עבור לתוכן

דירוג של בטריות נטענות

Featured Replies

פורסם

אני צריך דירוג לבטריות נטענות

אני יודע למשל שניקאל קדיום היא הכי פחות טובה...

אבל מה עוד יש היום? מה זה לטיום פולימר? אם יש למישהו איזה מאמר שיכול לעזור לי אני אשמח

תודה...

פורסם

מצברים שאני מכיר:

ניקל קדמיום: Ni-cd

סוללה די מיושנת, לוקח לה המון זמן להיטען, בעלת אפקט זיכרון (חובה לפרוק לפני טעינה מחדש)

ניקל מטאל: Ni-Mh

דומה לניקל קדמיום, אך משופרת בכל הפרמטרים, פחות זמני טעינה, מספיקה ליותר זמן ואפקט הזיכרון מצומצם.

ליתיום איון: Lithium-ion

הסוללה שכולם מכירים בפלאפונים. אמורה להיות ללא אפקט זיכרון, קלה יותר, נטענת מהר ומספיקה להרבה יותר זמן.

מצבר חומצת גופרית - מה שיש באוטו.

הסוללות הרגילות:

אלקליין - אין יותר מדי מה להגיד, חזקה וזמינה.

ליתיום - סוללה קלה מאוד, עם הספק אדיר, הבעיה שהיא נפיצה מאוד...

יש גם כל מני קבלים אבל לא שמעתי שעושים בהם שימוש.

פורסם
  • מחבר

ומה זה לטיום פולימר?

פורסם

ומה זה לטיום פולימר?

זה כמו Lithium-ion כלומר ליתיום שאפשר להטעין (קיצור שלה זה Li-Po), מבחינת המבנה היא קלה יותר (אפשר לייצר אותה בכל מני צורות לעומת ליתיום איון שצריכה להיות נתונה בלחץ עם לוחות מתכת), יש עוד משהו במבנה שלה שהיא דחוסה יותר וזה אומר שסוללה באותו גודל היא בעלת קיבול גבוה יותר (מספיקה ליותר זמן).

אבל יש בעיקרון 3 סוגים לסוללות ליתיום נטענות: (הסברתי על השניה, השלישית לא מכיר האמת ולא יודע מה היתרונות)

Lithium - ion

Lithium ion polymer

Lithium polymer

פורסם

ליתיום פולימר- סוללה שהאלקטרוליט שלה הוא פולימר במצב מוצק (יותר כמו ג'ל, אבל עדיין מוצק....)

חסרונות-

פחות עמידה לטמפרטורות קיצוניות, לא בטוחה לשימוש עם מטען לא מתאים.

יתרונות-

קיבולת גדולה ביחס לגודל הפיזי, אפשרית לטעינה מהירה ללא נזק/אפקט זכרון, לא מוגבלת לצורה מסוימת, ניתנת לשימוש במכשירים שדורשים פריקה מהירה מאוד ללא נזק או אפקט מצטבר כלשהו, אורך חיים גבוה מאוד.

המגמה היום בשוק היא לכיוון ליתיום פולימר.

כיום סוג הסוללה הזה נפוץ מאוד בטיסנאות, שם צריכים הרבה זרם בזמן קצר מאוד (כלומר- פריקה מהירה מאוד)

יש לי 2 מסוקים שמשתמשים בסוג הסוללה הזה. אחד מהם כבר מעל לשנתיים- ועד היום, בשימוש כמעט יומי, לא ירד זמן התפעול שלה.

פורסם
  • מחבר

סבבה... תודה רבה...

פורסם

Pika007, תגיד זו לו אותה הסוללה ששרפה מטוס לפני זמן מה? או שזו הייתה סוללת ליטיום הרגילה? (עם הגז הירוק שנפלט אם היא נדפקת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים