עבור לתוכן

התלבטות בין 3 מסכי "22 במחירים שונים: 221D, L226WTQ, 226BW

Featured Replies

פורסם

אז ככה, המסכים הם

Chimei 221D

LG L226WTQ

Samsung 226BW.

אז ככה, הייתי באופיס דיפו וניסיתי להבין את כל העניין עם הזוויות וההבדל בין מסכי TN לPVA/MVA.

היו בתצוגה המסכים L226WTQ, 226BW וגם את הסמסונג שהיה פה בסקירה 971P (אשר מבוסס PVA/MVA).

בהחלט ראיתי שהזוויות ראיה של הסמסונג הרבה יותר טובות, אבל - וזה אבל גדול - אם סתם שמים את הראש מול המסך במרחק סביר ומזיזים את הראש כמה סנטימטרים לפה ולשם אין באמת פגיעה באיכות התמונה, רק שבאמת מזיזים את הראש בזווית 30 מעלות או יותר מהמסך באמת מתחילה ירידה באיכות.

כך שכרגע אני לא רואה סיבה לקנות מסך שהוא לא מבוסס פאנל TN.

אבל אני עדיין מחפש חדות בצבעים, שהטקסט יהיה קריא וברור ולא יגרום לי לכאב ראש אחרי שעתיים.

וגם שלא יהיו מריחות במשחקים - אני לא מקדיש את רוב זמני כיום למשחקים אבל כשאני כן שם את המשחק פה ושם אני רוצה להינות מהמקסימום ממנו.

הChimei הוא אפשרות זולה ונחמדה. קראתי עליו קצת וגם את הת'ראד על כל שמונת עמודיו בפורום הזה ועדיין לא השתכנעתי. האם הוא עדיין נחשב ל"מציאה" גם כיום או שעדיף לשים עוד 200 שקל על מסך כמו ה:

LG L226WTQ - די התרשמתי מהעיצוב שלו ומהתכונות שלו באופן כללי וגם הביקורות, ובכמה פורומים אומרים עליו דברים טובים. רשום שמאז שפתרו בעיה בפונקצית ה-overdrive הגהוסטינג נעלם לחלוטין. - כרגע האופציה המועדפת עלי.

Samsung 226BW - מספיק אמרו עליו כבר וחפרו ללא הרף. זה הימור לקנות אותו, מישהו חושב שיתנו לי בחנות לפתוח את האריזה, לבדוק את הפאנל ואז לקנות? לא נראה לי שבישראל יקרה דבר כזה. השאלה האם הוא שווה את ה1700 שקל, כלומר ב400 יותר מהchimei וב200 יותר מהLG.

או שבכלל כדאי לרדת למסך "20?

אני מנסה לחסוך לעצמי כמה שיותר כאבי ראש (בכל המובנים) מבעוד מועד, ואשמח לכמה שיותר עזרה ועצה טובה.

פורסם

כאבי ראש נגרמים בגלל כיוון בהירות גבוה של מעל ל-140-160 ניטים או השארת בהירות כמות שהיא מהקופסא. הפחתת הבהירות נעשית בהתאם לתחושה שלך שהיא נעימה ולא מסנוורת אצל כל אחד זה משתנה בהתאם לתנאי התאורה שבהם הוא מעוניין לעבוד עם המסך. טקסט קטן מדי אכן מאמץ את שרירי ההתמקדות של העין, אך זה לא סוף העולם. יש אפשרות להגדיל את גופני מערכת ההפעלה ע"י שינוי ה-DPI במאפייני התצוגה של לוח הבקרה. אולם זה לא מספיק. ביישומי אינטרנט וטקסט אחרים יש לנקוט בהיעזרות ב-CTRL + + או + גלגלת עכבר. כך ב-20" איכותי כ-Dell 2007FP או 2007WFP אפשר להנות מהחלקת הטקסט שנראה הרבה יותר חד ונעים מזה של 19" או 22".

הצאי מאי 221D מסתבר כבעל איכות תמונה טובה יותר מהמסכי 22" שראית. זה שהוא זול לא מעיד על כך שהוא נחות בכל מובן בהשוואה אליהם. בסה"כ צאי מאי יודעים להנדס את הפנלים של חברה האם שלהם CMO במסכים שלהם עצמם טוב יותר יחסית למסכי TN יקרים יותר.

פורסם
  • מחבר

קראתי על הפתרון של הגדלת הDPI והוא ממש לא בא בחשבון (אלא אם זה מסך של Dell, מה שלא נמצא באפשרויות שלי) כי הבנתי שזה גורם לבעיות מרובות באפליקציות שונות (טקסט שחופף אחד עם השני, יש עדיין הרבה כפתורים שהטקסט נשאר אותו הדבר וכו'). גם הפתרון של זום באינטרנט זה פתרון זמני. אני צריך משהו שלא אצטרך כל הזמן לחשוב עליו ולסבול ממנו.

השאלה היא האם לשימושים שלי הLG או הסמסונג שווים את התוספת מחיר?

נ.ב: הבנתי שהצ'ימאי לא תומך בHDCP? מה זה אומר בפועל? שלא אוכל לנגן דיסקי HD-DVD ובלו ריי מקוריים - זה הכל?

פורסם

דווקא אצלי אני לא רואה שום בעיה בתצוגה עם הגדלת DPI ל-120 ב-24" או 19" כולל בתצוגה של אופיס 2007. בלי קשר ל-DPI יש אתרים כגון נענע, שמציגים בעת ההגדלה בפיירפוקס רק חלק משורות טקסט - ואילו במקסטון אין שום הסתרה בעייתית. זה משתנה בהתאם לסוג הדפדפן. אם אתה לא מעוניין בהגדלות תכופות כפי שאמרת, מסכי 19" או 22" יציעו לך פיתרון עדיף.

השאלה היא האם לשימושים שלי הLG או הסמסונג שווים את התוספת מחיר?

לא, ה-LG או הסמסונג לא שווים את התוספת.

נ.ב: הבנתי שהצ'ימאי לא תומך בHDCP? מה זה אומר בפועל? שלא אוכל לנגן דיסקי HD-DVD ובלו ריי מקוריים - זה הכל?

היעדר ה-HDCP ימנע ממך להציג על המסך אות HD מנגני הדיסקים הנ"ל או מקונסולות משחק כגון PS3. קבצי HD על דיסק קשיח ניתנים להצגה ללא בעיה.

פורסם
  • מחבר

שחכתי לציין משהו בהודעה הראשונה - אני מתכנן גם להשתמש במסך בתור טלויזיה (חיבור באמצעות כרטיס טלויזיה אני מניח).

זה משנה משהו בבחירה?

בכל מקרה, אני אסע לKSP בשביל לראות בעצמי אם ההבדל שווה או לא את המחיר.

פורסם

שאלה - שמעתי שבקרוב תהיה סקירה של מסכי 22 אינץ'. האם גם הצאי מאי יהיה שם?

פורסם

ממליץ בחום על ה LG226WTQ =] אחד המסכים.

יש לי אותו חיברתי אליו את האקבוקס +מחשב+ממיר של HOT (דרך כרטיס טלוויזיה) ורואים פשוט מעולה =] מסך 22אינ'ץ שהוא מביא אותם ביצועים כמו אה סמסונג ואפילו נראה לי שיותר טוב גם...

ממליץ בחום.

פורסם

אני אישית עובד עם ה226BW ונהנה מהחיים ...כל מה שאומרים על TN לדעתי זה פשוט שטויות ....

סרטים נראים מצוין ....משחקים פשוט רצים מדהים בלי מריחות (COD4 ברשת, crysis) ואתרי אינטרנט פשוט נראים גדול ..תרתי משמע!!

קניתי ב1680 שקל והמסך הזה פשוט שווה כל אגורה !! ממליץ בחום !!!

פורסם

מצטרף להמלצה על 226bw.. מרוצה מהקניה לגמרי.

פורסם

אני אישית עובד עם ה226BW ונהנה מהחיים ...כל מה שאומרים על TN לדעתי זה פשוט שטויות ....

זה לא שטויות, פשוט יש אנשים שיש להם דרישות יותר גבוהות מהמסך מאשר לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים