עבור לתוכן

האם כדאי ללמוד בג'ון ברייס?

Featured Replies

פורסם

לי אישית חשובה ההשמה לעבודה יותר מכל דבר אחר, אז אם אני מבין נכון ג'ון ברייס תהיה בחירה טובה עבורי?

(אגב, מה עם המכללה לניהול? יש פרסום של קורס עיצוב גרפי, הכנת תיק עבודות+גרפיקה ממוחשבת)

• תגובות 41
  • צפיות 15.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם זה בעיקר לימוד תוכנה דעתי האישית היא שזה בזבוז כסף.

בכסף הזה ניתן לרכוש את התוכנה שעובדים עליה (בהנחה שרוצים לעבוד בתחום כעצמאי ולכן חייברים רישיון) ופשוט לשבת עליה.

צריך זמן וסבלנות, לחלק זה יהיה יותר קל ולחלק יותר קשה תלוי בבנאדם. אבל לדעתי כך לומדים יותר טוב והרבה דברים אחרים

על הדרך שלא לומדים בקורס.

יש אנשים שצריכים מסגרת כלשהי בשביל ללמוד ולהם השיטה הזו בעייתית אבל מומלץ לנסות אותה לפני שהולכים לקורס כלשהו.

SerpentMage: כן

זה ההבדל הדק בין חובבן למקצוען.

יש המון דברים שצריך לדעת מעבר להפעלת פקודות התוכנה. התוכנה סה"כ היא כלי עבודה, זה כמו להגיד שאם יש לי פטיש, אני יכול להיות "נגר".

פורסם

זה ממש לא ההבדל הדק בין חובבן למקצוען.

ראיתי המון עבודות של אנשים שלמדו והעבודות נראות ממש חובבניות וגם ראיתי עבודות מקצועיות ברמה בינלאומית מאנשים שלמדו לבד.

הכל תלוי בבנאדם ולומר שלא ניתן להגיע לרמה מקצועית גבוה ללא קורס זו שיגאה חמורה.

פורסם

איך אפשר ללמוד לבד טיפוגרפיה, תורת הצבע, טכניקות ברישום, הבעה לדפוס?

ואחר כך אנשים מתפלאים למה הדרישות עבודה לגרפיקאי הם:

1. ידע עשיר בפוטושופ

2. " " " פריהנד

3. " " " אינדיזיין/אילוסטרייטור.

4. " " " פלאש/אקשן סקריפט.

5. פרמייר/אפטר אפקט.

6. 3d מקס/מאיה.

וכל זה במשכורת של 6000 ש"ח ברוטו.

פורסם

pure-gold, לשאלה שלך "השאלה מה מלמדים בכל הקורסים האלו ?" אורי התחיל לענות:

איך אפשר ללמוד לבד טיפוגרפיה, תורת הצבע, טכניקות ברישום, הבעה לדפוס?

יש לא מעט נושאים תאורטיים במסגרת לימודי תקשורת חזותית שמטרתם להקנות לך סטנדרט מקצועי וללמד אותך היבטים אומנותיים. חלק מהקורסים האה הם תאורטיים לחלוטין, וחלקם הם מעשיים בעיקר בגלל המטלות שאתה מקבל. הקורסים המעשיים יותר למעשה לא ממש מגבילים אותך בכלים ובתוכנות שבהם תשתמש (אתה לומד את השימוש בהם במקביל בקורסים מעשיים אחרים ובסדנאות), מלבד אילוצים של הסטנדרט בשוק (לדוגמא, שימוש בתוכנות וקטוריות, או שימושים בטכניקות ספציפיות)

לגבי לימוד עצמי, גם אתה וגם אורי צודקים. לצורך העניין, אני אכנה את הלימודים ברמה הטכנית בלבד "לימודי גראפיקה", וללימודי עיצוב ברמת ויצו ובצלאל אני אקרא "לימודי עיצוב גרפי".

אורי, שים לב שטובי (pure-gold) התכוון אך ורק ללימודי גראפיקה בנושא הלמידה העצמית. בהם בכל מקרה הנגיעה בערך המוסף שמבדיל בין ביצועיסט לאמן מקצועי היא זניחה ביותר. הרבה מעצבים מתמרמרים על הזמן שבזבזו במכללות של לימודי גראפיקה, וטוענים שקצב ההתקדמות לפעמים איטי עד כדי כך, שהם מצאו את עצמם מתקדמים מהר יותר מלימוד של הדרכות DVD שרכשו. ומאחר ומדובר בהקניית מיומנות טכנית בלבד, הם הגיעו לרמה לא פחות גבוהה.

אבל כמובן שזה תלוי מאוד (מאוד!!) בבנאדם, ולהרבה אנשים אחרים לימודי גרפיקה נחוצים - לא רק כי הם זקוקים למסגרת, אלא גם בגלל שהלימודים במתווה הזה הם יחסית קצרים, זולים, אין בעיה להתקבל אליהם, ולפעמים הם לא רוצים שום דבר מעבר לרכישת מיומנות בכלים שלא הכירו מעולם בעבר (או שאפילו לא ממש טובים בלתפעל מחשב :P)

יחד עם זאת (כאן אני מתייחס לטענה של טובי), בהנחה שיש למישהו מוטיבציה עצומה ויכולת למידה עצמית גבוהה, אני נוטה להסכים שהוא יכול להגיע לרמה מקצועית בלי ללכת למוסד לימודי, אבל זה לא בדיוק נקרא ללמוד לבד. הוא יהיה חייב לחפש בעצמו את המקורות שידריכו אותו איך להפוך למעצב. מקורות כמו ספרים, הדרכות DVD, קורסים מקוונים וכו' (אי אפשר רק לשבת על התוכנה ולהסתפק ב docs שלה). זה אפשרי, אבל זה כמובן לא 100% ללמוד לבד. החלק של ה"לבד" כאן, החוכמה האמיתית, היא להבין מה צריך ללמוד וממש לצוד את המקורות (זה מה שעשו כל אלו שבאמת הגיעו לרמה בינלאומית בלי ללמוד במוסד לימודי). וזה ממש לא קל כמו שזה נשמע, זה דורש ממך המון, ולרוב האנשים עדיף להשקיע בתהליך לימודי רשמי במוסד רציני ללימודי עיצוב גרפי.

יש אנשים שצריכים מסגרת כלשהי בשביל ללמוד

זה מוביל אותי להדגשה נוספת בנושא לימודי גראפיקה, אם יורשה לי: אנשים שממש חייבים מסגרת כדי ללמוד, וסומכים אך ורק על מוסד לימודי שיקנה להם את המיומנויות הנדרשות, יתקשו מאוד בתעשייה. כל תעשיית העיצוב והתקשורת החזותית היא משתנה ודינאמית, גם מבחינת הכלים וגם בהיבטים האומנותיים. המעצבים צריכים להיות מסוגלים תמיד להתפתח בהתאם, בכוחות עצמם, גם הרבה אחרי שסיימו ללמוד. נכון, יש עדיין מסגרות נוספות של קורסים והשתלמויות וכו', אבל אי אפשר להסתמך על מסגרות כל הזמן. כל מי שנכנס לזה בסופו של דבר יצטרך יכולת כלשהי של למידה עצמית והתפתחות אישית, זה חלק מהיותו אמן.

שימו לב שזה מעלה סוגייה מעניינת למי שרוצה לקחת קורסים של לימודי גרפיקה: מצד אחד, אם יש לי את התכונות להיות מעצב טוב, אז אני אמור להיות מסוגל ללמוד "לבד". אם כך, אולי לימודי גראפיקה במסגרת הם בזבוז. מצד שני, אם אני באמת חייב לימודים במסגרת, אז אולי בכל מקרה אין לי את התכונות להיות מעצב טוב, אז למה ללכת בכלל על עיצוב גראפי? אז גם במקרה הזה לימודי גראפיקה הם בזבוז.

הפתרון לפרדוקס הזה הוא שזה לא שחור ולבן. לרוב אנשים לא ממש חייבים מסגרת, אבל היא עדיפה בשבילם, ואחרי שיצאו מהמסגרת יהיה להם נוח יותר להתפתח לבד.

פורסם

מצטער שאני קרצייה אבל זה חשוב לי:

לי אישית חשובה ההשמה לעבודה יותר מכל דבר אחר, אז אם אני מבין נכון ג'ון ברייס תהיה בחירה טובה עבורי?

(אגב, מה עם המכללה לניהול? יש להם פרסום של קורס עיצוב גרפי, הכנת תיק עבודות+גרפיקה ממוחשבת)

פורסם

^^^^

תהיה בבקשה יותר ספציפי, אתה מעוניין להגיע לשוק העבודה מהר יותר?

פורסם

אני חייב לחלוק על אלה שאומרים ש"גריפקה לומדים לבד."

אני מכיר הרבה שלמדו קורסים והם גרפיקאים מעולים! אז להגיד שכדי להיות גרפיקאי (או ביצועיס) טוב צריך ללמוד לבד, זה קצת קיצוני.

פורסם

^^

אתה מציג את זה כאילו אמרנו "בלימודי גראפיקה בקורסים הרמה נמוכה מדי יחסית ללימוד עצמי", אבל אף אחד בכלל לא אמר את זה.

אם התכוונת למה שאני אמרתי, שים לב שהכוונה לא היתה "צריך ללמוד לבד במקום ללמוד בקורסים", אלא שצריך להיות מסוגל להמשיך להתפתח באופן אישי, מעבר למסגרת הלימודית (כלומר לא להיות תלוי אך ורק במסגרת לימודית). כלומר לא פסלתי את מה שמלמדים בקורסים.

cleric, אני לא מכיר מספיק את ההשמות לתעסוקה במכללות, אבל לגבי השאלה שלך: "אגב, מה עם המכללה לניהול? יש להם פרסום של קורס עיצוב גרפי, הכנת תיק עבודות+גרפיקה ממוחשבת" - שים לב שתיק עבודות זה דבר שיהיה לך בכל מקום. זה לא משהו ייחודי למכללות מסויימות (אם יש מקומות שלא כוללים תיק עבודות אז זה נדיר וגרוע מאוד).

פורסם

^^^^

תהיה בבקשה יותר ספציפי, אתה מעוניין להגיע לשוק העבודה מהר יותר?

להגיע מהר יותר, ולהתקבל למקומות הטובים יותר.

פורסם

SerpentMage, ההגדרה שלי ללמוד לבד:

ללמוד מספרים, אינטרנט, DVD ואפילו לשאול אנשים ולדעת להמשיך הלאה בלי להיות תלוי בהם.

וכל דבר לא רק גרפיקה.

אני אישית מאוד סקרן וכל מה שאני יודע בתכנות, גרפיקה ועוד כמה נושאים למדתי לפי ההגדרה שלי של ללמוד לבד.

הקורס היחיד שהייתי בו הוא קורס פלאש שקיבלתי בזמנו מזומביט וזאת רק כדי לראות מה תאכלס עושים בקורסים כאלו.

יש נושאים שקל ללמוד לבד, יש נושאים שהרבה יותר קשים ללמוד לבד ושוב, השיטה הזו לא מתאימה לכל אחד.

פורסם

להגיע מהר יותר, ולהתקבל למקומות הטובים יותר.

מכיר>> "החיפזון מהשטן", עזוב עכשיו עבודה! לך תלמד במוסד טוב 4 שנים ותתחיל בבית דפוס עם סטודיו אפל, לא סתם אומרים "אין חכם כבעל נסיון" ונסיון בא מעבודה קשה.

גם אני אתחלתי מאפס, עבדתי במקומות אפלים עם בוסים מגעילים, אבל נחש מה...? למדתי מהם המון!

דעה שלי לפחות, מוסד אקדמאי לעיצוב+עבודה בסטודיו קטן לצורך נסיון.

עריכה:

לבסוף זה ישתלם לך יותר, נסיון עשיר, רקע לימודי טוב=משכורת גבוהה! + קידום.

קורס לגרפיקה שנתי=משכורת ממוצעת במשק, כי ככה מתייחסים בשוק לביצועיסטים, גם אין לאן להתקדם.

פורסם

^^

מחזק.

SerpentMage, ההגדרה שלי ללמוד לבד:

ללמוד מספרים, אינטרנט, DVD ואפילו לשאול אנשים ולדעת להמשיך הלאה בלי להיות תלוי בהם.

וכל דבר לא רק גרפיקה.

אוקיי, תיארתי לעצמי, אבל חידדתי בפוסט החפרני שלי ליתר בטחון. למעשה בללמוד לבד הכוונה היא בלי להכנס למוסד לימודי.

כמובן שהחלק הכי חשוב הוא פידבק - להכיר אנשים בתחום ולהיות אתם בקשר שוטף ומתמיד, גם ברמה האישית וגם בפורומים שונים ברמה גבוהה.

פורסם

URIB האמת אין לי מושג מה אני רוצה להיות ...הנושא הזה כל כך רחב ואין לי מושג מה הדרישות של המעסיקים בארץ... המצב שלי הוא טיפה בעייתי! כי את הבסיס של MAX ופוטושופ למדתי בעצמי בבית במדריכים של 3D- PALACE ועוד כמה אתרים, אז להוציא הרבה כסף על קורס שילמד אותי שוב את הבסיס זה חסר טעם.

למשל אני חיפשתי מקום בחולון וראיתי שיש מכללת פאר- תפנית שמלמדת מקס.. הבעיה שהעבודות גמר באתר שלהם נראות בסיסיות.

הכי טוב קבלו ציור אחרון שעשיתי עם מקס ופוטושופ תראו מה הרמה שהגעתי אליה ממדריכים.

עכשיו עם הידע שאתם רואים שיש לי פה איזה מקומות יכולים לעזור לי להתפתח בתחום לא חייב כדי למצוא עבודה כי אני עובד כבר בעבודה סבבה ולא מלחיצה ...בנתיים סתם ללמוד לצייר בתלת מימד \ דו מימד דברים מגניבים יותר ללמוד להגיע לתוצאות כמו שרואים מהמקצוענים.

כמו שאנשים לוקחים קורס רישום זה לא אומר שהם חייבים ישר לעבוד אחרי זה כציירים.

מלימוד עצמי כבר אני בקושי מתפתח ואני רוצה לשבת עם עוד אנשים ללמוד מהם.

ברוב המכללות אני רואה שהמסלול שלהם זה מידול בסיסי אחרי זה טקסטורה בסיסית ואז איזה רינדור בסיסי...

הייתי רוצה מניסיון שלכם מקום שמרחיב את הדברים האלה מעבר לרמת הבסיס

המקום הכי מעניין שנתקלתי זה באתר הזה http://iac.ani-mator.com/gallery/index.htm תראו את עבודות התלמידים נראה יפה במיוחד הציור של הטנק! המכללה לאנימציה הם קוראים לעצמם.

הקטע המקום הזה מלמד על MAYA ואין לי שמץ בתוכנה הזאת.. האם כדי לחפש מקום שמלמד על מקס או דווקא ללכת על תוכנה שאני לא מכיר?

[attachment deleted by admin]

פורסם

URIB האמת אין לי מושג מה אני רוצה להיות ...הנושא הזה כל כך רחב ואין לי מושג מה הדרישות של המעסיקים בארץ... המצב שלי הוא טיפה בעייתי! כי את הבסיס של MAX ופוטושופ למדתי בעצמי בבית במדריכים של 3D- PALACE ועוד כמה אתרים, אז להוציא הרבה כסף על קורס שילמד אותי שוב את הבסיס זה חסר טעם.

OK אנסה לעזור לך.

1. תלת מימד בארץ, הכסף נמצא בעיקר בהדמיות לתחום הנדל"ן (אותי אישית זה לא עניין), בתחום האנימציה לעבוד במקומות כמו gcs, ברודקאסט, צריך המון קשרים להפעיל כדי להתקבל.

2. עיצוב אתרים, תחום שמתחיל להתעורר בארץ ככה שקשה לדעת מה יהיה בעתיד.

3. עיצוב גרפי, תחום שהוא כבר חלק בלתי נפרד מהמדיה המודפסת, יש פרנסה גם כשכיר/עצמאי אבל צריך תואר ונסיון.

4. ביצועיסט, תחום שנדרש בעיקר במשרדי-פרסום. יש דרישה אבל המשכורות לא גבוהות.

5. עריכת וידאו (פוסט פרודקשיין), תחום צעיר ורענן יש עבודה, אבל אין מספיק דרישה עדיין.

מקווה שיהיה לך עכשיו כיוון. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים