עבור לתוכן

מחפשת מצלמה קומפקטית(?) לצילום ילדים,ארועים, סרטונים-במהירות,בלחיצת כפתור

Featured Replies

פורסם

אמא מיואשת-

נמאס לי מהמצלמה שלי-למיטב זכרוני זו CANON A8:

אני מצלמת בעיקר את הילדים וארועים שונים (לעיתים מצלמת נופים כמו תיירת סטנדרטית) , אבל המצלמה לא מספיקה לעמוד בקצב -זמן התגובה של המצלמה איטי במיוחד והילדים כל הזמן זזים...ויוצאים מהפריים (כן, כן, אני חובבנית )גם כאשר אני מעבירה לתוכניות הייעודיות הקיימות במצלמה- המצב לא משתפר.

בנוסף- איכות צילום הסרטונים במצלמה שלי ירודה במיוחד- כמעט כמו סרט שנשאר משנות ה-60 |(-:, אגב, ניסיתי כרטיס זכרון מהיר- לא הרגשתי שיפור במהירות התגובה.

אני מחפשת מצלמה שתהיה קלה לתפעול מהיר (בלחיצת כפתור) ושתגיב במהירות, אה, וגם עם פונקציית ביטול עיניים אדומות

התקציב- עד 1500 ש"ח

האם תבואו לעזרי?

פורסם

מאוד, מאוד, מאוד קשה לצלם ילדים... הם רצים, זזים, קופצים, יש להם אישונים רחבים (ומאוד אדומים בצילומים), מנגנון ביטול (זה למעשה צמצום ולא ביטול) העיניים האדומות חסר תועלת ברוב המקרים כי הוא מאריך מאוד את ההשהיה ולפעמים הילדים מסתכלים בהתחלה לכיוון אחר ואז פתאום מפנים את הראש לכיוון הפלאש.

אני חושב שמצלמות הכיס של פנסוניק יתאימו לך מאוד - יש להם זמני תגובה טובים, מצב סרטים נהדר ומייצב תמונה טוב שיאפשר לך להשתמש פחות בפלאש (אבל יצריך ממך מעט לימוד והבנה של המצלמה). העדשה המעולה עם טווח הזום הנרחב הוא בונוס שמאוד יעזור בטיולים לדוגמא. חסרונם של מצבים ידניים שונים לא ממש רלוונטי.

תנסי לברר על ה-TZ3, אין לי נסיון אישי איתה אבל היא מאוד אהודה על כמה מחברי הפורום הוותיקים.

כמה הערות לגבי מצלמה זאת ובכלל -

הסוללה של הפנסוניק מספיקה למעט תמונות יחסית, אז לטעון לפני כל אירוע ולשקול רכישת סוללה נוספת.

סרטים באיכות גבוה תופסים המון מקום - אם את אוהבת לצלם הרבה סרטים, נא לשקול רכישת כרטיס 4 ג"ב (סיפור של 200-250 ש"ח לכרטיס טוב). כמו כן, רצוי לדעת איך לדחוס את הסרטים האלו אחר כך במחשב, על מנת שלא יחסלו את המקום הפנוי בדיסק הקשיח ויהיה אפשר גם לשלוח אותם בדוא"ל לסבתא/דודה.

חשוב ללמוד קצת על מצב "חצי לחיצה", זה מאוד עוזר בצילום ילדים.

תוספת בעריכה - מצב "חצי לחיצה".

ראיתי לנכון להרחיב על מצב זה, שהרבה חובבי צילום מתחילים לא מכירים ומאוד מקל בצילום ילדים ובע"ח. בעת לחיצה חלקית על כפתור המחשף במרבית המצלמות, העדשה מתמקדת על האוביקט (בחלק המצלמות האוביקט על נמצא המוקד מסומן בריבוע על המסך). ברגע שהעדשה ממוקדת, ניתן לבצע צילום (על ידי השלמת הלחיצה על הכפתור) ללא כל השהיה (פחות מעשירית שניה).

איך עושים זאת למעשה - תופסים עמדה טובה, מייצבים את המצלמה ומכוונים אל הילד שעומד אוטוטו לעשות משהו חמוד. לוחצים עד חצי הדרך ועוקבים אחריו עד שמגיעה ההזדמנות- ואז משלימים את הלחיצה ומצלמים.

חשוב שבמשך הזמן שהכפתור חצי-לחוץ לא יהיה שינוי משמעותי במרחק בין המצלמה לאוביקט, שאז הוא עלול לצאת מפוקוס.

בדוגמא המצורפת - הילד החליט שהוא בונה רכבת (טו-טו) מכל גלילי נייר הטואלט בבית. התיישבתי עם המצלמה ליד "הקטר", ייצבתי את המצלמה היטב (במקרה זה צלמתי עם עינית, זמן חשיפה ארוך וללא מבזק), נעלתי את העדשה על הילד על ידי "חצי-לחיצה" והשלמתי את הצילום ברגע שהוא עמד להניח "קרון" נוסף והיה חסר תזוזה יחסית.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים