עבור לתוכן

מחפש מצלמת קנון, תקציב 2500 גג

Featured Replies

פורסם

ואם היה לה חוגת מצבים נורמלית ולא כפתור הזחה, ואם היה לה אפילו גריפ מינימלי לאצבעות, ואם הסוללה היתה מספיקה ליותר מ-250 תמונות, ואם היה לה מצב ידני...

יצא לי לצלם מעט עם המצלמה הזאת (שאני חושב על זה - יצא לי לצלם קצת עם המון מצלמות, אבל להיות הבעלים של מעט מאוד :P), התמונות לא רעות, הזווית אכן רחבה - אבל היא עדיין סובלת מהרבה מגרעות שהופכות אותה לפחות אטרקטיבית. אני בהחלט לא הייתי ממליץ על מצלמה זאת לכותב הבקשה המקורי, בייחוד לאור כך שנראה שהוא מחפש כלי גמיש יותר ועם אפשרות ליצירתיות.

שאל מה ראוי בקנון.

לכל צורך אחר יש חברות עם מצאי טוב יותר.

רק בקטגוריה הזו, לטעמי, יש מה להביט למה שיש לקנון להציע.

פורסם

בוקר טוב.

הסופרקומפקטיות של קאנון הן בהחלט טובות ביחס לתחרות, גם מניסיון, אבל בעיני (ואתה רשאי לחלוק על דעתי) המצלמות הסופרקומפקטיות ככלל הן בעיקר גדג'טים יקרים. המצלמות האלו מאוד לא מתאימות למי שמעונין ללמוד צילום, הן אוטומטיות מדי, המבנה שלהן מרגיל את הצלם למצב צילום לא נכון (ידיים מושטות לפנים עם המצלמה מתנדנדת לה באוויר) ולרוב אין להן עינית - מה ששוב מרגיל את הצלם לתנוחה לא נכונה ותורם לצריכת חשמל גבוה יותר (כי חייבים להשתמש ב-LCD כל הזמן) במצלמה שגם ככה הסוללה בה דלה.

באופן מסורתי - בד"כ צלמים התחילו את הכשרתם עם SLR פשוטה או מצלמת כיס ללא זום - לרוב עם עדשת פריים בתחום 35 עד 50 מ"מ. תחום זה נבחר משום שהוא קרוב למה שאנו רואים בעין (בערך 48 מ"מ אם איני טועה), ומשום שהוא מכסה נהדר את האוביקטים שמקובל להתחיל להתאמן עליהם (טבע דומם, תמונות רחוב, פורטרטים). אולימפוס הוציאה פעם קו שלם של מצלמות כיס עם עדשות סביב ה-50 מ"מ באיכות מדהימה (אחת מהן הייתה המצלמה הראשונה שלי), אלו היו מצלמות מקובלות בזמנו להתחלת לימודי צילום (הן היו אוטומטיות לחלוטין ד"א, רובן עם חיישני אור סביב העדשה, עם מהירות סגר קבועה של 1/150 אם זכרוני אינו מטעה אותי והחלונית האדומה המפורסמת שעלתה בעינית במצב של תת-חשיפה).

אם כותב ההודעה רוצה "לגדול" עם המצלמה שלו, ולא אכפת לו מפוזה או גוף אלומיניום מבריק - אז ה-A640 לדוגמא היא כלי לימודים נהדר, אם מוסיפים chdk יש לה אפילו RAW ו-INTERVAL ד"א! אני חושב שהעדר זווית רחבה ומייצב הם זניחים לעומת האפשרויות האחרות הגלומות בכלי הזה (שעדיין נמכר ושעולה פחות מ-1500 ש"ח במספר חנויות).

אני מצטער אם זה נראה כמו התנצחות אישית (זה לא), פשוט נראה לי שבמלחמות המגה-זום והמגה-פיקסל והמייצבים של היצרנים, שכחו קצת שהמצלמה היא "מכשיר-צילום" בראש ובראשונה, כלי שרת בידי הצלם. עצוב לי שמפקיעים יותר ויותר תכונות ידניות מהמצלמות הקומפקטיות, מה שמקשה על צלמים חובבים מתחילים בעלי תקציב מצומצם למצוא כלי ראוי (מזכיר לי קצת את המצב עם מכוניות ידניות בארץ).

פורסם

בוקר טוב.

הסופרקומפקטיות של קאנון הן בהחלט טובות ביחס לתחרות, גם מניסיון, אבל בעיני (ואתה רשאי לחלוק על דעתי) המצלמות הסופרקומפקטיות ככלל הן בעיקר גדג'טים יקרים. המצלמות האלו מאוד לא מתאימות למי שמעונין ללמוד צילום, הן אוטומטיות מדי, המבנה שלהן מרגיל את הצלם למצב צילום לא נכון (ידיים מושטות לפנים עם המצלמה מתנדנדת לה באוויר) ולרוב אין להן עינית - מה ששוב מרגיל את הצלם לתנוחה לא נכונה ותורם לצריכת חשמל גבוה יותר (כי חייבים להשתמש ב-LCD כל הזמן) במצלמה שגם ככה הסוללה בה דלה.

באופן מסורתי - בד"כ צלמים התחילו את הכשרתם עם SLR פשוטה או מצלמת כיס ללא זום - לרוב עם עדשת פריים בתחום 35 עד 50 מ"מ. תחום זה נבחר משום שהוא קרוב למה שאנו רואים בעין (בערך 48 מ"מ אם איני טועה), ומשום שהוא מכסה נהדר את האוביקטים שמקובל להתחיל להתאמן עליהם (טבע דומם, תמונות רחוב, פורטרטים). אולימפוס הוציאה פעם קו שלם של מצלמות כיס עם עדשות סביב ה-50 מ"מ באיכות מדהימה (אחת מהן הייתה המצלמה הראשונה שלי), אלו היו מצלמות מקובלות בזמנו להתחלת לימודי צילום (הן היו אוטומטיות לחלוטין ד"א, רובן עם חיישני אור סביב העדשה, עם מהירות סגר קבועה של 1/150 אם זכרוני אינו מטעה אותי והחלונית האדומה המפורסמת שעלתה בעינית במצב של תת-חשיפה).

אם כותב ההודעה רוצה "לגדול" עם המצלמה שלו, ולא אכפת לו מפוזה או גוף אלומיניום מבריק - אז ה-A640 לדוגמא היא כלי לימודים נהדר, אם מוסיפים chdk יש לה אפילו RAW ו-INTERVAL ד"א! אני חושב שהעדר זווית רחבה ומייצב הם זניחים לעומת האפשרויות האחרות הגלומות בכלי הזה (שעדיין נמכר ושעולה פחות מ-1500 ש"ח במספר חנויות).

אני מצטער אם זה נראה כמו התנצחות אישית (זה לא), פשוט נראה לי שבמלחמות המגה-זום והמגה-פיקסל והמייצבים של היצרנים, שכחו קצת שהמצלמה היא "מכשיר-צילום" בראש ובראשונה, כלי שרת בידי הצלם. עצוב לי שמפקיעים יותר ויותר תכונות ידניות מהמצלמות הקומפקטיות, מה שמקשה על צלמים חובבים מתחילים בעלי תקציב מצומצם למצוא כלי ראוי (מזכיר לי קצת את המצב עם מכוניות ידניות בארץ).

מסכים עם כל מילה, מלבד אחת.

רוצה מצלמה אמיתית שהיא P&S?

אל תחפש בקנון, זה הכל.

בקנון, הדבר היחידי שהוא ברמה עם המתחרים, שוב לדעתי, זה ה- SD870IS.

פורסם
  • מחבר

OK

החלטתי גם להוסיף את ניקון ופוג'י לתמונה :)

רצוי קנון אבל אם אתם אומרים שיש ניקון או פוג'י טובים יותר במחיר אז תמליצו לי.

וחשוב לי צילומי יום\חוץ ולילה.

וכמה שיותר זום. ועדשה רחבה כפי שאתם ממליצים.

תודה רבה

פורסם

אני חושב שהקיט של D40 נכנס פה לתקציב, אבל העדשה ההתחלתית לא תספק אותך מבחינת אורך מוקד.

הs9600 של פוג'י מומלצת, בעיקרון, תתן לך הכל.

פורסם
  • מחבר

אבל אני רוצה מצלמה "חדשה".

כלומר, שיצאה בשנת 2007 או 2008.

לא מ2006

פורסם

אתה רוצה מצלמה "חדשה" או מצלמה "טובה"?

בשוק המשומשות יש עדיין ביקוש ער לאולימפוס ישנות ולסדרה G הישנה של קאנון בגלל העדשות המעולות, ה-5D כבר כמעט 3 שנים בשוק ועדיין אין לה מתחרה של ממש. ה-9600 מצלמה מעולה אפילו ביחס לתחרות היום, יש לה עדשה נהדרת, זמני תגובה מעולים וחיישן שלא תמצא במרבית המתחרות. אם אתה מאוד מתעקש - אתה בהחלט יכול ללכת על ה-S5IS, היא אמנם חדשה יותר ויש לה מייצב אופטי, אבל החיישן פחות טוב, העדשה מוגבלת יותר והיא לא מקליטה RAW.

as you wish

פורסם

גם פנטקס K100D חדשה ניתן איכשהו להכניס לתקציב...

פורסם
  • מחבר

שמעתי המון ביקורות רעות על הפוג'י שהמליצו למעלה.(שהיא לא מצלמת טוב בלילה ובתאורה חלשה)

יש עוד מצלמות שאתם ממליצים? בG9 יש עדשה רחבה

אני מוכן לקחת גם את הS8000 או את הS10F כשהיא תצא

פורסם

שמעתי המון ביקורות רעות על הפוג'י שהמליצו למעלה.(שהיא לא מצלמת טוב בלילה ובתאורה חלשה)

להיפך, זוהי נקודת החוזק המסורתית של פוג'י.

איכות תמונה בתנאים לא אידיאליים.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה מה לקחת? G9? S8000 או לחכות לS100FS

פורסם

עם הפוג'י הוצאתי תמונות לא רעות אפילו ב-ISO 1600, תנסה לעשות את זה עם ה-G9... ה-S9600 היא אחד הדברים הקרובים ביותר ל-SLR שהחזקתי בידיים שלי, השליטה הידנית בזום היא יתרון ענק בעיני וגם הגריפ נהדר ומאפשר כניסה למצבי צילום באופן מהיר ומדויק (אני מאוד חובב בקרות ידניות, אני עד היום מתגעגע לזניט). את ה-S8000 אני לא מכיר, יש לה זום ארוך מאוד ומייצב תמונה, אבל היא פחות בנויה כ-SLR, לפי הביקורות העדשה כנראה פחות טובה בקצה הזום.

ל-G9 אפשר להוסיף עדשה נלוות רחבה - אתה מוזמן להוציא עוד כ-600 ש"ח אם אתה מעוניין...

ה-S8000 (או ה-S9600) הן מצלמות דמויות SLR עם זום ארוך, ה-G9 היא מצלמת כיס מתקדמת עם זום בינוני. המצלמות האלו שונות באופן מהותי וכמעט בלתי אפשרי להשוות ביניהן. אני חושב שבסופו של דבר אתה צריך לשבת עם עצמך ולהחליט על פי השיקולים וההעדפות האישיות שלך. בכל מקרה לא תצטער.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים