עבור לתוכן

משהו מעניין בקביעת פרופיל צבאי

Featured Replies

פורסם

נניח יש לי מחלה X ומחלה Y

ששתיהן אמורות להוריד לי פרופיל ל82..

על מחלה X מקבלים 82 וגם על מחלה Y מקבלים 82

אז אם יש לי את שתיהן, אני אקבל פחות מ82 או 82?

תודה.

פורסם

תקבל 82

פורסם

אני מציעה לך לגשת לבית חולים אם יש לך את מחלת XY

פורסם
:lol: :lol: :lol::funnypost:
פורסם

תאמין לי עדיף לך להיות עם 82 ולא 72.

פורסם
  • מחבר

למה ~~?

ואנשים.. לא מדובר עליי ~~

הצו הראשון ביום ראשון בעוד שבוע :\

פורסם

בהצלחה. אני מקווה שאתה מוכן נפשית להיאנס בפעם הראשונה.

פורסם

למה ~~?

ואנשים.. לא מדובר עליי ~~

הצו הראשון ביום ראשון בעוד שבוע :\

כי 72 זה תותחנים, שיריון, אופציה למודיעין שדה ולעוד כמה דברים (המוטיבציה של מתגייסים ללכת לשיריון/תותחנים לא גבוהה).

ו-82 זה כבר חי"ר, ואז יש אפשרות להכנס לחטיבות החי"ר: צנחנים, גולני, גבעתי, כפיר, ונח"ל, כמו גם יחידות אחרות.

כמובן שלא הכל שחור ולבן, ולא כל מי שיש לו פרופיל 72 ילך לשיריון/תוחנים, וכל מי שיש לו 82 ילך לחי"ר, אבל יש סבירות גדולה שזה כן יקרה.

פורסם

כי 72 זה תותחנים, שיריון, אופציה למודיעין שדה ולעוד כמה דברים (המוטיבציה של מתגייסים ללכת לשיריון/תותחנים לא גבוהה).

ו-82 זה כבר חי"ר, ואז יש אפשרות להכנס לחטיבות החי"ר: צנחנים, גולני, גבעתי, כפיר, ונח"ל, כמו גם יחידות אחרות.

כמובן שלא הכל שחור ולבן, ולא כל מי שיש לו פרופיל 72 ילך לשיריון/תוחנים, וכל מי שיש לו 82 ילך לחי"ר, אבל יש סבירות גדולה שזה כן יקרה.

המוטיבציה על הפנים בגלל המלחמה האחרונה.

זה לא אומר שבשריון למשל לא עושים כלום (רמז - עושים, והרבה)

ואני לא מבין מה ההתלהבות היחסית גדולה לשרת בחי"ר.

בכל מקום יש יתרונות וחסרונות. ולשריון אין חסרונות יותר גדולים מאשר לחי"ר.

פורסם

המוטיבציה על הפנים בגלל המלחמה האחרונה.

זה לא אומר שבשריון למשל לא עושים כלום (רמז - עושים, והרבה)

ואני לא מבין מה ההתלהבות היחסית גדולה לשרת בחי"ר.

בכל מקום יש יתרונות וחסרונות. ולשריון אין חסרונות יותר גדולים מאשר לחי"ר.

לא הכרזתי על שום דבר בהודעה שלי, ולא אמרתי ששיריון לא עושים כלום (ונכון, הם עושים המון), פשוט הצגתי את העובדות בגדול.

אני לא יודע בקשר ליתרונות ולחסרונות, ואני לא יודע גם מה הסיבות, אבל הרבה מהמתגייסים לשיריון ותותחנים לא רוצים לשרת שם.

המלחמה זאת אחת מהסיבות, וכמוהה יש גם אחרות...

דווקא המוטיבציה לתותחנים כן עלתה בעקבות המלחמה, בגלל שהם פעלו נונסטופ במהלכה.

פורסם

המוטיבציה בתותחנים שואפת לאפס..

פשוט ככל שעובר הזמן אנשים משלימים עם זה שהם שם אז הם מסתפקים בהיותם קרביים ובהרגשה שחיל התותחנים באמת נחוץ בקרב/מלחמה.

פורסם

פשוט ככל שעובר הזמן אנשים משלימים עם זה שהם שם אז הם מסתפקים בהיותם קרביים ובהרגשה שחיל התותחנים באמת נחוץ בקרב/מלחמה.

מה שלא נכון לפי דעתך המלומדת?

צריך קצת מזל "ליפול" עם חברה טובים, בכל החילות יש דברים מעניינים ואפשר לתרום. גם חיל אויר וים.

פורסם

זה נכון, אבל כשאתה שם יש את ההרגשה שחבל ולא הגעתי יותר רחוק וזה נכון לגבי הרבה אנשים בתותחנים.

פורסם

יהיה לך 82 עם 2 סעיפים, אני כמעט בטוח בכך.

אני ממליץ לך לנסות לקבל פרופיל גבוה ככל שתוכל גם אם זה כרוך בהעלמת מחלה וכו', אלא אם כן מדובר במשו קריטי שיש חשש שייגרום לבעיה בשירות קרבי...

בצו הראשון במבחניםם תתרכז היטב ותנסה לענות על כל השאלות כלומר כמה שיותר מהר וביעילות מקסימלית.

בראיון אישי ובשאלונים תיהיה בראש של אני אעשה הכל בשביל המדינה, לא משנה באיזה תפקיד אני אהיה בין אם זה שייטת 13 ובין אם זה להדליק תממטרות בקריה כל בוקר! בקיצור תגיד שאתה רוצה שואף לשירות כמה שיותר משמעותי וכמה שיותר לתרום.

עכשיו למה אני אומר את זה? רובכם ייתקפו אותי ויאמרו שאני אידיוט וטיפש. טעות! אני לא אידיוט ולא טיפש...

אם יש לך בעיות רפואיות באמת תוכל להוריד פרופיל בקלות בכל שלב, אך אם תרצה להעלות פרופיל כאן כבר תיתקל בקשיים רציניים.

את הקב"א שנקבע לך אני לא חושב שאפשר לשנות, לכן מומלץ שתשאף להכי גבוה וע"י אמירת הדברים שהזכרתי לעיל תזוכה בכמה נקודות בראיון.

אני אישית פרופיל 97 קב"א 56... אני יוכל להתקבל ל99% מהיחידות בצה"ל, אני אחרי צו ראשון כן... אז עוד לא קיבלתי זימונים אבל אני אקבל אולי לא לטלפיות אבל כל השאר... תיהיה בטוח! =]

פורסם

זה לא אומר כלום.. יום סיירות אתה תקבל.. נגיד ולא עברת את הגיבושים אז יש מצב גם תישלח לתותחנים/שריון.. קוראים לזה "השבחת גדודים" של קבאיס"ט גבוה לחיל פרופילניק למשל... או בכלל כמובן החי"ר הרגילים..

ככה שיש סיכוי להכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים