עבור לתוכן

איזו מגמה? ממר"מ, תנאי קבלה? אני צריך פרטים..

Featured Replies

פורסם

הבחור מתלבט באיזו מגמה לבחור, ואתה מניח שהוא עבר כבר צו ראשון?

פורסם

הוא בכלל ציין שהוא עולה לתיכון, צו ראשון זה י"א.

לבומר: תזכור בצו ראשון כול הזמן להזכיר את הידע הנרחב שיש לך - מאה אחוז יעזור.

פורסם

לא יודע מה איתכם אבל אני עם כל הפיזיקה והמחשבים שלי וטחנתי לכולם את השכל בצבא שאני רוצה משו שקשור במחשבים

גאמ"א חבצלות ושתויות

בסוף שלחו אותי לתותחנים :-\

פורסם
  • מחבר

אולי כי אין לך ניסיון מעשי או רקע, אני האמת כבר הספקתי למכור עותק ממערכת שעשיתי ב PHP :silly:

איפה תיהיה לי הזדמנות להגיד להם? טופס? פגישה?..

השאלה על המגמה היא אם היא תדפוק לי את כל הדברים האלה, בעקרון אין לי בכלל שום התלבטות לאן ללכת, אני רוצה מדעי המחשב, הבעיה הציונים שלי, אז אם אני לא אצליח להתקבל אני אקח אלקט' ומחשבים, העיקר שזה לא ידפוק לי וזה משהו שלא ישעמם אותי.

פורסם

שלום. בתור מי שעובר הכל בימים אלה הנה מה שיש לי להגיד.

OK אז רק נסגור את הקצה של גאמ"א - יש לי חבר שהתקבל וזה אחלה של דבר רק שאתה אמור לדעת הכל לפני שאתה נכנס כדי להתקבל ולא משגעים לך תשכל עם תיכנות בסיסי אלא ישר קופצים למים העמוקים אהה ועוד חבר שלי עבר 99% מהמיונים במשך חצי שנה ובסוף לא התקבל אז זה לא כזה פשוט..

עכשיו בסמ"ח, כדי להבהיר כמו שנאמר פה זה מה שידוע כממר"מ פשוט השם שונה. לאחר סיום יב' יוצגו בפניך לפחות האפשרויות הבאות, גאמ"א, קורס קד"צ של בסמ"ח בן שישה חודשים ויג' (שסביר להניח שהמורה שלי אודי לביא יבוא לבקר ולשכנע אותך לבוא לאורט רחובות - שאני ממליץ בחום, אולי אם יהיה לי חופש מהצבא אני אבוא איתו אפילו). אני אתחיל עם היג', יג' משמעו 8 חודשי לימוד אשר במהלכם תקבל זימונים למבחנים, לפרוייקטים של יד' (לא משנה אם אתה עושה עדיין נבחנים) והמבחנים של בסמ"ח. טוב יש כולה 2, אחד בסוף יב' אבל הוא בדיחה ולרוב לא משמעותי, כמו שאני מכיר אותך גם הוא לא יהווה בעייה בשבילך זה כולה אסמבלר עם כמה עיוותים, ואחד במהלך השנה (של יג'). המבחן השני אכן מבחן לא פשוט אבל עובדה שאצלי בכיתה 8 עברו, באורט סינגלובסקי עברו עוד 15 וזה לא כל כך קשה בסך הכל. עכשיו הקורס של הקד"צ (קדם צבאי) 6 חודשים משתלב עם מי שעבר את המבחנים מגי', מה הכוונה, בסוף היג' מתחברים עם הקורס הארוך ל3 חודשים, זתומרת שלושת החודשים האחרונים עושים בייחד. מנסיון של המורים שלי, מספר האנשים שעוברים את הקורס בהצלחה ושהגיעו מהקורס הארוך קטן ביותר לאורך ההסטוריה לעומת הבוגרים שהגיעו מיג'. כמה דקויות - בגלל השביתה שהיית השנה הורידו את הרמה לכניסה ובגלל שהשנה אין מלחמה (ברוך השם) מספר המקומות 60 (שלא כמו שנה שעברה - 35). מה הכוונה, הכוונה היא שלקורס מאחרי 3 חודשים יהיו משהו כמו 120% מהמקומות באנשים, כאילו עם השנה יש 60 מקומות אז כשאני אסיים את היג' אני אצתרף לקורס יחד עם עוד איזה 79 איש שמהם יעופו מינימום 20 איש + כל מי שלא עובר את הרמה הנחוצה, לדוגמא המורה שלי בזמנה קבלה 2 נקודות מתחת למינימום ועפה שבוע לפני סיום הקורס, איך חבר שלי קורא לזה - ריאליתי :lol: - טוב זה כבר סיפור אחר אז בחזרה לעניין. עוד מילה בקשר לגאמ"א, אם אתה נרשם ליג' אתה יכול עדיין במקביל להבחן לגאמ"א ואם אתה עובר ומעוניין להמשיך אתה יכול פשוט לפרוש מיג' אחרי חודש חודשיים ולהכנס לגאמ"א ואין שום בעייה עם זה.

OK בקשר לדרישות שכל כך מעניינות אותך:

קורס קד"צ 6 חודשים: פרופיל 64 ומטה, קב"א 52 ומעלה למרות שאני מכיר משהו עם 51 אבל זה יותר מזל עם קב"א כזה.

יג': לכל מכללה יש את הדרישות העלובות שלה, לא משהו שאתה לא יכול להשיג..

קורס קד"צ 3 חודשים אחרי יג': לעבור את 2 המבחנים + סיווג ביטחוני + עובר ביג'.

בעקרון במצב הנוכחי שלך אני ממליץ את מסלול הבא:

עולה לתיכון: מגמת מחשבים 15 יחידות (10 מחשבים 5 פיזיקה, בעקרון אני עשיתי 10 מחשבים ו1 פיזיקה וזה גם בסדר)

סוף יב': נרשם ליג' אורט רחובות (גם אם תבדוק בעצמך זה בין "האורטים" הטובים בארץ)

גאמ"א: במקביל ליג' עושה את המבחנים של גאמ"א ואם עברת תתיעץ עם המורה שלך ביג' מה כדאי כי עוד 4 שנים אין לדעת מה יהיה.

במהלך יג' עובר את המבחנים של בסמ"ח, מתקבל לבסמ"ח ונכנס לשירות בין 5.5 שנים בערך באיזה יחידה שתבחר איליה.

לא הצלחת להתקבל לבסמ"ח עשה יד' כפרויקטנט.

לסיכום:

אני כבר מדבר איתך על העתיד הרחוק (כן במקרה הזה 4 שנים זה רחוק), בינתיים תוציא את הבגרות המעפנה ויהיה לך עוד משהו לגנב ת'*** איתו ואז דבר איתי ;)

נ.ב

שלא תעז לקחת אלקטרוניקה ואל תתאג בקשר לציוני חטיבת ביניים/תיכון, הצבא מסתכל רק על ציוני יג' אם אתה בכלל ביג', תיכון לא מעניין אותם, רק הביצועים שלך במבחנים שלהם.

נ.ב2

אה ושלא יעלה לך לראש שאתה טוב, אתה לא רוצה לדעת איזה חברים יש לי "שמכינים קפה" בצבא..

הערה:

בגלל שטונה אנשים הגיבו בזמן שכתבתי את זה אז הנה תוספת קטנה:

בצו הראשון תראה בגרות ואל תיתן לזה שמביאים לך חיילת כוסית כמו שעשו לי ויוציאו את כל הדברים הרעים שלך, תשוויץ בשכל בידע שלך ותידע אותם שאין לך כוונה לגעת בשום דבר אחר חוץ מזה בצבא, תהיה "מורעל" על מחשבים והעיקר תעשה רושם טוב. הצו הראשון בעיקר קובע קב"א ודפ"ר.

עכשיו אל תזכיר אפילו אלקטרוניקה, עוד יתקעו אותך בתור מתקן מכונות קפה או משהו כזה..

אהה ואתה לא מעשן ולא שותה, בחיים אתה לא מתכוון לעשות את זה ואתה מוכן שיקראו לך בשמות העיקר לא לשתות ולא לעשן כלום.

הכל ברור עכשיו? :hat:

פורסם
  • מחבר

אני כבר מרגיש בצבא עם התגובה הזאתי :lol:

אם לא אלקט' אז איזו מגמה לקחת? ???

ואין לי בכלל 15 יחידות בתיכון הזה.

תודה על התגובה :)

פורסם

שאל בתיכון איזה מגמה נחשבת למגמת תוכנה, מה שמקביל לטכ"מ וכדומה..

פורסם

נוסנוס לפי מה שהבנתי השנה מספר המקומות היה 30 ושנה שעברה היה 60 .. לא?

פורסם

לא, בגלל ששנה שעברה היה משהו פוליטי אני חושב זה היה 35 והשנה למזלי יש 60. המספרים האלה קבועים ולא ישונו.

לפני שנתיים האמת אני חושב זה היה אפילו 70 אז זה אף פעם לא קבוע.

נ.ב

מעניין.. עם הוא עולה לי' שנה הבאה:

ט- 60

י- 30

יא- 60

יב- 30

יג- 60

יפה, לפי ההערכה הנהדרת שלי חח גם אתה תהיה בר מזל :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים