עבור לתוכן

האם מומלץ להתקין XP 64BIT בשביל עבודה עם MAX?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני עושה פרויקט ב MAX ובחלק מהרינדורים שלי, שכוללים חומרים יחסית מורכבים לוקח הרבה זמן. לדוגמה, 19 פריימים ב21 שעות. (אני לא מגזים :nixweiss:).

הוספתי זיכרון, של 2GB.

השאלה שלי היא אם אני יתקין XP של 64BIT כמובן עם MAX של 64BIT יהיה שינוי משמעותי בביצועי המחשב?

צירפתי PRINT SCREEN של המפרט שלי.

תודה מראש לכולם :D

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם סה"ך יש לך 2GB (לא הצלחתי להבין) אז נראה לי שעדיף שתישאר ב- 32-bit, כי עם זה ש- windows עצמה תופסת יותר זיכרון יישאר לך בסוף פחות זיכרון ל- MAX.

אתה יכול לתת דוגמא מה אתה עושה שדורש כ"כ הרבה זמן חישוב? הרבה פעמים אתה יכול לעשות אופטימיזציות שיקצרו בצורה דרמטית את זמן החישוב בלי שיורגש הבדל באיכות.

פורסם
  • מחבר

היי - תודה על התגובה.

סליחה אם לא הייתי ברור - יש לי 4GB זיכרון DRAM.

אהרד דיסק יש לי 250GB - לא תיהיה לי בעיה מהבחינה הזאת.

יש לי חומר שיצרתי ב MAX - חומר שמדמה קרח או קרחון שהוא מאוד מורכב ולכן לוקח לרנדר פריים אחד המון זמן - אבל ממש המון (איזה שעה או שעה וחצי פריים אם אני לא טועה).

מקווה שהייתי יותר ברור הפעם ::)

פורסם

ומה שמגביל אותך זה הזיכרון? (=בזמן רינדור הדיסק נטחן?)

אם כן - אז נשמע שתוכל לראות שיפור שיכול להיות משמעותי.

אם לא - קשה להאמין שתוכל לראות שיפור משמעותי, ועדיף לך לנסות לשפר את החומר (אגב, אתה משתמש ב- MR או ברנדרר הרגיל?)

פורסם
  • מחבר

כן - אני משתמש בMR בגלל החומרים שאני משתמש בהם.

בקשר לזיכרון אני חייב לומר שאין לי מושג אם הזיכרון נטחן או לא. יצאתי מהנקודת הנחה שעוד זיכרון DRAM יעזור, וראיתי באתר של מייקרוסופט רינדורים של 64BIT מול ה 32BIT והיה הבדל - השאלה הוא הוא יתבטא גם אצלי לפי המערכת הקיימת.

איזה חומרה "אחראית" על הרינדור? ה CPU רק, או שיש לזיכרון DRAM גם ערך פה?

מה שאני כן יודע שזה לוקח שעות :kopfpatsch:

ושוב תודה לך על התגובה

פורסם

ייתרון אחד ברור של ה- 64bit הוא שלמערכת ההפעלה יש גישה לכל ה- 4GB זיכרון (בעוד של- 32bit יש רק ל- 3GB)

ייתרון תיאורטי הוא שגרסת ה- 64bit יודעת לעשות חישובים קצת יותר יעילים תוך שימוש ב- instructions של 64bit.

הזיכרון משמש לטקסטורות, ולמבני זיכרון שונים שמשמשים את הרנדרר.

אם לא כל המידע שהרנדרר צריך יכול להיכנס בזיכרון הפיזי, הוא יישאר על הדיסק, ומכיון שקריאה מהדיסק איטית בכמה סדרי גודל מקריאה מהזיכרון, תהיה פגיעה בביצועים. אם ה- 1 GB הבדל בזיכרון יגרום לזה שהכל ייכנס בזיכרון הפיזי, אז אתה אמור לראות שיפור משמעותי.

אגב, כיוון ש- MR יודע להשתמש יופי בריבוי מעבדים, נראה לי שתוכל לקבל שיפור של כמעט פי 2 בביצועים אם תחליף ל- quad-core.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה :xyxthumbs:

שאלה בבקשה - האם תוכנות כמו , AFTER AFFECT ,PREMIERE או PHOTOSHOP יעבדו על ה64B או שצריך גירסה מיוחדת שלהם?

פורסם

בקשר לזה אין לי שום מושג. אולי מישהו אחר כאן יידע לענות לך.

עד כמה שאני יודע הבעיות היחידות עם ה- 64bit אלא בעיות תאימות של דרייברים.

בנוסף לזה בתוכנות מסוימות כותבים מחדש חלקים מסוימים ככה שינצלו יכולות של 64bit.

פורסם

אין גרסה מיוחדת, תוכנות ה Creative Suite של ADOBE הן 32 ביט בלבד (למרות ששמעתי על כוונה לנצל את היכולות של 64 ביט כפי שבומרנג אמר, זה כנראה עניין של זמן - אבל לא בקרוב). אבל לא רק שהן יעבדו יופי על מע' הפעלה 64 ביט (לפחות ברמה העקרונית במע' נורמלית ולא רוויית בעיות כמו XP64), אלא שככל שיש לך יותר זכרון, אתה תרגיש שיפור בביצועים. גם מעבר (הרבה מעבר) ל 4GB.

פוטושופ לדוגמא, כאפליקציה של 32 ביט, מנצלת עד 3GB זכרון עבור המידע הרסטרי של התמונות (כלומר כשתרצה לשנות את השימוש בזכרון ל 100% תראה שמתאפשרים לך רק 3 GB לכל היותר), והשאר שמור לפלאגאינים, פילטרים, actions וכד'. אבל (וזה אבל חשוב) - כשיש לך יותר מ 4 GB RAM, לא רק שיש הפרדה יעילה משאר התוכנות שרצות בזכרון, אלא שמערכת ההפעלה מסוגלת לנצל את היתר כזכרון מטמון עבור Scratch space במקום הדיסק הקשיח. וזה יתרון עצום. לכן יש הבדלים בביצועים אפילו בין 4, 6 ו 8 GB זכרון בעבודה תחת 64 ביט. (8 GB זכרון למשל מועיל כשמשתמשים ב PS וב Illustrator בו זמנית, ונותנים להם להשתמש בזכרון עד הסוף).

אני מאמין שכל זה נכון בדיוק באותה מידה גם עבור שאר תוכנות ה CS.

דרך אגב, בעבודה במע' הפעלה 32 ביט, פוטושופ משתמשת לכל היותר ב 2GB: עד 1777MB למידע הרסטרי והיתר לפלאגינים ופילטרים. כדי שתנצל יותר זכרון (עד 3GB), צריך להפעיל את ה 3GB switch של הווינדוס בקובץ boot.ini. היו די הרבה דיווחים של בעיות שנגרמו כתוצאה מכך, אז אני אישית לא נוגע בזה.

אני חושב שבאותה מידה זה נכון לגבי כל תהליך ברמת המשתמש בוינדוס 32 ביט, בין היתר רינדור ב MR. אתה לא יכול לנצל יותר מ 2GB זכרון כל עוד לא הפעלת את ה switch הזה.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מודה לכם על התגובות - עזרתם לי המון והרחבתם אופקים.

אני חייב להגיד שניסיתי להתקין אתה 64 BIT הבוקר ומשהו לא עבד שם כמו שצריך עם הכרטיס מסךת המסך ממש קרטע ונגרר בקושי.

הצלחתי לרנדר משהו קטן - רק לשם הבדיקה הייתי חייב - וניראה באמת שיש שינוי לא קטן ברינדור.

אך בגלל שהמערכת עשתה לי בעיות ואני קצת לחוץ עם הגשה של פרויקט החזרתי את המערכת XP הישנה עם ה 32BIT וכנראה שהיא תלווה אותי עוד מספר חודשים - לפחות עד שהלחץ יירד קצת. ;)

המון תודה על כל העזרה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים