עבור לתוכן

המלצה למסך ב-1300-1500 ש"ח, ישמש בעיקר לאינטרנט/אופיס אבל גם למשחקים.

Featured Replies

פורסם

הבנתי שאת המסך Philips 200W6CS לא ניתן להשיג יותר בארץ (אם מישהו יודע אחרת אשמח אם תודיעו לי מהר...). אם אפשר אשמח לקבל הבהרה לגבי מה זה בדיוק 200W6MB והאם הוא כדאי.

ראיתי בסטיקי ביקורת טובה לגבי ה-932B. קיים גם 932BF שהמפרט שלו לא זהה לחלוטין (מהירות תגובה טובה יותר) - האם מבחינת האיכות הוא דומה ל-932B?

או שעדיף ללכת על ה-932B? (אני כן משחק מדי פעם לכן מהירות התגובה בכל זאת חשובה לי)

בסביבות 1500 ש"ח יש כבר מסכי "22, של חברות כמו Samsung או Viewsonic. אם בכל מקרה אני מוגבל לפאנל TN במחירים האלו, לא עדיף ללכת על מסך גדול יותר?

לפני שכל המומחים קוטלים אותי ואומרים ללכת על פאנל איכותי יותר, תבינו שזה התקציב ואין מה לעשות.גם אני הייתי רוצה Dell 2408WFP ...

תודה! :silly:

פורסם

הפיליפס מסך איכותי יותר מה-932B או 932BF. תבדוק אם הוא ישנו במדפי החנות זיגזג 2000 או gcomputer שלא מפרסמים אותו בזאפ. אם אתה לא מצליח למצאו, הצעד הבא במידה ואתה לא מסוגל לרכוש VP930 , מסך מצויין שקצת חורג (רק ב-200 ¤ ) מתקציבך, הוא אכן לרכוש TN ברמה סבירה: 932B לא סובל לפי הביקורת מקורונה. מנגנון ה-OverDrive שלו מכוייל כהלכה. לגבי ה- :932BF לפי XBIT הוא המחליף שלו עם צבע מארז שחור באותו עיצוב, מנגנון RTC יותר נמרץ והוסיפו לו אפשרות לניגודיות דינמית, שאולי מועילה לסרטים ולא שימושית כלל למצבים אחרים.

אם אתה רוצה לרכוש 22" שנכנס בתקציב ה-SAMSUNG 226BW כבר אינו בחירה הגיונית היות ו-CHIMEI 221D במחיר נמוך להפליא מציע תמונה יותר איכותית.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אם אפשר כמה הבהרות:

לגבי ה- 932BF אמרת שהוא ה"מחליף" של 932B. לא הבנתי אם פשוט אין לו יתרון על ה-932B (כלומר הוא באותה רמה פרט אולי לסרטים) , או שיכול להיות שהוא אפילו פחות איכותי בפרמטרים אחרים (בעיקר חשובה לי קריאת טקסטים).

לגבי SAMSUNG 226BW, הוא לא בחירה הגיונית בגלל המחיר? או של-CHIMEI 221D באמת תמונה טובה יותר? פשוט ראיתי המון תגובות בפורום על ה-226BW ולא זכור לי ששמעתי על ה-221D.

ודבר אחרון - בין 932B\BF ל-221D, מה אתה ממליץ?

תודה! :anim-jjd:

פורסם

עקרונית לקריאת טקסט אף מסך עם פאנל TN לא ייתן לך אותה מצויינות של אחידות תאורה ברקע, שאופף את הטקסט, או איפנון איכותי של התאורה האחורית ללא הבזקי טקסט. לכן אני ממליץ לך לחשוב טוב טוב, לפני שאתה קונה מסך מבין שלושת הנ"ל, כי ה-VP930 טוב יותר פי עשרות מונים בתחום זה מהם, והוא בבחינת קפיצת מדרגה באחידות הפנל גם במבט ישיר וגם בהזזות ראש של 5 ס"מ מצד לצד במהלכן אינו מצהיב או מראה גוון אחר ברקע הלבן. שינויי הגוונים הללו והבזקי הטקסט בפאנלים הנחותים יכולה לגרום להתעייפות בעת קריאה ממושכת, ולכן מסכים מבוססי TN מומלצים רק למשחקים והם סתם ביזבוז משווע של השקעה לשימושים אחרים - וכמו שפעם אמרו כאן בעבר הם טובים בשביל לשבור אותם על הראש של מי שממשיך לייצר, לשבחם ולדבוק בהם.

אם אתה מתעקש לדעת: B לא יראה לך קורונה בשעה ש-BF כן. לסרטים לא נראה לי שיש לו יתרון על פני ה-B, מכיוון שבכל מקרה הניגודיות האמיתית זהה ולא תיתן לך שחור חזק כמו שמופיע ב-VP930. פאנל VA תמיד יהיה טוב יותר מבחינת חוזק הצבע השחור ויציבותו בזוויות קלות או רחבות לעומת ה-TN. כאשר אתה רואה שחור חלש בתנאי תאורה רכים בסרטים ההנאה שלך מאוד נפגמת בנוסף לזה שיש דליפות אור יותר בולטות בסצינות חשוכות ב-932B/BF (תסתכל בצילומי אחידות פאנל במבחן ל-19" פשוטים תשווה אותם לצילומים של מסכי 19" איכותיים).

אכן, ה-221D, למרות שמו הלא כל כך נודע של היצרן ומחירו הזול, הנו מסך יותר טוב מה-226BW מבחינת איכות תצוגה (וזה עדיין לא אומר שהוא יותר טוב ממסכים עם פאנל VA או IPS.). על ה-226BW אתה רואה יותר תגובות בעיקר משום שהעדר נוהר אחרי השם ומכיוון שהדגם הזה תפס הייפ מוגזם יחסית לאיכויות תמונה שלו, שלא דומות בכלל ל-971P המשובח (כפי שזה היה בעבר עם ה-L1970HR של LG שבסה"כ היה לו פאנל TN ממוצע כמו כולם). ה-22" מציעים לעומת 19" חוויית משחק עדיפה מבחינת תחושת הראייה המרחבית זה הכל, ולגיימרים מושבעים, שלא מעניין אותם סרטים או עבודות משרדיות, אנו ממליצים עליהם. עם כל הכבוד לרזולוציה הגבוהה 1680X1050 , שיש לה פוטנציאל להצגת שני יישומים הפאנל הנחות מקלקל את חויית השימוש, לכן בשורה התחתונה לשימושי טקסט עדיף 19" עם פאנל VA מאשר 22" עם TN.

פורסם
  • מחבר

לגבי הפיליפס בדקתי בחנויות האלו, הוא לא קיים אצלם במלאי.

לצערי ה-VP930 קצת יקר לי. כיוונתי יותר לסכום של כ-1400 ש"ח.

הקורונה שאתה אומר שתהיה ל-932BF יותר מל-932B, מהי בדיוק ואיך היא משפיעה על קריאת טקסטים?

ושוב בין 932B ל-221D, מה אתה ממליץ?

פורסם

קורונה, שהיא מריחה המופיעה אחרי אובייקט נע (למשל סמן העכבר על רקע כגון בצבע אפור) והיא בעלת צבע שונה מצבע האובייקט, לא משפיעה בכלל על איכות הצגת טקסט.

אם אתה רוצה שטח עבודה גדול בצדדים לצורך עבודה בשני יישומים במקביל או לקרוא קבצי אקרובט בזום גדול קח 221D. באינטרנט התוספת בפיקסלים בצדדים לא נותנת יתרון כי יש הרבה שטח מת, כך שעבור גלישה נטו 22" סתם יתפוס מקום פיזי, ואז יותר כדאי לרכוש 932B.

בגובה ההבדל לטובת ה-22" הוא 26 פיקסלים כך שההבדל לא ממש מכריע כאן. גם מבחינת מידת הפיקסול וגודל טקסט ההבדל בין 19" ל-22" זניח. על מנת לקבל החלטה ללא התחבטויות נוספות הדבר הכי טוב זה שתלך להתרשם בתצוגות מ-22" ברזולוציה טבעית לצד 19" (ברזולוציה טבעית גם).

פורסם
  • מחבר

ok, בגלל שאני כן עובד לפעמים על מספר יישומים במקביל נראה לי שה-22" יותר מתאים לי, בהנחה שאיכות התצוגה שלו גם טובה.

שאלה אחרונה, לגבי משחקים - האם בגלל שהרזולוציה הטבעית של 22" גדולה יותר, תהיה לי בעיה להפעיל משחקים "תובעניים" ברזולוציה הזאת (מבחינת ביצועים הכוונה)? אם עובדים ברזולוציה לא טבעית (בכלל, ובפרט במשחקים בגלל בעיה של ביצועים) אז איכות התמונה נפגעת באופן די רציני, לא?

כרטיס המסך שלי הוא Sapphire HD2600XT DDR3 256MB.

פורסם
  • מחבר

מישהו לגבי השאלה האחרונה??

אני חייב כבר לקנות!!!

פורסם

איכות התמונה ברזולוציה לא טבעית נפגעת בקריאת טקסט. במשחקים - כמעט שלא.

פורסם

מעניין שמציינים כאן את ה-221D לטובה על פני הסמסונג.. יש לי אותו אצל ההורים, ואת ה-206BW בעבודה, ואני דווקא התרשמתי יותר מאיכות התמונה והזוויות של הסמסונג. אם כי כמובן שהם לא אחד ליד השני אז קשה באמת להשוות ישירות.

את ה-221D קניתי כי אני לא משתמש בו הרבה מדי וקיבלתי אותו בזול מאוד.

אני מאמין שדווקא מבחינת אחוז התקלות של הספק כוח והאלקטרוניקה של הצג, הצ'ימי יותר מועד לפורענות - לא כך?

הגובה הנמוך שלו גם קצת מעצבן.

אני צריך לקנות מסך לגיסיתי בקרוב, עד 1300-1400 ש"ח, ומתקשה לבחור ביניהם.

פורסם
  • מחבר

הגובה הנמוך שלו גם קצת מעצבן.

עד כמה נמוך הוא? יותר נמוך ממסך 19" לא רחב? man of orleans כתב שההבדל בגובה, למרות שהוא לא מורגש, הוא 26 פיקסלים לטובת ה-22". ולא להפך. אם הוא בגובה של 19" לא רחב זה מספיק לי.

אבל לפי חישוב שאני עשיתי (נראה לי שזו גיאומטריה פשוטה לא?) 22" נמוך יותר -גובהו 10.78" לעומת 11.4" במסך ה-19". למה לא עושים מסכים גדולים שהם לא wide? נראה לי דפוק שצריך מסך 24" יקר בשביל לעבוד עם גובה נורמלי. בעבודה עם מסמכים ב-19" אני אפילו משתמש לפעמים ב-pivot, אז בטח ש-22" רחב ללא pivot יהיה נמוך לי.

כבר החלטתי שאני הולך על ה-221D, עכשיו אני כבר לא בטוח. :kopfpatsch:

פורסם

גם אם יש הבדל ביניהם הוא לא שווה את ההפרש.

את תנאי האחריות צריך לברר היטב לפני הקניה בכל מקרה.

פורסם

זה מחלה של כל המסכים הזולים שלא ניתן לכוון להם את הגובה, זה דיי מעצבן.. אם אין שולחן גבוה יחסית לדעתי זה יכול להציק. הכי טוב יהיה ללכת ולהתרשם בעצמך.

פורסם

עד כמה נמוך הוא? יותר נמוך ממסך 19" לא רחב? man of orleans כתב שההבדל בגובה, למרות שהוא לא מורגש, הוא 26 פיקסלים לטובת ה-22". ולא להפך. אם הוא בגובה של 19" לא רחב זה מספיק לי.

אבל לפי חישוב שאני עשיתי (נראה לי שזו גיאומטריה פשוטה לא?) 22" נמוך יותר -גובהו 10.78" לעומת 11.4" במסך ה-19". למה לא עושים מסכים גדולים שהם לא wide? נראה לי דפוק שצריך מסך 24" יקר בשביל לעבוד עם גובה נורמלי. בעבודה עם מסמכים ב-19" אני אפילו משתמש לפעמים ב-pivot, אז בטח ש-22" רחב ללא pivot יהיה נמוך לי.

כבר החלטתי שאני הולך על ה-221D, עכשיו אני כבר לא בטוח. :kopfpatsch:

אתה עושה פה סלט משלושה מושגים שונים.

ראשית - הגודל הפיזי של המסך. כאן 22" רחב באמת קצת נמוך יותר מ-19", אבל ממש קצת. מדובר בהבדל של כחצי סנטימטר ולא כפי שציינת.

שנית - הרזולוציה, מספר הפיקסלים. גם פה הם כמעט שווים לגובה (עם עדיפות זניחה של 26 פיקסלים ל-22"). כמובן העדיפות הגדולה יותר שלו היא לרוחב - 400 פיקסלים שלמים, שזה 30% יותר לעומת 19".

בסופו של דבר, אם הגובה של 19" לא מספק אותך לעיתים בעבודה עם מסמכים, אז בין אם מדובר בגובה פיזי או במספר פיקסלים - 22" רחב לא ייתן לך שום יתרון ומשום שכולם חסרי PIVOT, זה קצת בעייתי.

שלישית, ומה ש-biodome דיבר עליו זה הגובה של המסך מעל השולחן, וחוסר היכולת לכוון אותו בכל המסכים הזולים. זה עשוי להפריע, אבל רק אם יש לך שולחן ממש נמוך ביחס לכיסא. כשיושבים מול מסך, מומלץ שחלקו העליון ולא התחתון יהיה בגובה העיניים, ולכן הבעיה היא לרוב כיסא נמוך ושולחן גבוה, ולא להיפך.

מה גם שאם המסך נמוך מידי - תמיד אפשר להגביהו ע"י דחיפת כמה ספרים עבים מתחתיו. אבל אם הוא גבוה מידי - מה תעשה?

פורסם
  • מחבר

מצאתי חנות שיש אצלה עדיין את ה-Philips 200w6cs, הבעיה שהמחיר יקר יחסית, בערך כמו ה-ViewSonic VP930. יכול להיות שאני אצליח להשיג הנחה,אולי אפילו משמעותית על הפיליפס. אם המחירים של שני המסכים קרובים על מה כדאי ללכת? ואם יהיה הפרש של 100-200 ש"ח לטובת הפיליפס?

אני אזכיר שהשימוש העיקרי הוא לקריאת טקסט אבל משמש גם למשחקים מדי פעם. :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים