עבור לתוכן

|שאלה|בנושא המקצוע "תקשורת חזותית"

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

רציתי לדעת אם אני רוצה ללמוד "תקשורת חזותית" אם זה מומלץ\חייב לדעת לצייר או שיהיה לי כישרון בציור בעיפרון, או שזה לא כזה משנה או כזה נורא אם אין לי כישרון ציור.

עוד נקודה חשובה, חייב להיות לי גם נסיון בפוטושופ או שבלימודים עצמם כבר ילמדו אותי הכל?

תודה רבה חברים על העזרה,זה באמת חשוב לי לדעת.

פורסם

קודם כל, הבהרה חשובה: תוציא לך מהראש את המונח המעוות "כשרון ציור". מה זה כשרון ציור? הציבור הרחב מייחס יותר מדי חשיבות למלה כשרון ובהקשרים הלא נכונים, כאילו זה דבר קריטי שבלעדיו אי אפשר להצליח, ולמען האמת זה ממש מעצבן.

אם אתה יכול להחזיק עפרון ביד, ולהצמיד את החוד שלו על דף באופן שהוא ישאיר שובל של גרפיט, אז יש לך כשרון ציור.

אין שום קשר בין "כשרון ציור" לבין יכולתו של בנאדם לצייר. יכולת ציור היא בראש ובראשונה מיומנות נרכשת, כמו כל מיומנות. אותו היתרון התת-הכרתי הזה שקוראים לו "כשרון", הוא בונוס שמסייע לך להתקדם מהר יותר בשלבים ההתחלתיים בלבד, וזה נכון גם לכל סוג אחר של אומנות.

כך שאם אין לך "כשרון ציור", זה ממש לא אומר שאתה לא יכול לצייר, ואפילו להגיע לרמה גבוהה. מה שבאמת קובע את היקף הפוטנציאל שלך הוא לא ה"כשרון" הזה, אלא מידת ההקדשה העצמית שלך לתחום, והפתיחות והיצירתיות האישית שלך. וזה באמת מה שצריך להיקרא כשרון.

אחרי שהבהרתי את זה, אני מתאר לעצמי שאתה מבין ש"כשרון ציור" בכלל לא קריטי. אם תצטרך לצייר, או אם תרצה לצייר - אתה תלמד איך לצייר, אתה תתאמן בזה, ואתה תצייר. זה באמת כזה פשוט. ההבדל היחיד הוא שבהתחלה זה ייקח לך יותר זמן.

לגבי תקשורת חזותית -

ראשית, כמו שאמרתי קודם - אתה לא צריך להפגין שום ידע קודם. לא בפוטושופ, לא בציור, לא בשום דבר אחר. אלו מיומנויות נרכשות, וזה תפקידו של המוסד הלימודי להקנות לך אותן, אז בטח שלא יצפו ממך להפגין מיומנות כבר בהתחלה.

שנית, ציור היא לא מיומנות קריטית בכלל. היא אמנם בונוס לא קטן, אבל בחלק מכריע בתתי הענפים של תקשורת חזותית אין כמעט בכלל שימוש במיומנות הזו. למרות זאת, אני ממליץ מאוד לרכוש את המיומנות הזו במהלך הלימודים (ואתה יכול בלי קשר ל"כשרון" שלך), אתה רק תרוויח מזה.

יש היבט אחר לגמרי שבאמת יש לו משמעות במוסדות ה"רציניים", שאותו בודקים במבחני הקבלה המעצבנים, ושהוא באמת נכנס תחת ההגדרה של כשרון - היכולת שלך להתבונן, לחשוב בהרבה רבדים, להביע רעיונות מופשטים ולנטות לשימוש במגוון של מדיות כדי להשיג מטרה מסויימת. במבחני קבלה למשל לא מצפים ממך לגלות מיומנות גבוהה (ושוב, ציור היא מיומנות) בשום תחום, אלא רוצים לראות איך אתה חושב, איך אתה מפתח ומביע רעיון מופשט.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי על ההסבר!

עכשיו בנושא הנסיון בתוכנות כגון פוטושופ וכו' , זה לא נורא אם הנסיון שלי בהם הוא מועט מאוד?

פורסם

ערכתי ועניתי לך. אתה לא צריך שום נסיון קודם, רק להפגין את הכישורים הרלוונטיים שפירטתי. שים לב שאפילו ידרשו ממך תיק עבודות כאחד משלבי הקבלה, וגם בו אתה לא צריך להפגין שום מיומנות ברמה כלשהי (בטח לא בתוכנות מחשב!), אלא רק את מה שאמרתי שבאמת משמעותי.

דרך אגב, כשתגיש תיק עבודות חשוב שיהיה מגוון כמה שיותר מבחינת המדיומים השונים ומבחינת תוכן וסגנון.

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי תודה רבה, עזרת לי מאוד!

אני רוצה בע"ה להתחיל ללמוד בסוף השנה, לבנתיים אני עובד וחוסך כסף.

אני גר בדרום והכי קרוב אליי זה ללמוד "תקשורת חזותית" במכללה באשקלון,

האם זאת תיהיה החלטה גרועה ללמוד שם?... מישהו יודע מנסיון אם זה בסדר גמור ללמוד שם ושהרמה היא טובה?...

תודה!

פורסם

שיהיה בהצלחה.

מה שם המכללה? אני לא מכיר ממש מכללות עיצוב גרפי בדרום.

בכל מקרה, בדיון כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=314779.0 דשנו קצת על לימודי עיצוב גרפי/ תקשורת חזותית, באופן שאולי יעזור קצת באופן כללי.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי,

השם שלה זה "המכללה האקדמית אשקלון"

פורסם

מצטער, אני לא מכיר את היקף הלימודים שם. אני בכלל לא הייתי מודע לכך שמלמדים שם עיצוב גרפי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים