עבור לתוכן

צריך עצה לגבי OC...

Featured Replies

פורסם

אז ככה, התחלתי לעשות קצת OC, אני כרגע ב 133*12.5, והטמפ' היא , למעבד - 37 במנוחה ו 39-40 במאמץ (שעה PRIME95 או שעתיים GTA3), והלוח בדיוק אותו דבר (אני משתמש בכרטיס מסך ש OB, ככה שזה לא ממש נורא, נכון???)...

הא, ובוולטאז' לא נגעתי...

ועוד דבר, שכחתי לציין שהטמפרטורות הללו נמדדו ביום החם(לפי מד הטמפ' במכונית, היה 40 מעלות בחוץ...) שהיה לפני כשבוע,

ברגעים אלו, למשל, הטמפרטורות הן 32 ו 33, ובמאמץ זה אמור להיות בסביבות 36 (ככה זה היה לפני שבועיים)

אז מה אתם ממליצים עכשיו? הטמפ' בסדר? להמשיך להמהיר עוד?

תודה...

פורסם

כן - אבל תעלה את הבאס יהיה לך יותר טוב - ואת הכרטיס מסך OB תנעל על 100MHZ או יותר (אם אתה רוצה)

הלוח יכול לקחת אותך רחוק ...

פורסם

כל טמפ' שמתחת ל55 מעלות אמורה שלא להדאיג אותך...

נסה להוריד את המכפלה ל12 ולעלות את הFSB ל166

מה שיכול(מאוד) להגביל אותך באוברקלוק זה הזכרונות היחסית איטיים שלך)

פורסם
  • מחבר

רגע, ומהי הטמפ' הנורמלית עבור הלוח?

ועוד דבר, את הזכרונות אפשר לשים על 166MHZ , גם עם הבאס הוא על 200 ככה שזה לא ממש נורא...

פורסם

השאלה איפה ללוח - אבל על 40-35 זה לא מוגזם - מקסימום תדאג לקרר את הגשרים וקצת אוורור טוב של מהארז :hat:

פורסם
  • מחבר

OK, הקשבתי לעצתכם ושמתי את המעבד על 166 * 10 מה שגרם לשינוי ניכר בתוצאת ה PCMARK (עבור המעבד, 5300 במקום 5000, ועובר הזכרון - 4200 במקום 3600 בערך...). עכשיו, מה שמוזר זה שכאשר שמתי את זה על 200 * 8.5 לא היה שום שינוי! (הזכרונות נשארו על 166MHZ) וזה די לא הגיוני כי הרי הזכרונות פועלים ב DUAL CAHNNEL!

יש לכם מושג למה?

פורסם
  • מחבר

יש לי עוד שאלה, איך אני בדיוק יודע שהמחשב יציב לאחר OC?

אם למשל אני מריץ שעה PRIME95 או משחק במשחק כבד (כמו MAFIA) והטמפ' אחרי זה היא נאמר 40 מעלות (למעבד) אז זה נחשב בסדר? או שהטמפ' לאו דוקא קשורה ליציבות?

תודה...

פורסם

1. לגבי שהתוצאה לא השתנתה:

דבר ראשון מכפלה של 8.5 ממש לא מומלצת, תשאיר בינתיים את המכפלה על 10 ותעלה עוד את הFSB.

2. בדיקת יציבות:

נבדקת כדי לדעת שהמחשב(מעבד בעיקר וזיכונות) באמת יכול לעמוד באוברקלוק. לדעתי שעה של פריים95 מספיקה,

כי גם ככה זה עומס גדול ואם אתה אומר שהטמפ לא עוברת את ה40, תשאיר מכפלה על 10, נסה לדחוף את הFSB כמה שיותר

ואז תגיד לנו מה המצב.

פורסם

אם הוא לא ניתקע אחרי 10 דקות (אפילו 5 יספיקו אבל רק בשביל הצד הבטוח) של מישחק או סתם עבודה בסיסית אז הוא יציב

פורסם

לא נכון

יציבות מוחלטת זה 24 שעות

שעה לא מספיקה ובטח לא 10 דקות!

פורסם

הוא לא אמר יציבות מוחלטת :bash:

פורסם

אף אחד לא משחק או גורם למחשב לעבוד בצורה קשה במשך 24 שעות, לכן שעה שעתיים של PRIME 95 מספיקים בהחלט.

פורסם

כשהמחשב פתוח 24 שעות ביממה ו7 ימים בשבוע הוא צריך להיות יציב לחלוטין זאת אומרת 24 שעות

1-2 שעתיים של משחק לגיימר עובר בשנייה

כשאתה עושה ריפ לסרט או משהו זה לוקח כמה שעות טובות

ואם המחשב שלך לא יציב הוא יכול לדפוק את הריפ

את הצריבה או מה שזה לא יהיה

כי מעבד לא יציב זה מעבד שנכשל נגיד באיזה חישוב

אם זה קורה בזמן צריבה אז הלכה הצריבה

אתה חייב לדאוג שהמחשב שלך יהיה יציב לחלוטין או שהאוברקלוק שלך לא שווה כלום...

אני עברתי 48 שעות עם פריים

400 לופים של סנדרה

15 שעות של 3dmark

ו10 שעות של pcmark

וכל יומיים אני מריץ 5-7 שעות פריים

זה מה שנקרא יציבות מוחלטת!

פורסם
  • מחבר

טוב, אני כרגע על 166 * 11 והטמפ' לא עוברת את ה 36 לאחר שעתיים של MAFIA... זה די בסדר, לא?

פורסם

עדיף שתריץ פרים לכמה שעות - הבדיקות של פרים גם מוודאות שאין טעיות חישוב שבמשחק יכולות להיות לא קריטיות ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים