עבור לתוכן

מחשב להזרמת אודיו ממחשב אחר עם מערכת הפעלה אוטומטית - איך מבצעים?

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום - (קודם כל התנצלות קטנה, זהו הפורום שנראה לי הכי מתאים אך אם זה לא המקום לשאלה אעביר אותה לפורום המתאים)

ברצוני להרכיב מחשב לחדר, למטרת הזרמת מוזיקה בלבד.

הסבר מפורט: בחדר 1 יושב כיום מחשב ראשי עם כל המידע, בחדר 2 אני רוצה לשים מחשב (מפרט מינימלי שצריך) ובו הארד דיסק קטן וכרטיס רשת וכל מה שמחשב זה צריך לדעת הוא לנגן קבצי מוזיקה היושבים פיזית במחשב הראשי.

כדי לחסוך משאבים ומקום אני מעוניין שהמחשב יידלק ואוטומטית יריץ תוכנה ספציפית ויחידה לניגון קבצים ויהיה "טיפש" - כלומר לא ניתן לבחור תוכנות אחרות או לבצע פעולות רגילות (הבנתי שניתן לעשות דבר כזה). על מנת שבכל זאת יהיה איזשהו נקודת התייחסות אני רוצה במקום מסך גדול שיהיה תצוגה של מסך לדים המינימלי שצריך (או מקסימום מסך קטנטן כמו ברכב) כדי להפעיל או לשלוט בסדר השמעת השירים ובחירתם.

זה אפשרי? יקר? מה צריך כדי לבצע זאת (חומרה + מע' הפעלה שכזו)? יש אתרים או הפניות להסברים בהם אוכל לקבל יותר מידע בנושא?

תודה רבה לכל המגיבים....

פורסם

מה שאתה צריך לעשות זה להתקים מערכת הפעלה בצורה חד פעמית.ניקרא למחשב הזה מחשב "טיפש" כי הוא לא יהיה שימושי במיוחד.

במחשב הטיפש אתה תתקין מערכת הפעלה והוא לא יהיה חזק במיוחד וגם יהיה ללא מסך.המסך יהיה שם רק עד שאתה תגדיר את הרשת ואת שיתוף הקבצים

שאתה רוצה לראות מהמחשב שאנו נגדיר פה "חכם".ב"טיפש" אתה תשתף דיסק קשיח גדול עם קבצי מוזיקה שאתה רוצה לשמוע דרך הרשת ולקבל גישה ב"חכם"

ב"חכם" אתה תגדיר גישה לרשת עם נתב - ראוטר או רשת פנימית ותיראה את המחשב השני שהוא מראה לך את התיקיה של המוזיקה ואלה יהיו ההגדרות שלה

מקש ימני שיתוף -- תן למשתמש גישה מהרשת --- או מרחוק -- הנח למשתמש לשנות שמות קבצים.

אלה הגדרות שאתה צריך לסמן V בשתי מקומות ב"שיתוף". -כל זה אתה עושה ב"טיפש"

ב"חכם" שהוא בעצם תחנת העבודה שלך או מחשב HTPC אתה עושה את הדבר הבא.

מחשב שלי מקש ימני תיקית רשת [map network drive] ושם אתה מגדיר את התיקיה של המוזיקה המשותפת של המחשב השני ככונן במחשב הזה.אם יש

שאלות אני אשמח לעזור.

פורסם
  • מחבר

ממש ממש תודה. אנסה ומקווה להצליח על המכה הראשונה... :xyxthumbs:

פורסם

אם המחשב השני ישן אתה יכול להתקין מערכת הפעלה ישנה וזה גם יעבוד יופי.רצוי XP אבל גם 2000 עושה את העבודה מצויין

מחכה לתגובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים