עבור לתוכן

שאלה בנוגע להספק של רסיבר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם יש לי מגבר של JVC דגם 6052 בעל הספק 500W עכשיו לפי הפירוט הוא מפצל את זה כנראה ל5 ערוצים שונים שווה...עכשיו שאלתי חבר שלי בנוגע לעובדה שכל רמקול קידמי שלי צורך 250W אז חיברתי לרסיבר הזה רק את הקידמיים ואת הסראונד הכללי לרסיבר נוסף בקיצר הוא אמר לי שהעובדה שרק שניהם מחוברים והרסיבר מכוון ל ערוץ פרונט סטראו בלבד לא אומר שהוא מפצל אל הרמקולים את כל ההספק המלא שלא אלה של כל יציאה ז"א 100W לכל רמקול והוא אמר לי שצריך לשנות משהו בריסבר פיזית בישביל לדאוג לפיצול כזה...האם זה נכון?..ואם כן מישהו יודע איך או איפה יש לי הסברים לזה???

פורסם

רמקול הוא מוצר פסיבי, כלומר מה שרשום לך על הרמקול לא מציין שום דבר חוץ מההספק שיא שהוא יכול לקבל מהרסביר מבלי להישרף!

אין לך מה לדאוג, גם אם היה רשום 1000 וואט RMS זה לא היה אומר כלום!

פורסם
  • מחבר

אז רגע....שני הרמקולים הקידמיים שלי הם 250W (או שלא...מה שכן הם 4WAY ודיי גדולים ומסיביים) ויש לי עוד 2 רמקולים קטנים יותר שהם 150W וסנטר של 150W אני יכול לחבר הכל לרסיבר להגביר עד הסוף ולא לדאוג שהרסיבר ישרף??

פורסם

כן!

רק תדעג שלא לשרוף את הרמקולים עצמם!

לפעמים יש קפיצות מתח איומות שיכולת להגיע להספקים מאד גבוהים, וכך לשרוף את האלמנטים או להזיק לקרוס שבתוך הרמקול!

קרה לי כבר לצערי!

וזה עוד מגבר של 60 וואט RMS שהעיף רמקול שיכול לקבל 100 וואט בשיא!

פורסם

אם אתה תגביר יותר מידי והרסיבר "ירגיש" שזה מזיק לו - OVERLOAD הוא יכנס למצב הגנה ויכבה, קרה לי כמה פעמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים