עבור לתוכן

שאלה על תרגילים בטריגונומטרי (4 ו-5 יחידות)

Featured Replies

פורסם

יש תרגילים בטריגו הדורשים להביע תשובה עם מפרמטרים. זה לא קשה. בסך הכל עושים את אותן פעולות שעושים עם מספרים. הבעיה שהדרך מאד מאד מגעילה וברוב המקרים אני לא יודע איך להיפטר מאותם סינוסים/טנגסים. אני אף פעם לא מצליח להגיע לתשובה שבספר, למרות שהדרך נכונה לחלוטין. למישהו יש טכניקה עובדה?

פורסם

לא משנה Chymes תלמד את כל הטכניקות הטריגונומטריות , אם זה במשוואות , אם זה בזהויות וכדומה , או בגאומטריה

זה חשוב מאוד ללמוד את זה , ואתה תראה שבהמשך , זה לא יהיה לך קשה בכלל , ותגיע בקלות לפתרון שבספר\תרגיל כלשהו

פורסם
  • מחבר

אני אתן דוגמא:

למשל אני צריך להביע את צלע AB במשולש ישר זווית ABC.

סתם, אני ממציא:

זווית: a

צלע 5

אני משתמש ב-tan מול חלקי ליד. זה יוצא ככה: tan a הבעיה שאני לא יודע מה אחר כך. איך לעזאזל נפתרים מ-tan? בחישוב מספרי זו לא בעיה, הבעיה היא עם פרמטרים.

פורסם

פתח ספר, ותראה איזה שוויונים יש לטנגנס.

ועכשיו פשוט תתחיל לשחק איתם. אתה רוצה להגיע לסינוס? אז תראה איזה שוויון מקשר בין טנגנס וסינוס. אתה רוצה להגיע מזווית a ל-2a? אז תראה איזה שוויונים כאלה יש.

פורסם

ברוב הבעיות באותיות לא נפטרים מהטנגנס.

פשוט נשארים מלא אותיות. תראה שגם התשובות בספר זה ככה.

אם התשובה בספר שונה כנראה הם השתמשו בזהויות. למשל שקוסינוס חלקי סינוס זה טנגנס.. (או שזה הפוך? :x)

פורסם
  • מחבר

פתח ספר, ותראה איזה שוויונים יש לטנגנס.

ועכשיו פשוט תתחיל לשחק איתם. אתה רוצה להגיע לסינוס? אז תראה איזה שוויון מקשר בין טנגנס וסינוס. אתה רוצה להגיע מזווית a ל-2a? אז תראה איזה שוויונים כאלה יש.

אני מדבר על טריגו במישור, לא על משוואות טריגונומטריות.

[br]פורסם בתאריך: 20.01.2008 בשעה 20:19:46

ברוב הבעיות באותיות לא נפטרים מהטנגנס.

פשוט נשארים מלא אותיות. תראה שגם התשובות בספר זה ככה.

אם התשובה בספר שונה כנראה הם השתמשו בזהויות. למשל שקוסינוס חלקי סינוס זה טנגנס.. (או שזה הפוך? :x)

הבעיה שזה ממש מגעיל וארוך, במיוחד אם אני צריך להשתמש במשפט הסינוסים/קוסינוסים או שהדרך לפיתרון ארוכה ותלולה. (איך לעזאזל עושים משפט קוסינוסים ל-COS 90 -a) האותיות/קוסינוסים ממשיכים להצטבר ואז זה בכלל לא מובן. השאלה אם אני יכול להשאיר את זה ככה ולתת לבוחן לשבור את הראש או שמורידים ניקוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים