עבור לתוכן

בעייה אקוסטית: שמתי לב שהקופסא של הסאב שלי, בלי מילוי צמר סלעים

Featured Replies

פורסם

הבעייה העיקרית בכותרת.

לפעמים שהסאב מנסה להשלים קצת תדרים גבוהיים בשבילו (תחום של 40~70 הרץ) אז אפשר להבחין בקלות ב"הדים" בתוך הקופסה של הסאב, מה שהוביל אותי למסקנה שהכל "חלול" בפנים.

מילוי של צמר סלעים, או כל חומר אקוסטי אחר, יתן באס יותר עמוק?

אם כן אז איזה חומר?

ומה יכול לפתור את בעיית התחום תדרים הבעייתי? -הסאב יכול להוציא את התדרים האלו בלי בעייה, אך תופעת ההד מתוך הקופסה הורס את זה.

תודה!

פורסם

אל תגיע.

ברגע שאתה מכניס צמר סלעים\חומר אקוסטי אחר אתה משנה את נפח התיבה שלו,מנסיון זה משנה את אופי הסאב,רוב הפעמים לרע.

פורסם
  • מחבר

אל תגיע.

ברגע שאתה מכניס צמר סלעים\חומר אקוסטי אחר אתה משנה את נפח התיבה שלו,מנסיון זה משנה את אופי הסאב,רוב הפעמים לרע.

נפח התיבה זה מה שגורם ל"הד" ?

כי אם כן, זה מה שאני מנסה להשיג. יותר באס חם ועמוק, שלא מתעוות מתי שהוא מנסה להוציא צלילים שהם קצת מעל הארסנל שלו.

יש תשובה?

פורסם

ולמה קבעת דווקא שהבעיה היא באקוסטיקה של התיבה של הסאב שלך? (כמובן שזה יכול להיות)

יכול להיות שזה מעבר ליכולת ההפקה של הרמקול, יכול להיות שזה עניין של המגבר גם..

ברגע שאתה נכנס לאקוסטיקה, אתה נכנס לבור שלא הרבה מבינים בו...

בכל מקרה, אם יש לך צמר סלעים , אין סיבה לא לנסות לשלב אותו בתיבה, מי יודע, אולי זה יענה על צרכיך...

רק תוודא שהמעשה יהיה הפיך..

ובאיזה סט רמקולים מדובר, אם אפשר לדעת ?

פורסם
  • מחבר

ולמה קבעת דווקא שהבעיה היא באקוסטיקה של התיבה של הסאב שלך? (כמובן שזה יכול להיות)

יכול להיות שזה מעבר ליכולת ההפקה של הרמקול, יכול להיות שזה עניין של המגבר גם..

ברגע שאתה נכנס לאקוסטיקה, אתה נכנס לבור שלא הרבה מבינים בו...

בכל מקרה, אם יש לך צמר סלעים , אין סיבה לא לנסות לשלב אותו בתיבה, מי יודע, אולי זה יענה על צרכיך...

רק תוודא שהמעשה יהיה הפיך..

ובאיזה סט רמקולים מדובר, אם אפשר לדעת ?

סט ג'נרי לחלוטין 5.1 הכולל סוג של מגבר שמפצל תדרים גבוהיים לסטליטים, וכל מה שנמוך לסאב. נקנה עקב חוסר תקציב. המגבר דיי סבבה, חזק ונותן את התמונה למחיר שלו.

החלפתי את 2 הקדמיים במדפיים, ואת הסאב החלפתי למשהו יותר טוב, 10 אינץ' אקטיבי של מרנץ. אני מאמין שזה מדבקה...כי זה לא מופיע באתר המקורי שלהם.

אבל בכל זאת, אני מרוצה מהביצועים שלו, יורד נמוך, חזק, ופאנצ'י.

אך לפעמים שהוא מנסה להשלים תדרים לתחומי ה40~80 הרץ, מופיעים תופעות לוואי בסאונד, וזה מה שאני רוצה לתקן. ב-90 אחוז מהזמן זה לא קורה, רק בצלילים מאוד ספציפיים. נוצרים "הדים" כאלו מאוד מורגשים בתוך הקופסה (שעשויה מעץ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים