עבור לתוכן

האם כדאי ללמוד בג'ון ברייס?

Featured Replies

פורסם

יש פה מישהו שלמד \לומד בג'ון ברייס גרפיקה ?

הייתי שמחה לשמוע קצת על הלימודים והכל בכללי.

• תגובות 41
  • צפיות 15.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצטרף לבקשה! חשבתי לפתוח בדיוק כזה ת'ראד וחסכת לי..

בכלל אם מישהו מנוסה יוכל להמליץ על מקומות טובים ללימוד עיצוב גרפי זה יהיה מצויין.

(ואם אפשר באיזור חיפה זה יהיה עוד יותר מצויין :smile1:)

פורסם

^^

לגבי חיפה, ההמלצה שלי היא מכללת ויצ"ו. חד משמעית. לא שאני פוסל מקומות אחרים, אבל עם ויצ"ו יש לי היכרות טובה וחיובית ביותר, והרמה שלהם היא בסטנדרטים הכי גבוהים שיש בארץ.

לגבי ג'ון ברייס - אני שמעתי המלצות חיוביות על הקורסים שלהם, אבל אני לא מכיר את הרמה שם.

השאלה היא מה היקף הלימודים שאת מתכננת - האם את מעוניינת בקורסים קטנים שיקנו לך מיומנות טכנית בלבד (שזה מה שמכללות כמו ג'ון ברייס מציעות), או שאת מעוניינת בתהליך למידה רציני שמלמד באמת מה זה עיצוב, לא רק בהיבטים הטכניים אלא גם בהיבטים האומנותיים, באופן שיקנה לך סטנדרט מקצועי אמיתי (שזה מה שתקבלי במכללות כמו ויצ"ו ובצלאל).

יש יתרונות וחסרונות ל 2 הסוגים האלה של המכללות. כדי שאני לא אחזור על עצמי, אני אפנה אותך לדיון אחר שקשור לעניין:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=310783.msg2714680#msg2714680

cleric, אתה מתעניין בעיצוב גרפי? איפה היית עד עכשיו? :D

פורסם

אני שוקל הסבת מקצוע, תודה על המידע 8)

פורסם

^^

אני מצפה לראות אותך פוקד את הפורום הזה בתדירות גבוהה :)

דרך אגב, ברוכה הבאה deadka87 (רק עכשיו שמתי לב שאת חדשה כאן).

פורסם

אני רוצה ללמוד גרפיקה שאני אצא עם איזה מקצוע אחרי זה... האם בקורסים קצרים כמו בג'ון ברייס זה אפשרי? יש משהו בסגנון של ויצ"ו ובצלאל באזור המרכז? לנסוע עד לירושלים וחיפה לא בא בחשבון כי אני גם עובד :P

פורסם

אני לקחתי את הקורס שלהם לגרפיקה ממוחשבת ועיצוב אתרים, אני משערת שאתה מתכוון לקחת את החלק הראשון של הקורס הזה (שהוא גם קורס מקוצר בפני עצמו) וללמוד רק את הגרפיקה? אם כן, אז סה"כ מדובר בקורס יחסית קצר, שיתן לך את הבסיס++ בשביל למצוא עבודה בתחום ולגדול משם.

סה"כ הרמה של המורים שם היא לא רעה, פה ושם יש גם תותחים, ופה ושם יש גם מורים על הפרצוף. היחס האנושי ב-99% מהמקרים הוא אחלה, הרכזות נחמדות, הכל שם מאוד מסודר והכי חשוב - הם עוזרים מאוד מאוד עם השמה לטובים (וגם לפחות טובים ;) ) בסיום הקורס.

פורסם

אני רוצה ללמוד גרפיקה שאני אצא עם איזה מקצוע אחרי זה... האם בקורסים קצרים כמו בג'ון ברייס זה אפשרי? יש משהו בסגנון של ויצ"ו ובצלאל באזור המרכז? לנסוע עד לירושלים וחיפה לא בא בחשבון כי אני גם עובד :P

באזור המרכז יש את מכללת שנקר, שיש לה מוניטין רציני מאוד.

לצאת עם מקצוע אפשר מכל מקום, אפשר גם בלי ללמוד בכלל. זה תלוי ביכולת שלך ובתיק העבודות שלך. אבל בוא נאמר ככה - אם היכולת שלך תלויה לחלוטין במה שיקנה לך המוסד הלימודי, אז מכללות שיעשו את העבודה הן המכללות הרציניות דוגמת ויצ"ו ובצלאל. מכללות כמו ג'ון ברייס לא יביאו אותך לרמת יכולת רצינית עם סטנדרט גבוה. הן יכשירו אותך כביצועיסט, וייקנו לך סטנדרט בסיסי כדי שלא תעשה מעצמך צחוק בשוק המקצועי, אבל לא מעבר לכך. זה יקרה גם אם המרצים שם הם הטובים ביותר בעולם, כי זה תלוי בחומר הלימודי שמועבר שם ולא ממש ברמת ההוראה.

מכללות כאלה לדעתי טובות לאנשים שסומכים על יכלתם להגיע לרמה מקצועית בכוחות עצמם, ורוצים בעיקר העשרה טכנית בלבד, בתהליך למידה יחסית קצר וזול שלא דורש מהם לעבור סינון מחמיר, ובלי ה"כאב ראש" של לימודים יסודיים וארוכים.

פורסם

לגבי חיפה, ההמלצה שלי היא מכללת ויצ"ו. חד משמעית. לא שאני פוסל מקומות אחרים, אבל עם ויצ"ו יש לי היכרות טובה וחיובית ביותר, והרמה שלהם היא בסטנדרטים הכי גבוהים שיש בארץ.

די מנצל שירשור:

תגיד יש להם איזה קורס PRODUCT DESIGN טוב שאפשר להיכנס אליו להקשיב להרצאות בלי לשלם? (או אפילו עם לשלם קצת - כי אני לא יכול ללמוד שמה [עדיין אין תעודת בגרות])??

פורסם

דבר ראשון תחליט מה אתה רוצה לעשות, כי התחום מתחלק להמון נושאים.

1. מעצב גרפי, קובע את הליין של העיצוב מהאתר ועד לחומר המודפס (כמובן בהשתתפות הלקוח).

2. ביצועיסט, הוא בעצם הטכנאי שיושב מול המחשב ומבצע את ההוראות של המעצב, בעזרת כלים כגון: פוטושופ, אינדיזיין/אילוסטרייטור, פריהנד (יש מקומות שדורשים גם ידע בפלאש).

3. מפיק, אחראי על השיתוף פעולה בין הלקוח לספקים כגון: בתי דפוס, טלויזיה.

ועכשיו הלימודים:

1. להיות מעצב נדרש ממך לימודים אקדמאים כגון: בצלאל, שנקר, ויצו, מכון טכנולוגי חולון, מכון אבני.

2. ביצועיסט נדרש ממך ללמוד קורס כגון: ג'ון ברייס, מנטור, מכללת סלע.

3 מפיק נדרש ממך המון נסיון בתחום, הכרות לעומק עם תחום הדפוס אנלוגי/דיגיטאלי מכללת הדסה.

אגב: אני למדתי עיצוב גרפי/מוצר במכון הטכנולוגי בחולון.

פורסם

לרוב כלל אצבע לגבי מסלולי לימוד של עיצוב גרפי ברמת בצלאל וכד', הוא שילוב של מקצועות לימוד מסורתיים כחלק נכבד ממהלך הלימודים כמו איור/רישום, תקשורת המונים, תולדות האומנות/העיצוב, תיאוריות צורה וצבע (תפיסה חזותית), תלת מימד ועוד. לפני שאתם מתמרמרים על הקורסים התיאורטיים, צריך להבין שהם חלק עיקרי ממה שמבדיל בין ללמוד עיצוב כ visual art ובין ללמוד גרפיקה ברמה הטכנית בלבד.

עיצוב גרפי ידוע גם כתקשורת חזותית או כענף של תקשורת חזותית (ההגדרה לא ממש חד משמעית), אז אל תרתעו מהשם "תקשורת חזותית" :)

די מנצל שירשור:

תגיד יש להם איזה קורס PRODUCT DESIGN טוב שאפשר להיכנס אליו להקשיב להרצאות בלי לשלם? (או אפילו עם לשלם קצת - כי אני לא יכול ללמוד שמה [עדיין אין תעודת בגרות])??

לא ידוע לי בכלל על קורסים של עיצוב מוצר בויצו, אבל אף פעם לא בדקתי.

פורסם

השאלה מה מלמדים בכל הקורסים האלו ? מלמדים לעבוד עם התוכנות או שמוסיפים עוד הרבה דברים מעבר ?

פורסם

השאלה מה מלמדים בכל הקורסים האלו ? מלמדים לעבוד עם התוכנות או שמוסיפים עוד הרבה דברים מעבר ?

בעיקר לעבוד על התוכנות האלו, וקצת רקע בגרפיקה ממש דל.

למי שלא מעוניין בלימודים אקדמאים ונמשך יותר לצד הטכני, אז אני ממליץ על הקורס הזה:

http://www.mentor.co.il/Courses/Course.aspx?Course_id=1

פורסם

לאילו קורסים אתה מתכוון? הקורסים ה"מסורתיים" שהזכרתי?

פורסם

אם זה בעיקר לימוד תוכנה דעתי האישית היא שזה בזבוז כסף.

בכסף הזה ניתן לרכוש את התוכנה שעובדים עליה (בהנחה שרוצים לעבוד בתחום כעצמאי ולכן חייברים רישיון) ופשוט לשבת עליה.

צריך זמן וסבלנות, לחלק זה יהיה יותר קל ולחלק יותר קשה תלוי בבנאדם. אבל לדעתי כך לומדים יותר טוב והרבה דברים אחרים

על הדרך שלא לומדים בקורס.

יש אנשים שצריכים מסגרת כלשהי בשביל ללמוד ולהם השיטה הזו בעייתית אבל מומלץ לנסות אותה לפני שהולכים לקורס כלשהו.

SerpentMage: כן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים