עבור לתוכן

תואר ראשון מתמטיקה VS מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

יו איך שאני מקנא בכם, איך אפשר לאהוב מתמטיקה ? אני לא יכול לסבול את הדבר הזה !!! יש כל כך הרבה דברים אחרים שמעניינים אותי ואני אשמח ללמוד אותם ועוד יותר מכך יתרמו לי לחיים בצורה הרבה יותר פרקטית מאשר מתמטיקה.

מישהו יכול להסביר לי את התחביב המוזר הזה ?

המשפט הזה מחרפן אותי כל פעם מחדש - 'מה זה יעזור לי בחיים'

לעזאזל יש לך סימולטור שאומר לך מה ממה שלמדת\תלמד יהיה "אופטימלי" לחיים שלך?אתה יודע להגדיר אופטימלי לחיים?

אם אתה רוצה משהו שבוודאות "יעזור לך בחיים" תלמד לצוד ולהכין כלי אבן. you can't put a price on that,now can ya?...

פורסם

אתה מתכנן ללמוד בפתוחה, אז למה מעכשיו אתה מתעקש על להחליט בין מתמטיקה/מדמ"ח. הרי בכל אופן אתה צריך לעשות את כל הקורסי בסיס של מתמטיקה בשביל שניהם. לדעתי תתחיל בסמסטר חרשיה של מתמטיקה (ז"א לעשותאת הקורסי בסיס), ומשם, אחרי שתכיר יותר את העולם של הלימודים הגבוהים, תחליט לאיזה כיוון תפנה. הרי שם אתה תכיר יותר אנשים שלומדים, תדע יותר, וגם עד שיגיע הזמן אתה תתבגר קצת, ותבין מה יותר מעניין אותך (נשמע כאילו שאתה תלמיד תיכון שהחליט שהוא רוצה להתחיל ללמוד בזמן התיכון. לא יודע אם זה נכון או לא, אבל כך זה נתפס אצלי).

קורסי בסיס במתמטיקה צריך לעשות בשביל כל מקצוע ריאלי. תתחיל קודם לעשות אותם, ואז אתה תדע לבד לאן אתה רוצה להמשיך את זה.

פורסם
  • מחבר

ברור , זה מה שאני מתכנן לעשות , לקחת קודם את הקורסים במתמטיקה המשותפים למדמ"ח ומתמטיקה .

ואז בע"ה תיהיה לי דעה יותר מגובשת מן הסתם .

פורסם

הנדסת תוכנה אחי

יש המון הבדל בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה בימינו

יש בזה גם המון פלצנות אבל מהנדס רוכש תואר אחרי 4 שנים שיש לו ערך רב

והנה הפתרון שלך....אני לומד הנדסת תוכנה

המון אבל המון מתמטיקה

גם אני לפני שנה וחצי חשבתי שאני אוהב מתמטיקה אחרי שעשיתי 5 יחידות במכינה וקיבלתי 95

אבל עכשיו אני לא יכול לראות את זה

גם אני יודע שהעתיד שלי הוא לא כמתכנת למרות שאני אוהב תכנות ויש בזה המון הגיון

בהנדסת תוכנה שמים גם המון דגש על חומרה ועל הנדסת המחשב וארכיטקטורה מבחינת מעגלים חשמליים של כל רכיב וכדומה

עדיך BSC של מהנדס מאשר BA של מדעי המחשב

מתמטיקה שימושית לתעשייה==אל תחשוב אל זה בכלל

פורסם

עדיך BSC של מהנדס מאשר BA של מדעי המחשב

גם תואר במדעי המחשב יכול להיות BSC.

פורסם

דבר ראשון תלך למקצוע שאתה אוהב...לא הולכים למקצוע רק בגלל כסף ואוטו צמוד.

דברי שני אני לא יודע כל כך מה יש לעשות עם תואר במתמטיקה...אולי בהוראה או מחקר ?

מדעי המחשב זה תיכנות נטו ויעזור לך כמובן להיות עובד בהייטק.

מצד אחד אני מסכים איתך - אני באמת סובל מחוסר עניין בתואר מדעי המחשב...אני שנה שלישית ונמאס לי מכל ה"זבל" הזה שאני לומד

לעבוד בהייטק אני כבר יכול אבל הלימודים הללו בשבילי נוראים ואני מרגיש שטעיתי ... וכן הלכתי בעקבות הכסף קצת וזאת הייתה טעות...למרות שאני טוב בזה

אבל בסופו של היום תואר ראשון לא נותן הרבה בכל מקרה...ככה שזה לא באמת משנה מה תלמד בתואר ראשון לדעתי

וsahi אני עושה BSC מדעי המחשב

פורסם

i didnt read all the 3 pages so maybe ill repeat what others already said.

u can always start math+computer science combined.

i also like those fields and i had the same problem but some univercities have a combined degree.

i suppose to start that in the technion in the close semester (merch? or whenever it will start).

פורסם

זה לא תחביב שלי , פשוט אני מעדיף ללמוד מתמטיקה

מאשר ללמוד תכנות+אלגוריתם

בנוגע למקצוע העתידי שלי , החלטתי שאני בעתיד אלך לכיוון QA אם זה בדיקת תוכנה

או בקרת אכות של מוצרים אחרים כמו מוצרי אלק' מוצרים סלולרים וכולי וכולי

לQA אוכל להגיע גם עם תואר במתטיקה וגם בתואר במדעי המחשב

ואפילו עם תארים אחרים שכן הרבה בעלי תואר במדעי הרוח\חיים עובדים בזה בכבוד

ככה שנשאר לי להחליט מה יותר יעניין אותי בלימודים נטו מתמטיקה ? או מדעי המחשב ?

עוד לא סגור על עצמי

לתפקיד QA היום לא חייב תואר (למרות שחלק מהחברות כן מחייבות) אפשר לעשות קורס זריז מאחת מהמכללות כמו גון ברייס ולהתקבל.

אפילו יש אפשרות להתקבל ל QAעל סמך רקע טוב במחשבים (למשל ידע מעמיק בפרוטוקול TCP\IP ) ואז החברת תוכנה (או כל חברת הייטק אחרת) עצמה שולחת אותך לקורס QA ואחרי זה כמובן מעסיקה אותך,

שתדע QA זה תפקיד שאחרי כמה זמן שעובדים בזה בשלב מסוים זה נהיה משעמם ושגרתי (בלי לפגוע במי שעוסק בזה) ואם עושים תואר במדעי המחשב אז זה רק בשביל תפקיד ראשוני (אם בכלל) ואחרי זה מתקדמים לפיתוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים