עבור לתוכן

דילמה רצינית בקניית מסך 19/20''. תקציב 1600 ש"ח + CRT vs LCD

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם!

התרשמתי מאוד מהמאמרים ביקורות וסיקורים בפורום, עושה רושם שאתם מקצועניים ביותר! ;) באמת סחטיין על העבודה!

(במיוחד מהמדריך השלם למסכי LCD שסגר לי הרבה חורים).

ועכשיו לתכלייס.

ברשותי מחשב בן בערך 4 שנים ואני מתכוון בתקופה הקרובה לקנות מחשב חדש, אני נורא מתלבט לגבי איזה מסך לקנות.

אציין שהשימוש במחשב הוא למטרות הבעות, משחקים (אכן אני גיימר), סרטים, עבודה על בסיס טקסט ובעתיד גם עבודה גראפית, כלומר... הבאתי לכם בערך כל סוג עבודה שיש לכן אני מניח שאני צריך מסך שטוב במספר תחומים.

דילמת הLCD ממול הCRT

עד היום השתמשתי במסך MAG 19 מדגם 996PF. באותה תקופה לא שקלתי אפילו לעבור למסך LCD מאחר והבנתי שהחסרונות גדולים מהיתרונות בעיקר בתחום המשחקים. עכשיו בשנים האחרונות כשאני עובר ליד תצוגות מסכי LCD אני שם לב שהם נראים ממש טוב, אני לא יודע אם זה בגלל התאורה שלהם או הניגודיות או הכרטיס מסך שמריץ אותם אבל הם נראים הרבה יותר חיים מהמסך שלי. חבר הסב את תשומת ליבי לעובדה שאני משתמש בכרטיס מסך מיושן (geforce 4) ועם כרטיס מסך חדיש יותר אני אראה הבדלים גם אצלי, השאלה שלי היא, עד כמה זה נכון?

שמעתי על הרבה בעיות במסכי LCD, מריחות, בריחת אור, זוויות, תצוגה של 6bit ועוד ועוד. הרושם שאני מקבל הוא שאני מפסיד יותר מאשר מקבל (בעיקר במשחקים). האם הבעיות האלה כל-כך נראות לעין? האם קניית מסך CRT שקולה להתאבדות? :P אני ישמח לקבל הבהרה בנושא.

ולבסוף, בוא נצא בהנחה ששיכנעתם אותי וקניתי מסך LCD, איזה מסך עלי לקנות בהתאם לקריטריונים והתקציב שהצבתי?

נ.ב. שמתי לב שאתם ממליצים על המון חברות אבל דיי פוסחים על LG וSamsung זה בגלל שרובם משתמשים בPanel מסוג tn?

הרבה תודה מראש! :)

פורסם

על 971P של הסמסונג לא פוסחים.בהחלט מומלץ בתקציב שלך אך אם אתה משחק משחקים מהירים יש סיכוי שתראה מריחות.אז עדיף VP930 של וויוסוניק.גם החברות שציינת מייצרים מסכים אם פאנלים איכותיים אך בד"כ לא מביאים אותם לארץ ואם כן אז במחירים גבוהים.האמת שבשביל משחקים הייתי מעדיף פאנל S-IPS אך לשם כך תצתרך להגדיל את התקציב לפחות ל2200 (או אלפיים בNEXTOP לDELL הרחב אם עדיין במלאי).

פורסם

אני כרגע קניתי סמסונג 226BW וגם לי עברו המחשבות האלה.

היה לי LG 17 אינצ' והשבוע החלפתי ל-סמסונג 226BW LCD, חשבתי שבמשחקים יראו פחות טוב בגלל שזה LCD אבל לתדהמתי אין מה להשוות ה-LCD

הרבה יותר טוב, רואים חד ונקי.

אתה תופתע לחיוב, תן לעיניים שלך לבחור.

פורסם

חלופה נוספת זולה יותר מהסמסונג, Chi Mei 221D - שגם לא פחות טוב לגיימינג.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות חברים! :)

לא ציינתי אבל בהחלט אני מעדיף מסך לא רחב (3X4).

sashaefi שני המסכים שציינת נראים בהחלט סבבה, ובתחום המחיר, אני מבין ששניהם panel מסוג VA

הבנתי שה971P משתמש בפאנל S-PVA שמציג 8bit

לגבי הVP930 שמשתמש בפאנל MVA, אין לי מושג מה כמות הצבעים שהוא משתמש, אני מניח ש8 bit? תקנו אותי אם אני טועה

עכשיו, נותרתי עם 3 שאלות, אודה לכל מי שיוכל לתרום להבהרת הנושאים האלו:

1) קראתי איפשהו (אני מניח שפה בפורום) שפאנלים מסוגים שונים טובים לשימושים שונים, כלומר פאנלים שטובים גראפית הם לאו דווקא טובים למשחקים שבהם תזוזה מהירה. מה מאפיין את פאנלים מסוג VA?

2) הבנתי שבגדול כולנו קונים מסכי LCD עכשיו מאחר והם מציגים טוב יותר ממסכי CRT מיושנים, עכשיו מישהו יכול בבקשה להסביר לי טכנית למה הם מראים טוב יותר?

3) לגבי הבעיות שמאפיינות את מסכי הLCD (מריחות, בריחת אור וכו') עד כמה באמת שמים אליהם לב?

פורסם

אכן, כל פאנל IPS או VA שתראה במסך שולחני מודרני הוא 8ביט.

לגבי שאלותיך:

1) מאז שכל המסכים התחילו להשתמש במנגנונים לפיצוי זמן תגובה, גם מסכי VA, שקודם ממש לא התאימו למשחקים מהירים, מסתדרים איתם סבבה.

2) רוב האנשים קונים LCD כי הם תופסים פחות מקום וצורכים יותר חשמל, בעיקר. אבל יש להם גם יתרונות בתצוגה: אין בעיות טיפוסיות שיש ב-CRT, כגון חדות וגאומטריה (איך לקבל תמונה ישרה).

3) למריחות במסכים המהירים החדשים רוב האנשים לא ישימו לב. בריחת אור משתנה ממסך למסך ובדרך-כלל מבחינים בה על רקע שחור. ברוב המסכים זה לא מגיע לרמות שזה מפריע, אם כי לפעמים יש.

פורסם

צורכים פחות חשמל.

לדעתי לך על ה971P

פורסם
  • מחבר

QttP תודה רבה על התשובות המפורטות (גם עזרת לי קצת להשקיט את המצפון).

chenrp עכשיו בהחלט תהיה לי החלטה קשה בין 2 המסכים, ראיתי הרבה תגובות בנידון ל971P, אנשים טוענים שהוא לא הכי מומלץ למשחקים. אני שואל את עצמי עד כמה זה נכון :x

אגב... עזוב אותך מהסיני, הוא סתם עבד עליך ;)

פורסם
  • מחבר

chenrp תודה רבה, קראתי את כולו. ממש ממש כל מה שהייתי צריך לדעת ומעבר אני ילך כנראה על ה971p בגלל הצבעים, אני לא אשקר, קצת מאוכזב מהקטע של המשחקים אבל אני חייב אותו בשביל הגראפיקה.

פורסם

נראה לי שכל מסך שהמליצו לך ושמופיע בהשוואות יהיה לך טוב.

תתחדש גבר!

אל תשכח לבדוק אם יש פיקסלים שרופים או תקועים במסך החדש שלך. ותבדוק תנאי אחריות. זה גם חשוב.

תתחדש. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כן, כמובן. (מעניין אם אני אוכל למצוא אותו גם בשחור).

ותודה שוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים