרי 10 מטר זה יכול לרדת ל- 3V ואז הרכיב שקולט את השידור לא יזהה את זה כ-"1".

(לפי התקן האורך המקסימאלי לחוט הוא 5 מטר אז זה אומר שאפשר גם יותר פשוט צריך לנסות )

הפיתרון הוא לשים באמצע "מפצל" שכל התפקיד שלו הוא לקלוט שידור מכיוון אחד ולשדר אותו לכיוון השני.

כל יצרן יכול להגדיר טיפה שונה את רמות המתחים ויש שיטות שונות ל"טיפול" בשגיאות כך שיש הבדלים בין רכיבים שונים.

( כמובן שככל שהרכיב מעביר יותר מידע הוא יהיה רגיש יותר )

ולתכלס אם אתה רוצה לחבר חוט ארוך תדאג שלמפצל שאתה שם באמצע יש חיבור עצמאי לחשמל.

פורסם

המידע מועבר בצורה דיגיטאלית,

כלומר אחדים ואפסים,

האחדים מיוצגים ע"י רמת מתח מסוימת ( לפי התקן הספציפי ).

למשל 1 זה אם המתח הוא מעל ל-3V ומתחת ל-5V

ואפס זה אם המתח הוא מיתחת ל-1V

לאורך כבל בעל היתנגדות גדולה מאפס ( שאלו הם כל הכבלים שלנו )

ישנה דעיכה ברמות המתח.

כלומר אם שידרת 4.5V אחרי 10 מטר זה יכול לרדת ל- 3V ואז הרכיב שקולט את השידור לא יזהה את זה כ-"1".

(לפי התקן האורך המקסימאלי לחוט הוא 5 מטר אז זה אומר שאפשר גם יותר פשוט צריך לנסות )

הפיתרון הוא לשים באמצע "מפצל" שכל התפקיד שלו הוא לקלוט שידור מכיוון אחד ולשדר אותו לכיוון השני.

כל יצרן יכול להגדיר טיפה שונה את רמות המתחים ויש שיטות שונות ל"טיפול" בשגיאות כך שיש הבדלים בין רכיבים שונים.

( כמובן שככל שהרכיב מעביר יותר מידע הוא יהיה רגיש יותר )

ולתכלס אם אתה רוצה לחבר חוט ארוך תדאג שלמפצל שאתה שם באמצע יש חיבור עצמאי לחשמל.

אוקיי, תודה.

אבל לא יותר פשוט להגדיר את רמת המתח לקצת יותר? (כמובן, ידנית ועם חישובים, אחרת נישרוף משהו..:P)

ככה שכאשר הכבל יאבד קצת מתח הוא עדיין יהיה במתח הרצוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים