עבור לתוכן

לקיחת הרישיון למי שיוצא על נפשי - אמיתי או לא ?

Featured Replies

פורסם

ראיתי שמופז הציעה לשלול לצמיתות את הרישיון למי שיוצא על נפשי מה1.2008 .

ללא מבחנים לקבלת הרישיון , האם זה נכון ? האם החוק עבר ? למישהו יש מידע בנושא ?

• תגובות 52
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כתבות כאלו כבר יוצאות הרבה זמן, הן רק בגדר הצעה ועולות מתוך בורות.

החוק מגן על נמנעי גיוס, אסור להפלות מישהו על פי השירות הצבאי\הפרופיל הצבאי, וזה גם נוגע לרישיון נהיגה.

יש דבר כזה שנקרא 'מבחן 500', שזה מבחן לאנשים שיצאו על סעיפים באמת בעייתים (לא דיכאון או קשיי הסתגלות או כל דבר כזה), ובו בוחנים אותך עם אתה יודע להבדיל בין שחור ללבן ובין מדרכה למעבר חציה.

נראה לך באמת הגיוני שאדם שניהיה דכאוני בזמן השירות בגלל השירות אינו כשיר לנהוג?

אלה לא יותר מכותרות בעיתון.

ליותר פרטים אם מעניין אותך כל שאלות לגבי ענייני פרופיל למיניהם, תפנה לפורום של 'פרופיל חדש', יש להם שם מענה לכל אותם נושאים.

http://newprofile.org/

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה , אני כרגע משרת בצבא ( כבר ארבעה חודשים ) , אני עדיין שוקל את המשך דרכי , כבר עברתי שישה בסיסים ופשוט קשה לי .

מבחינת דמוקרטיה חוק כזה בכלל יעבור ? כי לא נשמע לי הגיוני שבן אדם שלא מתאים לצבא לא מתאים לנהוג .

והייתי שם בפורום אמרו לי שנכון לעכשיו זה כמו שאמרת , יש מבחן "מפגר" שצריך לעבור אותו , אבל הבנתי ששהצעה של מופז היא שלילה ללא כל מבחן , זה לא נוגד את עקרונות הדמוקרטיה ?

בכל מקרה קשה לי להאמין שהצעת חוק כזו תעבור .

תודה שוב , ושבת שלום .

פורסם

כתבות כאלו כבר יוצאות הרבה זמן, הן רק בגדר הצעה ועולות מתוך בורות.

החוק מגן על נמנעי גיוס, אסור להפלות מישהו על פי השירות הצבאי\הפרופיל הצבאי, וזה גם נוגע לרישיון נהיגה.

יש דבר כזה שנקרא 'מבחן 500', שזה מבחן לאנשים שיצאו על סעיפים באמת בעייתים (לא דיכאון או קשיי הסתגלות או כל דבר כזה), ובו בוחנים אותך עם אתה יודע להבדיל בין שחור ללבן ובין מדרכה למעבר חציה.

נראה לך באמת הגיוני שאדם שניהיה דכאוני בזמן השירות בגלל השירות אינו כשיר לנהוג?

אלה לא יותר מכותרות בעיתון.

ליותר פרטים אם מעניין אותך כל שאלות לגבי ענייני פרופיל למיניהם, תפנה לפורום של 'פרופיל חדש', יש להם שם מענה לכל אותם נושאים.

http://newprofile.org/

הגיוני ביותר. כל הכבוד למופז.

פורסם

זה לא הגיוני שיפסלו סתם כי יצאת מהצבא, הוא דיבר על כאלה שיצאו על קבן על סיבה מסויימת שיכולה לפגוע בנהיגה של בן אדם, וזה הגיוני לדעתיף אין סיבה שאדם ינהג אם הוא לא כשיר לזה.

פורסם
  • מחבר

זה לא הגיוני שיפסלו סתם כי יצאת מהצבא, הוא דיבר על כאלה שיצאו על קבן על סיבה מסויימת שיכולה לפגוע בנהיגה של בן אדם, וזה הגיוני לדעתיף אין סיבה שאדם ינהג אם הוא לא כשיר לזה.

זה משהו אחר , אני דיברתי על דכאונות וקשיי הסתגלות .

פורסם

אחלה הצעה, הלוואי ותעבור. אם מישהו באמת בעל הפרעות נפשיות צריך לדאוג שהוא לא יהיה על הכביש, לא נשמע הגיוני? ואם הוא משתמט אז סתם לא מגיע לו לחיות בארץ

פורסם

מדובר שתהיה העברת נתונים בין המלב"ד לצה"ל. לא מדובר בשלילת רשיון אוטומטי או כל דבר בסגנון.

העניין הוא שאנשים ששוחררו מצה"ל בגין טיעון נפשי כלשהו ולאחר מכן סתרו טענה זאת במלב"ד על מנת להמנע משלילת רשיון, נתוניהם יועברו לרשויות בריאות הנפש בצה"ל ויהיה אפשר לקרוא להם להערכה מחודשת.

המטרה היא לא "לדפוק" אנשים שיצאו מצה"ל עקב בעיות אוביקטיביות כאלו או אחרות, אלא לתפוס את השקרנים שמספרים אגדות לקב"ן על מנת לצאת מהשירות ולאחר מכן מספרים סיפור אחר במלב"ד.

בתור אדם ששירת שירות מלא בצה"ל (גם אם לא ממש נהנתי רוב הזמן) וכעת משרת למעלה מחודש בשנה בשמ"פ, אני חושב שמדובר ביוזמה מבורכת.

פורסם

זה לא יעבור , מי שיצא על סעיף נפשי מהצבא וישלל לו הרשיון לצמיתות , הוא יחשב נכה נפשי של 100 אחוז

שזה אומר קצבת בטוח לאומי של 100 אחוז

בקצור לא יעבור

פורסם

הצעה מעולה

מספיק להתחזות של אנשים מפונקים. :pissed:

אם יש למישהו בעיה אמיתית והוא הולך לקב"ן אז אם הבעיה מספיק חמורה הוא לא כשיר לנהוג.

ואם מישהו מגזים בבעיה שלו או מזייף על מנת לצאת כי קשה לו או לא נוח לו אז הגיע הזמן שאנשים כאלו ישלמו את המחיר!

כל בן אדם שקשה לו וזה גורם לו לרצות לפנות לקב"ן שיחשוב פעמיים מהיום, ויודע כל מי ששרת שירות מלא וקרבי שללוחמים פי אלף יותר קשה בסדיר מכל משתמט שמתרץ את זה שקשה לו והוא לא מסתדר ופי מיליון במילואים

אז דיי עם התרוצים.

תתחילו לשרת כמו בני אדם, כמו שאנחנו תורמים בשבילכם ,מגנים עליכם ומתים בשביל שכולנו נחיה ככה.

פורסם

זה לא יעבור , מי שיצא על סעיף נפשי מהצבא וישלל לו הרשיון לצמיתות , הוא יחשב נכה נפשי של 100 אחוז

שזה אומר קצבת בטוח לאומי של 100 אחוז

אתה לא הבנת - מי שיצא מהצבא על נפשי אבל ימצא כשיר לנהיגה הנתונים שלו יועברו לצבא וייתכן והוא יקרא לברור מחודש לצורך העלאת פרופיל.

בנוסף, מי שהוחלט שאינו כשיר לנהוג מסיבות נפשיות אינו זכאי אוטומטית ל-100% נכות נפשית.

פורסם
  • מחבר

לא באתי לפתוח דיון בקטע של להתגייס או לא , להשאר בצבא או לא , כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה עם החיים שלו , לא שאלתי אם היוזמה מבורכת , רק שאלתי אם זה אפשרי בכלל , והבנתי שלא .

ותבינו , יש אנשים שבאמת קשה להם , שפשוט לא מתאימים למערכת אז תפסיקו לזיין את השכל.

פורסם

אם בנאדם הוא לא כשיר נפשית לנהיגה אז בוודאי!! הוא מסכן את שלום הנהגים הנוסעים ואת עצמו

שלילת הרישיון שלו היא לא דבר שאמור להיעשות בספק ואולי אלא זה אמור להיות חיוב וודאי!

פורסם

לא באתי לפתוח דיון בקטע של להתגייס או לא , להשאר בצבא או לא , כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה עם החיים שלו , לא שאלתי אם היוזמה מבורכת , רק שאלתי אם זה אפשרי בכלל , והבנתי שלא .

ותבינו , יש אנשים שבאמת קשה להם , שפשוט לא מתאימים למערכת אז תפסיקו לזיין את השכל.

א- הם כן יכולים לעשות את זה. ברגע שהצעת החוק תעבור זה יקרה וזהו.

ב-אנחנו לא אלה שצריכים להפסיק לזיין את השכל, אלה ש"לא מתאימים" למערכת צריכים להפסיק לזיין את השכל. קישקושים של אנשים מפונקים.

עזוב, שב בבית, אנחנו נלחם בשבילך. שלא תזיע בטעות או תצטרך לאכול בחדר אוכל.

פורסם

א- הם כן יכולים לעשות את זה. ברגע שהצעת החוק תעבור זה יקרה וזהו.

ב-אנחנו לא אלה שצריכים להפסיק לזיין את השכל, אלה ש"לא מתאימים" למערכת צריכים להפסיק לזיין את השכל. קישקושים של אנשים מפונקים.

עזוב, שב בבית, אנחנו נלחם בשבילך. שלא תזיע בטעות או תצטרך לאכול בחדר אוכל.

אתה ממש מטומטם.

http://news.walla.co.il/?w=//571071

דביל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים