עבור לתוכן

D2 VS CLIX 2

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט איזה נגן לקנות משני אלו כנראה. היתרונות של ה-D2 על ה-CLIX2 כפי שהבנתי הם זמן בטריה, 16 מיליון צבעים לעומת 262K, מסך של 2.5 לעומת 2.2 ואפשרות לכרטיס הרחבה, והיתרונות של CLIX2 על D2 הם מחיר זול יותר, שהוא קטן יותר, איכות סאונד טובה יותר. בנוגע לאיכות סאונד, היו אנשים בפורומים שאמרו שהאיכות של ה-D2 נחותה בהרבה מ-Clix2 ומה-H10. מה דעתכם? מה כדאי לבחור?

פורסם

יש לי Clix 2. המכשיר יותר קטן, סקסי ונוח. המסך אולי יותר קטן, אבל הרבה יותר איכותי. יש אפשרות להתקין מאות משחקי פלאש. קצת יותר זול, לא מדובר בהפרש שהופך את המחיר לשיקול.

מבחינת איכות סאונד - D2 יותר טוב. אף פעם לא אהבתי את האיכות של iriver. ה-SRS WOW HD נשמע זוועה, נחות משמעותית ל-BBE של Cowon. שאר ה-EQ כמעט ולא משפיעים על איכות הסאונד. אבל זו דעתי. יכול להיות שאני לא יודע לעבוד עם SRS WOW.

פורסם
  • מחבר

וזמן הבטרייה בוידאו לא קצר לך מדי? רק 5 שעות. ושמעת באותן אוזניות ב-D2 ובקליקס? כי הבנתי שהבאסים ב-D2 לא טובים ממש, וזה הקריטריון הכי חשוב לי.

פורסם

עשיתי השוואה ל-U2 ז"ל, לא D2. בכללי אני אוהב יותר את הסאונד של COWON. יש להם המון דברים מגניבים: BBE, MP Enhance, אפקט 3D ממש מגניב ומשמעותית יותר טוב מ-SRS WOW. אבל שוב, זה עניין של טעם. אתה לומד במכללת רופין, נכון? אני מגיע עוד מעט ליום פתוח. נוכל להיפגש, אם אתה מעוניין.

פורסם
  • מחבר

וואלה, לא ידעתי שיש יום פתוח. אני ביום שישי לא ברופין כי אני חוזר הביתה בחמישי בערב (קצת משעמם פה :). תבוא, תראה את האיזור ותבין ;)).. שתבוא תבקר בספריה החדשה שבנו פה, משהו מרשים למדי :hat:. ודבר איתי בהודעות פרטיות מתי שאתה רוצה על רופין, על כל דבר :).

בקשר לנגן - לי פעם G3 (עבד עד לפני שנה) והחלפתי אותו ב-T10 של IRIVER (שעבד עד לפני כמה ימים :smile1:). אהבתי יותר את האפקטים של Iaudio מאשר את אלו של IRIVER (במיוחד את MP Enhance ו-BBE. את 3D ואת ה-SRS לא כ"כ אהבתי). אז ממה שזכרתי מהדגם הספציפי הזה אין הבדל, אבל מצד שני בדעות ובסקירות על G3 גם לא נאמר כלום על הבס לפי מה שאני זוכר. אבל D2 זה אולי דגם אחר וקצת שונה, לא יודע.

פורסם

טוב קודם כל בהקשר למה שנאמר פה קודם, אז המסך של הD2 הוא בהרבה יותר איכותי קודם כל מהשוואה של תפעול של ה CLIX 2 מוידיאו ביוטיוב.

וגם כן יתרון של הD2 שיכול להיות גם חיסרון בשביל כמה אנשים, זה שיש שליטה מלאה בכרטיס קול,מה שאומר שאם אתה לא מסדר את זה אז זה לא נשמע טוב בכלל

אבל זה די פשוט לקלוט את זה. הבאסים מצוינים דווקא בD2 וגם בהם יש שליטה של מידה מ0 עד 10, הבאסים בניגוד לנגנים אחרים הם מדוויקים ולא סתם מזייפים ומתאימים לשיר ולא מעוותים את השיר לגמרי. המסך של D2 הוא מסך נגיעה מה שאומר שיש לך יותר אפשרויות בחירה מה לעשות,בנוגע לזה שלCLIX2 יש משחקי פלאש,אז הם מוגבלים רק למשחקים עם 4 חיצים ובD2 יש אפשרות גם לחיצים וגם לתנועת עכבר ולחיצות לעוד שני כפתורים - למשל לשחק בשחמט GOLDMINER והרבה משחקים שאני משחק כשמשעמם. הוידיאו המוזיקה והטקסט מאפשרים אפשרות של סימניה שניתן לחזור לאותו מקום.נראה לי שזה גם הנגן היחיד שניתן דרכו לעבור משיר לשיר גם דרך תיקיות וגם דרך TAGS כמו אומן אלבום וכו... ניתן לראות תמונות דרכו כמו בקליקס 2 רק שפה אתה יכול לעשות זום ולגרור את התמונה לאיזה כיוון שאתה רוצה וגם לעשות ממנה WALLPAPER וניתן לעשות גם SLIDE SHOW , ניתן לקרוא טקסטים בפורמט של TXT ב21 שפות שונות כולל עברית , אצלי לא ניתן כי התקנתי גירסא קוריאנית שהיא רק עם 17 שפות ואין עברית מלאה - אבל יש מילון נחמד מאנגלית לאנגלית (מחקתי את השפות שאני לא צריך)

ניתן להקליט דרכו מהמיקרופון המובנה,ניתן לחבר מיקרופון חיצוני,הקלטה מרדיו,מLINE IN כלומר מחיבור לדיסקמן של מישהו אחר ולהקליט את מה שהוא שומע,.

יש תמיכה בפלש בשביל משחקים ותוכנות קטנות ,צייר בסיסי עם אפשרות שמירה,מחשבון כולל מדעי מלא,(בגירסא החדשה הם תיקנו את הבאג שהיה איתו ).

יש תמיכה בסקינים בהצגת מוזיקה , וגם THEMES שמשנים את את המראה הכולל שלו,עכשיו ניתן גם לעשות פונטים משלך או לשנות אותם או סתם להוריד אחד גמור.

בחלון מוזיקה הוא מראה את התמונה של האלבום שנמצאת בTAG ותמיד אפשר להוסיף או לשנות,יש תמיכה בLYRICS שהוא מראה ביחד עם השיר- לפעמים זה שתי שורות שמתחלפות ולפעמים זה כמו קריוקי שהוא מראה לך את באיזה אות הוא נמצא.יש אפשורת לTV OUT כלומר לראות וידיאו דרך הנגן בטלוויזיה , באיכות טובה אם קודדת את הקובץ בהתאם.

יש תמיכה בכרטיסי הרחבה מסוג SD ו SDHC. יש אפשרות לשינוי בין MSC לMTP למי שמעדיף.עוד משהו נחמד - בוידאו ובשיר הוא מראה מד התקדמות כלומר PROGRESS BAR ובכל שנייה אתה יכול לקפוץ לנקודה שאתה רוצה בלי בעייה.מה שאני משתמש הרבה בו זה השעון מעורר שלו שמדליק בשעה שאני בוחר מוזיקה וכשאני מחבר לרמקולים אז אין מצב שאני לא מתעורר.

דברים טכניים - מסך בעל 16 מיליון צבעים זמני סוללה הם עד 52 שעות במוסיקה ו10 שעות בוידאו,פרקטית לי יצא מעל 40 שעות במוסיקה ווידאו ראיתי חלק מהלילה ויותר מ7 שעות. מגבר פנימי של 74 מיליוואט שזה ממש טוב לאוזניות FULL SIZE.הוא יכול להפעיל וידאו שעד BITRATE של 2 מגהביט.קצב ההעברה שלו הוא עד 45 מגה ביט בשנייה - גיביתי 3.5 גיגה ב15 דקות והחזרתי אותם בכמעט אותו זמן.

החברה לפי דעתי ממש מקושרת למשתמשים - ראיתי WISHLISTS בפורום של FANS של COWON והחברה הוסיפה כל כך הרבה דברים שאנשים ביקשו , ואני

למשל ממש מקווה שהם יעשו תמיכה בPDF.

אני מכור לנגן שלי והוא כמעט תמיד עלי.

פורסם

עשית השוואה של איכות המסך דרך סרטון עלוב ב-YouTube? וואו, אתה פשוט גאון. חשבת להיות מבקר מקצועי? ::)

בקשר לשאר הדברים - יש אותם גם ב-Clix חוץ מחריץ הרחבה ואפשרות להקליט מטלוויזיה.

פורסם

ביוטיוב ובמקומות אחריםראתי את אופן השימוש בו,ואת האפשרויות שהציגו בו,ומתמונות שראיתי בביקורות ,איכות התמונה לא מתקרבת לשל D2.וגם הנתונים הטכניים של קליקס2 לא מתקרבים לרמה של D2. ,תקרא פה יותר http://www.anythingbutipod.com/archives/2007/08/iriver-clix2-review.php

ותשווה לזה

http://www.anythingbutipod.com/archives/2007/04/cowon-iaudio-d2-review.php

פורסם

היה לחבר שלי CLIX 2... אהב אותו, ראה את הD2 שלי... אחרי שבוע גם הוא עם D2.... זה הסיפור בקצרה

D2 הוא אולי פחות נוח פיזית מהCLIX אבל הוא מתעלה עליו

פורסם

D2 מכשיר מדהים.

מבחינתי לפחות, האיכות סאונד שלו עדיפה בהרבה על הClix.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה על העזרה. הלכתי לבאג וראיתי את ה-D2 והקליקס. שניהם נראים מאוד יפה. היתרונות של ה-D2 (זמן בטרייה, גודל מסך, עברית ואפשרות להרחבה) עלו על היתרונות של הקליקס (מחיר ומשקל). רציתי את ה-2 ג'יגה, אבל היה בחנות רק את ה-4 ג'יגה. הם רצו עליו 939. לא הפגנתי התלהבות ואמרתי להם שבזאפ יש את זה ב-919, הם נכנסו לשם וראו שזה נכון, אבל בבאג לעומת שם הערכה כוללת מטען לחשמל. הורדתי את באג ל-900 שקל (תשלום במזומן) וקיבלתי גם מטען אוניברסלי וכבל USB (שנמכרים בבאג ב-79 ו-31 ש"ח בהתאמה) בחינם.

למי שיש את הנגן - קניתם את מדבקת הסיליקון, חיפוי הפלסטיק או הנרתיק? מה מהם כדאי לקנות?

פורסם

את המדבקה מסיליקון חייב,אם אתה לא רוצה לשרוט את המסך,החיפוי מפלסטיק הוא עלוב אז לא להתקרב אליו - הוא רק לחלק החיצוני ולא מגן על המסך וסתם מיותר, לעומת זאת הנרתיק הוא סבבה וגם יפה , הוא נוח ומגן גם על המסך. לבאג יש שני דגמים של הנרתיק לD2 ושניהם דומים רק שלאחד מהם יש בפנים עוד כיס לכרטיס זכרון.

את המדבקת סיליקון צריך לדעת לשים אז תיאורטית זה הולך ככה - אתה תופס את הנייר שבולט מהחלק התחתון - מניח את את החלק שהוצאת ממש קצת במקום בקצה, ובזמן שאתה מושך לאט את הנייר הזה אתה גם מדביק את המדבקה, אחר כך אם יש בועות אתה פשוט לוחץ עליהם בעדינות לצדדים.

פשוט לי היה בעייה עם זה ושני מדבקות הלכו ובשלישית חשבתי לפני ששמתי(הרבה בועות ולכלוכים).

פורסם
  • מחבר

כמה מדבקות זה כולל? ואפשר לקנות רק את הנרתיק, או שכדאי לקנות את הסיליקון בכל מקרה?

פורסם

לדעתי נרתיק עור יספיק מעל ומעבר. אין צורך במדבקה.

פורסם

לפי דעתי זה חבל שיישרט המסך בגלל שמתקמצנים על מדבקה.הנרתיק שומר על המכשיר מנפילות וכאלה,אבל אם למשל העט מגע שאתה מקבל עם הD2 ישתפשף או שתשתמש בידיים ותשרוט לך את המסך אז יהיה ממש חבל.אסור להתקמצן בקטע הזה,המסך שלו זה כמעט כל המכשיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים