עבור לתוכן

"ערב" משהו יפה שווה לראות.

Featured Replies

פורסם

צולם עם DSC-W30 מצלמה לא משהו אבל דווקה יצא מאוד יפה... לא נערך, תהנו...

BTW.. צולם ברמת גן לפני כמה שבועות...

דרך אגב אפשר לעשות עם המצלמה שלי את הצילומים האלה שבהם רואים את כל הדברים הסטטיים בפוקוס ואת הדברים הדינמיים בטישטוש.. זה עובד טוב על כבישים מהירים :P

חכו מעט התמונה גדולה אבל יפה.

http://www.silvup.net/up/x4xgci6ccmie8d5.jpg

פורסם

שקיעה ממש יפה. תנסה אולי להתאמן על התמונה הזאת בחיתוכים - cropping, בתוך התמונה שלך "מסתתרות" כמה קומפוזיציות מאוד יפות (כמו בציור השבועי לילד).

התופעה של טשטוש עצמים דינמיים לא ייחודית לסוני שלך - היא קיימת גם במצלמת דגרוטיפ מלפני 150 שנים. זהו כלי יצירתי נהדר, אבל הגבול בין תמונה יפה לסתם תמונה מטושטשת דק מאוד. הדרך הכי טובה זה פשוט לצלם כמה שיותר ולנסות טכניקות שונות ומשונות.

(התמונה שצרפתי צולמה עם מבזק ב-2nd curtain בעוצמה חלשה יחסית, מה שיצר את האפקט המעניין, מצטער על החלק "השרוף").

והכי חשוב - האדם היחיד שיש לו את הסמכות אם תמונה שלך שווה משהו - זה אתה.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תמונה יפה ^^ :xyxthumbs:

עכשיו יש לי כמה שאלות:

1) "ב-2nd curtain בעוצמה חלשה יחסית" הסבר את עצמך... תזכור שאתה מדבר עם נוב.. ;D

2) יש לי שאלה ממש נובית אבל מה זה ISO.. שמעתי שזה חשיפה או משהו כזה, איך זה עובד?

3) והכלל אפשר להגיע לתוצאות יפות עם המצלמה שלי או ככה ככה?

4) יש עוד מצבי צילום חוץ מהעיגול הזה על המצלמה? אולי מצבים נסתרים?

THX ;)

פורסם

1) המבזק הופעל בעוצמה חלשה יחסית (דרך הבקרה הידנית של המצלמה שלי) במצב שבו הוא הופעל בסוף החשיפה ולא בתחילתה.

2) ISO/ASA הוא מספר המייצג את רגישות סרט הצילום (או החיישן) לפי תקן מסוים, בלי להכנס לפרטים - ISO גבוה פרושו חיישן רגיש יותר לאור אבל עם יותר רעש ("לכלוך"), תנסה לצלם בערכי ISO שונים ובפרמטרים שונים ותראה בעצמך או שתריץ חיפוש ברשת.

3) אפשר להגיע עם המצלמה שלך (או כמעט כל מצלמה למעשה) לתוצאות מהממות, אתה רק צריך קצת כשרון והרבה ידע וניסיון. לפני מספר ימים העלתי את הקישור הזה - http://www.flickr.com/photos/41249301@N00/285001100/ תמונה מפורסמת שצולמה במצלמה של דולר.

4) אם אתה רציני ורוצה ללמוד צילום - יש ברשת מספר אתרים מעולים לנושא, אישית היתי ממליץ לך על הספר "המדריך השלם לצילום" של מייקל לנגפורד (לפני מספר ימים בהודעה אחרת קראתי לספר בטעות "עקרונות הצילום" - טל"ח). הספר כבר מאוד ישן, אבל עדיין נמכר וראיתי אותו עכשיו ברשת ב-105 ש"ח. תתעלם מהפרקים על פילם ופיתוח בחדר חושך ותקרא היטב את הפרקים על קומפוזיציה, נושא והפיזיקה של הצילום.

במקביל הייתי ממליץ לך לקרוא היטב את המדריך למשתמש של המצלמה שלך.

בהצלחה - ולא לשכוח להעלות את התמונות המוצלחות שלך כדאי שכולם יוכלו להנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים