עבור לתוכן

[שאלות]בניית מארז מאפס (ומזכוכית)

Featured Replies

פורסם

אוקיית אז לפני שכולם קופצים ואומרים תריץ חיפוש אז חיפשתי (פה) ולא מצאתי כלום בנושא.

יש לי אפשרות לבנות מארז מזכוכית (סגנון מארז פרספקס) בחינם/עלות מינימלית.

האם זה פרקטי? האם זה כדאי? מה אני צריך לקחת בחשבון לפני שאני ניגש לפרויקט כזה בכלל?

עריכה: לא לדאוג לשבירות כי הזכוכית תהיה מחוסמת (בסגנון של שמשה של מכונית)

פורסם

האם זה פרקטי - לא יודע, תחליט אתה? לרוב המארזים הבנויים לבד לא כל כך פרקטיים, השאלה איך תבנה אותו.

האם זה כדאי - למה שלא יהיה כדאי? החלטת לבנות אז לך על זה.

מה שאתה צריך לקחת בחשבון זה בכלל להגדיר לעצמך מה התוצאה שאתה רוצה, לחשוב על מיקום הרכיבים, מידות, סירקולציה, אופן חיבור הפאנלים

(לא יודע איך אתה הולך לעשות את זה בזכוכית)

שיהיה בהצלחה.

פורסם

בשביל לעבוד עם זכוכית (כל שכן זכוכית מחוסמת) מצריכה כלים יעודיים, דראמל לא יעבוד פה.

פורסם
  • מחבר

אתה לא חושב שאני הולך לבנות את זה מזכוכית שאני מוצא ברחוב ודבק מגע נכון? :-\ :-\

הבעיה העיקרית היא מיקום הפאנלים לדעתי, אני צריך לשבת ולסרטט קצת...

+

עוד לא "החלטתי", פשוט העלו לי לראש את הרעיון וחשבתי על זה, יש לי גישה לכל הכלים והחומרים שאני צריך.

פורסם

זה יכול לצאת מדהים.

אתה יכול לעשות מארז קומות, אני מתכנן לעשות כזה, קומה אחת לוח אם וקומה שניה כוננים ספק וLCD

(מארז שוכב)

פורסם

אם אתה בונה מארז מאפס, אני מציע לך להשיתמש בלוחות פרספקס.

ועם מוטות מתכת פשוט לחבר אותם אחד לשני בצורה של מארז. כמובן עם תכנון מתאים ומיקום ל HD ול CD ולמאווררים.

ולעשות חורים בהתאם ללוח האם, למאווררים ולכל מה שעוד דורש ברגים.

מיקום מתאים לכלובים של הHD וה CD .

מן מדף שיחזיק את הספק..

וכל הדברים שיש במארז רגיל.

אני מציע לך למקם את הספק למטה.

הרבה יותר נח.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על מארז שוכב אבל, אבל השולחן שלי מאוד קטן ואם אני ישים את המסך על המחשב זה לא יהיה נוח וגם זויות הצפיה ישתבשו

עריכה:

אם אתה בונה מארז מאפס, אני מציע לך להשיתמש בלוחות פרספקס.

ועם מוטות מתכת פשוט לחבר אותם אחד לשני בצורה של מארז. כמובן עם תכנון מתאים ומיקום ל HD ול CD ולמאווררים.

ולעשות חורים בהתאם ללוח האם, למאווררים ולכל מה שעוד דורש ברגים.

מיקום מתאים לכלובים של הHD וה CD .

מן מדף שיחזיק את הספק..

וכל הדברים שיש במארז רגיל.

אני מציע לך למקם את הספק למטה.

הרבה יותר נח.

אין לי ממש גישה לפרספקס ואם כבר אפשר להשתמש בזכוכית אז למה לא?

לגבי הספק למטה זה מה שאני יעשה 100% כמו במארז שBIG GUY פירסם, ממש נוח...

זכוכית גם נראה לי תראה הרבה יותר טוב מפרספקס.

פורסם

רק לתכנן במדוייק לפני העבודה, אתה לא רוצה להתקע באמצע עם חלקים לא תואמים...

איך אתה הולך לחבר את הלוחות זכוכית אחד לשני?

וסתם לא קשור, זכוכית מחוסמת זה חומר מגניב. היה לנו "קרש חיתוך" מזכוכית מחוסמת, והיינו מפילים אותו בכוונה מגובה של מטר וחצי על הרצפה, נהנים מה"בום"...

פורסם

אני מבין שהשיקול היחיד שאתה עושה מארז מזכוכית ולא מפרספקס הוא שיש לך גישה לזכוכית ולא לפרספקס.

זכוכית הרבה יותר כבדה מפרספקס והרבה פחות נוחה לעיבוד גם אם יש לך את הכלים הדרושים.

אבל אם תחליט ללכת על זה ותתכנן אותו בקפידה אני מאמין שיצא פה משהו ייחודי ויפה.

פורסם

מארז מזכוכית אכן נשמע קטלני ..

כמו שנאמר אם תשקיע מחשבה איך אתה הולך לחזק הכול כדי שהוא יהיה יציב..

תשקיע מחשבה איפה תמקם את הדברים כי את הספק צריך למקם למטה לא רק כי זה מאגניב אלא שלא יפעיל לחץ על הזכוכית כשהוא תלוי למעלה

אותו דבר עם הכוננים והכל .. ואיך תתפוס אותם בכלל

אבל אם יש לך זכוכית וכלים לחתוך דברים(צורות) בזכוכית אז שווה לנסות

פורסם

אני במקומך קודם הייתי חושב על מידות ואח"כ מחשב משקל, זכוכית מחוסמת ממש כבדה, אתה בטח יודע, ואני לא יודע עד כמה מארז של 40 ק"ג פרקטי.

אבל בכל מקרה אני רוצה לראות תוצאות!!! אז אם אתה עושה תתעד כל חלק הכי קטן בפרוייקט.

פורסם

דרך אגב אפשר להשתמש בדבק של אקווריומים...

פורסם
  • מחבר

די אנשים, יש לי גישה למפעל לעיבוד (נקרא לזה ככה) זכוכית עם כל הכלים הדרושים וכל מה שאפשר לחלום עליו, בגלל זה בכלל עליתי על הרעיון.

אני עוד לא בטוח אם זה יצא לפועל, ומן הסתם אני יתכנן הכל לפני שאני יתחיל לבנות...

אשמח לקבל יותר רעיונות מאשר ביקורות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים